Gelukkig heb je in de meeste games een verhaal. Anders is het wel erg saai, maar wat vinden wij nu een Game with the best story. Welk verhaal vind jij nu leuk?

Patricia: Noem me sentimenteel, een watje… Maar ik vond de casual game Emily’s Childhood Memories een leuk verhaal hebben. Het beste wil ik het niet noemen, maar ik vond het toch een leuk verhaal hebben. Alle Emily games volgen elkaar op en daardoor wil je telkens het nieuws verhaal spelen om te zien hoe het leven verder gaat van Emily.

Heather: De Bioshock serie! Heel origineel, hoewel Mass Effect dat ook enigszins is, maar die heeft het voor mij verpest met het einde. De steampunk invloeden van Bioshock en de jaren 50/60, ik hou ervan!

Svenja: Veel van de Final Fantasy games vind ik een goed verhaal hebben en heel erg uitgebreid. Maar ergens vind ik 9 van de 10x van elke game de verhaallijn wel goed en kan ik niet zeggen van ja die heeft nou de beste verhaallijn. Zo vind ik zelf de verhaallijn van Gears of War ook super maar ik weet al dat veel mensen het daar niet mee eens zullen zijn of bijvoorbeeld van Lost Planet 2.

Laura: Ik vind het verhaal in Tomb Raider wel mooi, als je je best doet om alles te vinden en te begrijpen hihi.

Saskia: Zoals ik eerder al eens heb aangegeven ontgaat het verhaal in een game me vaak. Ik ben zo gericht op het doel, of dat nu gear is, een level of een score. Zelfs in World of Warcraft. Ik speel al bijna 6 jaar en toch weet ik niet waar alles over gaat. Wat is het verhaal van Sylvanas? Geen idee. Wel heb ik kleinere verhaallijnen die me hier aanspreken. Het verhaal tussen Thrall en Aggra, liefde is niet altijd gemakkelijk. Soms moet je je schatje redden van Ragnaros’ evil minions. Of groei je op als slaaf en werk je jezelf op tot Warchief van de hele Horde. De pandaran, wereldvreemd, maar zo ‘in touch’. Evil in de vorm van Sha welke je kunt verslaan. Kon je in het echte leven maar je innerlijke demons/ gevoelens eruit gooien als Sha om ze vervolgens te verslaan.

Didi: Zelf vind ik verhaal in een game redelijk belangrijk, maar ik kan ook genieten van een wat minder verhaal zolang ik er maar goed in zit. Zo vind ik de boeken van Twilight en 50 Shades ook erg leuk. Maar de game met het beste verhaal voor mij blijft Alan Wake. Ik hou van thriller games, er hoeft niet veel bloed en afgehakte ledematen in te zitten. Maar een goede mind fuck is welkom. Alan Wake heeft dit en vooral ‘s avonds op de bank met de gordijnen dicht en de volume open is het een game waar je in mee gesleurd word.

Sandra: Alle Assassin’s Creed games hebben geweldige verhaallijnen, en daarnaast ook in vele opzichten waarheidsgetrouw waarbij je bij mij altijd punten scoort! Portal 2 is erg mooi, Alice: Madness Returns, Enslaved, Majin and the forsaken kingdom zijn allemaal games waarvan ik geen genoeg krijg van de verhaallijnen. Ik moet zelfs toegeven dat ik van Assassin’s Creed de leesboeken heb gekocht voor in de vrije uurtjes zonder gamen.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.