Casual Games zijn ideaal als je thuis komt na een lange dag en even wilt ontspannen. De vele soorten casual games die er zijn zorgen er voor dat de meesten wel één of twee hebben geprobeerd, laat staan hele stapels! Maar wat zijn nou de leukste casual games? Wij hebben ze op een rijtje gezet.10 Mahjong ArtifactsDe meeste mensen kennen het eeuwen oude puzzelspelletje al. Gelukkig is het tegenwoordig digitaal en kunnen we er allemaal van genieten na een lange dag werken. Het doel van Mahjong is om het speelveld vrij te maken van alle stenen door de verschillende paren bij elkaar te zoeken. De voorwaarde hierbij is dat je alleen de stenen weg kan spelen die op de bovenste lagen liggen. Het mooie van Mahjong is dat er tegenwoordig vele verschillende soorten zijn, van casual tot een spelletje op tijd. Je zou zelfs elkaar kunnen uitdagen met je score om te kijken of iemand sneller is als jij. Omdat dit spel al zo lang bestaat en populair is onder vele casual gamers heeft deze een plekje in onze top 10 verdiend.

9 Spooky MallSpooky Mall is een time management spelletje waarbij jij als winkelbediende je enge griezelige klanten zo tevreden mogelijk moet houden. Dit doe je door vakken te vullen voordat de klanten bij een leeg vak staan, ze te informeren en bij de kassa de boodschappen af te rekenen. Het spel wordt per level steeds iets moeilijker, en zorgt iedere keer voor meer uitdaging. De heldere kleuren, vele soorten klanten en het feit dat dit spel je uren actief bezig houdt zorgt ervoor dat we niet anders willen dan het af en toe opstarten wanneer we even niets te doen hebben.

8 LuxorEen zeer bekend spel wat na honderd keer spelen nog steeds leuk blijft is Luxor! In dit spelletje is het de bedoeling dan je een lange rij gekleurde bollen stopt voordat ze aan de andere kant van het level zijn. Dit kan je doen door zelf een gekleurde bol in die rij te schieten, heb je er drie of meer op een rij van dezelfde kleur dan zal deze rij van dezelfde kleuren verdwijnen. Dit zorgt niet alleen voor snel denkwerk terwijl die bolletjes rap door je level heen bewegen, maar ook voor strategie. Je zult uiteindelijk je meer focussen op de bollen die dicht bij het einde zijn, om deze te stoppen voordat het te laat is. Luxor is een wederom een klassieker en blijft na al die jaren nog steeds leuk om te spelen!

7 Natural ThreatNatural Threat is een prachtig zoek en vind spel waarbij je op een onbewoond eiland achter het geheim komt van de vorige bewoner. Deze wetenschapper heeft geëxperimenteerd met planten en een aantal enge agressieve planten gecreëerd. Lang nadat de wetenschapper hier woonde kom jij op dit eiland terecht en kom je langzaam achter alle geheimen die dit overwoekerde eiland te bieden heeft. De prachtige omgevingen en de bijzonder spannende verhaallijn zorgen ervoor dat dit zoek en vind spel plaats 7 heeft veroverd.

6 Youda Sushi ChefVan dit spel loopt ons het water in de mond! Je begint klein met je eigen sushi restaurantje, en van jou wordt verwacht dat je de klanten bediend. De klanten weten precies wat ze willen, maar dan is nog niet altijd even gemakkelijk want wat waren die recepten ook alweer? Hoog tijd om snel tussendoor te spieken wat er nou bij die rijst moest, maar niet te lang kijken want dan worden de klanten ongeduldig! Youda Sushi Chef draait helemaal om snelheid, recepten onthouden en zelfs een beetje strategie om iedereen tevreden de deur uit te laten gaan. Misschien niet heel ontspannend, maar zeker wel leuk om tussendoor te spelen!

