Misschien ken je de website Walls360 wel, ze verkopen behang en muurstickers met een gamingtintje. Maar wie zijn de mensen achter de website en het bedrijf? Je leest het hier!
Via e-mail raak ik aan de praat met Tavia Campbell, zij is COO & Co-Founder van Walls 360. Je hoort het goed, een dame!


Vijf jaar geleden begon het allemaal, ze raakten aan de praat met John Doffing, nu Co-Founder van Walls360 maar toentertijd nog de bedenker van The Art Hotel (Hotel Des Arts) in San Francisco. Beiden werkten ze met opkomende en gevestigde kunstenaars. Er was op dat moment een groot gat in de prijs van originele kunststukken. Ze hadden beide vrienden in de kunstwereld die voor $3,000 hun canvas verkochten, maar dit konden ze maar een aantal keer per jaar doen, en voor de rest hadden ze een baan ernaast nodig. Aan de andere kant wisten ze dat veel mensen graag kunst wilden kopen, maar er het geld niet voor hadden.

Tavia begon met een bedrijf genaamd Start Moving Pictures samen met John. Het bedrijf verkocht prints en grote muurstickers van kunstenaars op aanvraag voor prijzen onder de $200. Zowel Tavia als John werkten op dat moment beiden parttime voor hun bedrijf. Ze stopten met het verkopen van prints en gingen zich volledig op muurstickers focussen toen ze een speciaal stoffen materiaal ontdekten dat honderden keren kon worden opgeplakt en verwijderd. Ze waren beide erg enthousiast om kunst op een nieuwe manier onder de man te brengen. Hun visie bleef hetzelfde, nieuwe artiesten hun kunst laten verkopen en jonge kunstliefhebbers kunst laten kopen voor een lage prijs. Al snel werd hun doel om kunstenaars en designers die goede kwaliteit kunst leveren, zowel digitaal als fysiek, een plek te geven waar ze hun werk konden verkopen op originele manier.John Doffing had veel ervaring met de licenties van kunst dankzij een bedrijf wat hij had, Start Mobile. Dit bedrijf geeft licenties aan kunst van nieuwe kunstenaars en straatkunstenaars zoals Shepard Fairey voor mobiele telefoon wallpapers. John was ooit jurylid voor Into The Pixel en had goede connecties in de video game wereld. Zowel John als Tavia zijn beide fans van video game kunst.

Ze organiseerden een kunst show in San Francisco met concept art van Dante’s Inferno tijdens de developer conference van de game. Dit was een groot hoogtepunt in Tavia’s leven omdat ze naar het EA hoofdkwartier mocht en de project manager mocht ontmoeten, die tevens vrouw is, en terwijl ze daar was zag ze ook nog een vriendin aan het werk met renders. De eerstvolgende keer dat ze weer naar EA ging, was het om EA te vragen of ze muurstickers en behang mochten produceren van hun games. Ze gaven Tavia en John een aantal voorbeelden om mee te beginnen waarna ze hun terug belden om te vertellen dat ze graag 15.000 Battlefield 3 muurstickers wilden voor de game launch!

Daarna kreeg Tavia een telefoontje van Zazzle die graag partners wilden worden. Dankzij een aantal investeerders konden ze naar Las Vegas verhuizen om een fabriek te openen om hun eigen prints te maken, gezien dat werkje eerst op een andere partij aankwam. Tavia had twee maanden de tijd om de fabriek klaar te maken voor hun order contracten met Zazzle en EA begonnen.Ze hadden een grote lege fabriek, John, hun hond Spike en Tavia zelf op het moment dat ze in Las Vegas aankwamen. Volgens Tavia waren Spike en John niet echt behulpzaam met het maken van hardware of software. Spike lag vooral op haar schoot terwijl ze vier 64″ wijde printer machines bouwde met een schroevendraaier, terwijl John vooral foto’s aan het maken was voor hun blog.Lang verhaal kort. John kwam met het idee om beginnende kunstenaars te helpen met de verkoop van hun kunst, en langzamerhand draaide dit uit in het maken van prints en muurstickers van hun favoriete games zoals Dante’s Inferno en Mass Effect.

Tavia noemt zichzelf een gelukkige vrouw, want ze kan elke dag werken met de drie dingen waar ze het meest van houdt: Kunst, Video Games en John, die tijdens hun lange weg naar hun mooie bedrijf haar man is geworden.Website Walls360: klikWebsite Into The Pixel: klikWebsite Zazzle: klikBinnenkort zullen we op de site een aantal muurstickers voor jullie reviewen, en zullen we er een paar weggeven in een prijsvraag! Dus houd de site in de gaten!

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.