Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het time management spel Youda Sushi Chef.Het spel begint met de opening van je eerste restaurant, en jij bent niet alleen de eigenaar, maar ook de chef! Het leuke is dat je je eigen restaurant een naam mag geven, wat ik niet vaak zie in dit soort spelletjes. Met je eerste gast begint ook de eerste uitleg. De gast bestelt een sushi gerecht, en in het receptenboek kan je opzoeken hoe dit bereid moet worden. Hierbij moet je wel snel zijn, want je gast wacht nog steeds. Nadat je in het receptenboek hebt gekeken naar de ingrediënten is het tijd om het gerecht te maken. Door op de ingrediënten voor je op tafel te klikken komen ze op de mat te liggen om op te rollen. Nadat het gerecht klaar is komt het bij de gast terecht, je kunt bij hem ook zijn humeur zien en eventueel opvrolijken met een drankje. Als hij uitgegeten is kan je het bord opruimen om plaats te maken voor de volgende klant. Het geld wat je verdient van de klanten kan gebruikt worden om nieuwe ingrediënten te bestellen wanneer deze opraken. Er wordt ook nog even kort uitgelegd dat er een bepaald bedrag is dat je moet verdienen op een dag. Dit is je belangrijkste doel, en dat is het beste te halen als je klanten snel geholpen worden en tevreden naar huis gaan.

Direct na de korte uitleg begint het spel: dag één van je eigen restaurant. Het tempo is meteen erg hoog en het duurt even voordat je in het ritme komt. De uitdaging ligt in het eerste level niet zozeer op het maken van de gerechten, maar het is vooral moeilijk om de bestellingen tussendoor goed te timen. De bestellingen zijn niet goed uitgelegd en hierdoor is het even kijken hoe dit gaat, terwijl de gasten al ongeduldig worden. Door op de telefoon te klikken kan je een bestelling plaatsen. Er zijn drie knoppen: ingrediënten, rijst en sake. Bij ingrediënten staan de overige ingrediënten naast rijst, en als je op een ingrediënt klikt krijg je de keuze tussen normaal bezorgen, of via de express die heel snel bezorgt, maar dat kost je 50 yen (de munteenheid van Japan). Tussendoor worden de gasten ontevreden als ze te lang moeten wachten, dan krijg je twee keuzes. Je kunt ze sake bedienen (een drankje) waardoor ze gelukkiger worden, of je klikt op het mes op de tafel en voert dan een kunstje uit. Aan het eind van het level is het tijd om te kijken of je het doel hebt gehaald.

Met het geld wat je verdiend hebt kan je vervolgens upgrades kopen. Onder de eerste upgrades vallen de bamboemat die je kunt upgraden om sneller je gerechten te rollen. Er is de mogelijkheid om de transportband sneller te maken, een leuker kunstje met het mes te leren of een mooie porseleinen kan sake te kopen. Op deze manier kan je steeds verder uitbreiden en je zult het nodig hebben aangezien de levels ook moeilijker worden! Bij iedere upgrade staat de prijs, en als je veel verdiend hebt bij het laatste level, kan je misschien ook de duurdere upgrades kopen. Naast functionele upgrades zijn er ook decoratieve upgrades die je voor je restaurant kan kopen. Hierbij kan je plafondversiering, schilderijen en andere mooie decoraties verwachten. Bij ieder level gaat het tempo omhoog, maar gelukkig wordt je steeds handiger en sneller in dit spel. Bovendien begin je de recepten uit je hoofd te leren en hoef je daarom niet zo vaak meer in het boek te kijken. Na vele levels krijg je de kans je volgende restaurant te beginnen. In totaal zijn er 6 restaurants te openen, zijn jouw kookkunsten goed genoeg?

Conclusie:Youda Sushi Chef is een snel spel waarin je in hoog tempo je gasten moet bedienen. Kijk naar de bestelling, maak het gerecht en dien het snel op om ze tevreden te houden! In vele levels wordt jij klaargestoomd om de beste en snelste sushi-chef te worden. Met vele verschillende recepten en ingrediënten is er uitdaging genoeg. Als je constant in het receptenboek moet kijken bij ieder gerecht heb je een probleem, want dan kan je het tempo niet bijhouden! Ben jij goed genoeg om snel veel verschillende recepten te maken? Heb jij het in je om meerdere restaurants succesvol te maken? Ontdek het in Youda Sushi Chef!Youda Sushi Chef is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer time management spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.