5 Virtual villagersVirtual villagers is een spel waar je strategisch probeert je eigen stam te laten overleven op een onbekend eiland. Het is flink zoeken naar voedsel, en er wordt het uiterste gevraagd van je denkvermogen om voor nieuwe uitvindingen te zorgen. Leid jij jouw dorpelingen in de goede richting? Het bijzondere aan virtual villagers is dat het geen snel spel is, maar het spel speelt wel door ondanks dat je computer uit staat! Het voordeel hiervan is dat je het eventjes naast je neer kan leggen als je moet wachten tot je dorpelingen genoeg voedsel hebben. Het nadeel is dat je niet te lang moet wachten of ze zouden kunnen sterven! Omdat virtual villagers zo’n bijzondere twist heeft en het vele verborgen geheimen bevat is dit toch een heel leuke casual game die een plekje verdient in onze top 10.

4 Samantha SwiftDe casual games van Samantha Swift zijn ons heel bekend, want de avonturen die zij allemaal beleefd zijn erg spannend! Volg Samantha in haar zoek en vind spellen naar de geheimen van bijzondere eeuwenoude locaties. Naast het vinden van voorwerpen zijn er ook een boel puzzels die opgelost moeten worden om de geheimen van haar zoektochten te ontrafelen. De veelzijdigheid van het spel en het feit dat Samantha een hele stoere chick is zorgt ervoor dat zij hoog op ons lijstje komt te staan!

3 Royal EnvoyIn Royal Envoy is het de bedoeling dat jij de steden weer naar behoren opbouwt door huizen te kopen, te verbeteren en de bevolking zo gelukkig mogelijk te houden. De leuke omgeving en de schattige huisjes zorgen ervoor dat je niets anders wilt dan dat stadje zo mooi en uitgebreid mogelijk te maken! Natuurlijk zijn er een boel dingen die je niet moet vergeten wanneer je de macht hebt om een stadje op te bouwen, en dat is natuurlijk dat het geld en werkers kost om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Het tekort aan geld of werkers kan ervoor zorgen dat je niet alle huizen tegelijkertijd kan upgraden. Je zult strategisch na moeten denken om het beste uit je situatie te kunnen halen. Royal Envoy wordt door velen van ons met liefde gespeeld en heeft dan ook een eervolle plaats op nummer 3.

2 The suprising adventures of MunchausenThe suprising adventures of Munchausen gaf ons een kleine terugblik naar een bekend verhaal over een prinses die uitgehuwelijkt wordt aan een schurk en als laatste hoop stuurt zij een brief naar Baron van Munchausen. Goedhartig als hij is gaat hij meteen op pad om haar te redden, maar op dat avontuur komt hij wel heel rare dingen tegen! De bijzondere situaties waar deze grappige man in beland zorgt iedere keer weer voor een lach op onze gezichten. Zijn rare capriolen zouden haast niet te geloven zijn, maar Munchausen kan natuurlijk dingen meemaken die wij nooit van ons leven zouden zien. Omdat deze grappige man ons iedere keer weer in een deuk laat liggen, en omdat dit zoek en vind spel het op een heel bijzondere manier aanpakt heeft deze baron de nummer 2 verdiend!

1 Diner DashDiner Dash is wederom een oude bekende en met de vele delen die zijn gepubliceerd zien we onze favoriete serveerster Flo overal op de wereld terug! Je zult Flo moeten helpen om al haar rare en bijzondere klanten te bedienen, en hier heb je wel een beetje vaardigheid voor nodig want net als in het echte leven is iedereen anders! Met behulp van vele upgrades kan Flo meerdere restaurants openen en helpen. Afhankelijk van welke game je van Diner Dash hebt, kom je over de hele wereld! Deze coole chick laat zich niet in de stress werken door rijen met klanten en restaurants zijn echt haar passie. Iedere keer wanneer we Flo aan het werk zien hebben we zelf ook zin om ons eigen restaurant te openen!

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.