Afgelopen weekend was het weer tijd voor één van de grootste fantasy evenementen in Nederland: de Elf Fantasy Fair! Ik ben daar geweest en heb namens Female Gamers eens rondgekeken op dit grote evenement.Na een flinke autorit op weg naar Utrecht kom ik stipt om 10 uur ‘s ochtends aan. Meteen zijn er op de parkeerplaats al tientallen mensen zich aan het verkleden bij de kofferbak van hun auto en komen de mooiste kostuums voorbij. Na een aardig tijdje in de wachtrij voor een kaartje ben ik dan eindelijk binnen. Het eerste wat opvalt is het enorme landgoed waar het evenement op gehouden wordt. De Elf Fantasy Fair was dit weekend in Kasteel de Haar in Haarzuilen, vlak bij Utrecht. Het evenement zou beginnen om 10 uur ’s ochtends, en ondanks dat het nog zo vroeg in de dag is, staat het hele terrein al vol met de mooiste kostuums en de leukste kraampjes.

Links van de ingang begint de eerste rij met kraampjes, en rechts kijk je uit op het kasteel met daarvoor de prachtige tuinen, gevuld met allerlei dieren en fantasy wezens. Tijdens het genieten van het uitzicht wordt ik onverwachts aangevallen door twee vosjes, die het maar al te leuk vinden om rond mij te draaien en mij over mijn hoofd te aaien. Deze twee personen in hun prachtige kostuums vonden het maar al te grappig om mij en mijn camera lastig te vallen, en na eventjes lachen gaan zij ook door om van het evenement te genieten. Ik ga wel vaker naar dit soort evenementen en wat mij iedere keer opvalt is hoe aardig iedereen is. Er heerst een gemoedelijke sfeer en iedereen is vriendelijk.

Naast alle mooie kostuums om te bekijken staat het hele terrein vol met kraampjes. De spullen die ze verkopen verschillen van fantasy boeken tot zwaarden voor het Larpen (Live Action Role Playing). Voor de bezoekers zijn er vele workshops georganiseerd. Ben je nieuw met Larpen? Dan is er voor jou een workshop om te leren levensecht te vechten! Ga je liever voor wat sierlijks? Dan zijn er ook workshops Poi, wat het rondzwaaien is met ballen aan touwtjes, maar ook vlaggen en allerlei andere kleurige accessoires. Het is echt prachtig om te zien hoe iedereen dit leert, en hoewel ik het zelf niet heb geprobeerd, lijkt het me altijd al mooi om te doen. Wanneer ik aan de andere kant van het terrein ben, zie ik dat er net een les met keltisch dansen begint, hier ben ik even blijven kijken en na even oefenen konden de meeste mensen het dansje al erg mooi uitvoeren. Na een tijdje rondlopen en van de kraampjes te genieten bedenk ik mij dat ik eigenlijk wat van die mooie kostuums op de foto moet zetten. Na eerst wat onwennig een vrouw aangesproken of ik een foto mocht maken, kwam ik al snel op dreef en schoot ik mijn camera helemaal vol! Dat is het probleem met deze mensen: hun kostuums zijn allemaal mooi! Je kunt meteen zien hoeveel tijd en liefde er in zo’n zelfgemaakt kostuum zit. Iedereen is apetrots op hun eigen kostuums en ze zijn absoluut niet bang om dit te laten zien.

Wanneer ik mensen aanspreek of ik een foto van hun mag maken, poseren ze meteen voor mijn camera alsof ze dit dagelijks doen. Na de hele Elf Fantasy Fair over gelopen te hebben, besluit ik toch nog één snel rondje te doen voor de eventuele vergeten kraampjes. Dit is wanneer ik in de verte een Princess Peach rond zie lopen, en ja, als Female Gamer móet ik die natuurlijk op de foto zetten! Dit prachtige kostuum is zelf gemaakt door Franka Staffhorst. Het is altijd leuk om mensen in kostuums te zien, maar er waren niet veel kostuums te vinden van games, dus deze sprong er zeker tussenuit!

Helaas is de Elf Fantasy Fair afgelopen zondag gestopt, maar op 14 en 15 September 2013 zal deze weer gehouden worden in de Kasteeltuinen Arcen. Dus als je zin hebt om met je eigen gemaakte kostuum te pronken, graag wat workshops wil volgen of gewoon lekker rond wil lopen in deze prachtige sfeer, dan kan je in September weer bij de Elfia terecht! Voor meer informatie kun je naar de site gaan van de Elf Fantasy Fair .

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.