De bekendste gameprinses is natuurlijk Princess Peach, die elk Mario-avontuur weer moet worden gered uit handen van Bowser. Toch zijn er in de gamewereld nog veel meer prinsessen en op deze Koninginnedag dachten wij: wij zetten onze favorieten eens op een rij.
10 Princess MeridaWe noemen haar vanwege haar herkomst, wat toch echt Pixar is, even niet bij de Disney-prinsessen: Princess Merida. Helaas was de film Brave, waarin we met Merida kennis maakten, niet al te best, maar gelukkig viel de game dan wel weer erg mee. Wij zijn dol op Princess Merida omdat ze lekker stoer is en natuurlijk prachtig rood haar heeft.

9 Princess Elika Je kent haar vast nog wel uit de Prince of Persia-franchise: Princess Elika.In tegenstelling tot veel andere prinsessen in games, is het de taak van deze koninklijke hoogheid om de Prince of Persia te beschermen in zijn barre tochten. Bovendien is het Elika die upgrades van bijvoorbeeld health kan ontvangen, dus is ze eigenlijk veel toffer dan die suffe prins…

8 Ashelia B’nargin Dalmasca Er zitten in Final Fantasy wel meer prinsessen, maar die uit Final Fantasy XII maakte pas echt indruk. Hoewel het personage Vaan in die FF de hoofdrol speelde, zagen veel gamers deze Ashe als belangrijkste personage. En dat verbaast zelfs niet-FF-spelers niet: deze prinses is niet verkeerd om te zien en ze verkrijgt in de game ook nog eens steeds meer macht. Supersexy natuurlijk!

7 Queen JennahAls je geen Guild Wars 2 speelt, dan zegt deze naam je waarschijnlijk niets, want Queen Jennah is heel belangrijk in die game. Oke, een prinses is ze dus niet, maar toch past ze wel in dit rijtje majesteit-achtige figuren thuis. Jennah wordt altijd in de gaten gehouden door Shining Blade, maar ook Logan heeft een speciale band met de edele dame. En wij ook, want we zijn erg onder de indruk van haar persoonlijkheid in GW 2.

6 Princess DaisyHelaas voor Daisy wordt ze meestal ondergesneeuwd door Peach, maar toch vinden we dat Nintendo’s Daisy zeker weten thuishoort in de top 10 Prinsesjes uit games. Daisy kennen sommigen alleen uit Mario Kart, maar de dame zat ook al in Super Mario Land, waarin ze nogal als een tomboy werd afgeschilderd. Wij zijn dol op tomboys en ook zeker op princess Daisy, ondanks dat ze ook hier de populariteitswedstrijd niet gaat winnen van Peach…

5 Princess Rosalina Het is niet zo heel lang geleden dat deze RPG verscheen: Code of Princess. Hierin kun je bijvoorbeeld spelen met Princess Rosalina en dat vinden we nogal een toffe chick. Ze is tenminste niet zo hulpeloos als de gemiddelde gameprinses, en ze ziet er nog hartstikke leuk uit ook. Hulde voor Princess Rosalina!

4 Fat PrincessZe stopt zich vol met taart, vandaar dat haar eerste game ook Fistful of Cake heette. Fat Princess ziet er qua uiterlijk niet bepaald koninklijk uit, want ze is ontzettend dik. Ze eet maar en eet maar en laat alle taken over aan haar soldaatjes. Eigenlijk heeft ze iets zieligs, wat wordt verhuld met cartooneske graphics en grapjes. Of je nou dun bent of dik, Fat Princess, wij houden van je.

3 Princess ZeldaHet is een van de opperprinsessen, namelijk Zelda. Ze kan er nogal verschillend uitzien in de Zelda-franchise, maar toch heeft ze altijd haar eigenzinnige en zorgzame karakter. Ze is zichzelf, maar wil toch ook een soort baken zijn voor Link, die altijd op moeilijke reizen moet voor de prinses. Haar triforce staat al op menig gamer getatoeerd en dat verbaast ons niks, Princess Zelda is er eentje die ondanks haar alleen digitaal beschikbare verschijning toch je mond doet openvallen.

2 Disney-prinsessenHeel veel games zijn er niet van, maar de paar die er zijn, zijn ontzettend schattig. De Disney-prinsessen zijn natuurlijk hoog in deze lijst te vinden, omdat ze van alle markten thuiszijn. Belle leert je immers weer een ander verhaal dan Assepoester. Kinderachtige games? Absoluut, maar dat zegt niets in deze lijst, want we hebben het nu over de creme de la creme van koninklijk en vrouwelijk gamewereld en daarin horen de Disney-prinsessen hoe je het ook wendt of keert, thuis.

1 Princess PeachTja, het is een enorm cliche en niet erg verrassende nummer 1, maar toch is het Princess Peach geworden. Altijd weer wordt ze gered door Mario, maar er is ook een keer een game verschenen waarin de blonde schone zelf de hoofdrol had en erop los ging met haar paraplu en haar vreemde moodswings. Ze is knap, ze is charmant en stiekem is elke gamer wel verliefd op haar: Princess Peach is en blijft onze enige echte gameprinses.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.