Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het time management spel Youda Jewel Shop.In Youda Jewel Shop ga jij samen werken met Samantha, een jonge ontwerpster die op het punt staat haar diploma te halen in Sieraad-Ontwerpen. Ze wil beginnen met een klein winkeltje en ze heeft jouw hulp nodig om hierin te slagen. In een paar korte levels leer jij alles wat je moet weten om haar te helpen. In het eerste level krijg je te maken met je eerste klant: Jenna. Zij is een meid die gek is op allerlei glimmende sieraden en veel geduld heeft. In beeld zie je een slingerende lopende band waar allerlei onderdelen van sieraden op komen te liggen. Onderin beeld zie je de klanten en de sieraden die zij willen kopen. Aan jou de taak om de juiste onderdelen te pakken op de lopende band en deze als sieraad af te leveren bij een tevreden klant. Het is eventjes wennen hoe dit precies in zijn werk gaat, maar achteraf valt het reuze mee. Eerst krijg je vragen naar een zilveren ring met twee gele bolletjes en één blauwe erop. Na dit gezien te hebben klik je op een zilveren ring op de lopende band, vervolgens op de twee gele bolletjes en als laatste op één blauw bolletje op de lopende band. De onderdelen worden dan automatisch aan elkaar gemaakt tot de juiste ring als je de juiste onderdelen hebt gekozen. Als je de combinatie goed hebt kan je het sieraad aan de klant geven. Heb je de combinatie fout, dan staat er links in beeld een recyclebak waar je het sieraad in kan stoppen en het gerecycled wordt naar aparte onderdelen om te gebruiken.

Na deze uitleg lijkt het spel niet al te moeilijk te worden, maar niets is minder waar! Je wordt al snel geïntroduceerd aan je tweede type klant: een beroemde zakenman. De beroemde zakenman heeft weinig tijd en is daarom erg ongeduldig, het is dus belangrijk om hem niet lang te laten wachten! Hij heeft een dure smaak maar betaald ook meer als hij tevreden is. Nu begint het spel wat strategischer te worden, want om iedereen volledig tevreden naar huis te laten gaan moet je slim nadenken en handelingen vlot in de juiste volgorde doen! Het volgende level begint en er staan twee nieuwe apparaten in de kamer. Het eerste apparaat midden in de kamer is een machine die witte kaarten kan bedrukken, dit kost even tijd maar zal wel gevraagd worden door de klanten! De tweede machine staat rechts en slijpt ruwe diamanten om er een mooie diamant van te maken. Dit kost ook eventjes tijd en het is dus verstandig om die wachttijd goed te gebruiken! De uitdaging wordt steeds groter hoe verder je komt in het spel. Er zijn vele type mensen die allemaal een andere smaak hebben, en er komen steeds meer moeilijke apparaten bij die tijd gaan kosten. Je zult dus steeds beter moeten gaan plannen om alle klanten snel te helpen en ze tevreden te laten vertrekken!

Op een kaart kan je zien hoe ver je bent in het spel. Dit lijkt in eerste instantie niet groot te zijn maar de kaart kan nog helemaal naar rechts verschuiven en je zult met Samantha vele locaties gaan voorzien van prachtige sieraden. De moeilijkheid wordt steeds hoger hoe verder je bent in het spel, maar als je het nog niet moeilijk genoeg vind kan je ook de uitdaging aangaan om alles perfect te spelen. Nadat je een level hebt gespeeld krijg je een overzicht te zien van het aantal geld wat je hebt verdiend, hoeveel klanten je hebt gehad en wat je huidige rang is van het level. Je rang wordt bepaald door de hoeveelheid tevreden klanten die je winkel hebben verlaten. Zijn een boel klanten boos weg gegaan en heeft het merendeel weinig sterren over? Dan krijg je de bronzen rang. Als je klanten bediend zijn en met een gemiddelde tevredenheid weg zijn gegaan krijg je de zilveren rang en als ze erg blij zijn krijg je de gouden rang. In de eerste levels zal je merken dat er ook een diamanten rang te verdienen is, deze krijg je als alle klanten met de hoogste aantal sterren vertrokken zijn. Je rang kan je zien op de kaart bij ieder level door de kleur hartjes die op de verschillende locaties liggen. Veel diamanten hartjes op je levels betekend dus dat het hartstikke goed gaat! Als dat nog niet genoeg uitdaging is heb je ook extra doelen die je kunt behalen. Deze kan je ook in een lijstje zien bij de kaart. Een paar voorbeelden van deze doelen zijn: sieraden verwisselen, vasthouden en serveren aan de klant in één beweging, wat een techniek is die je na een paar levels leert. Als je die actie 5 keer doet heb je dat doel vrijgespeeld, en zo kan je deze ook krijgen voor 50 keer die actie uitvoeren. Dit lijkt gemakkelijk, maar je vergeet al snel dat deze doelen ook nog te behalen zijn als je druk bezig bent met je klanten. Krijg jij het voor elkaar om de mooiste sieraden te ontwerpen binnen de gegeven tijd? Vertrekken jouw klanten tevreden uit je winkel en behaal jij je Sieraden-Ontwerpen diploma? Ondek het in Youda Jewel Shop!

Conclusie:Youda Jewel Shop is een leuk spel waarin je mooie sieraden snel moet maken en aan de klant serveren voordat ze boos de winkel uit stormen. Het begint rustig maar bouwt de moeilijkheid al snel op, en dan krijg je ook nog te maken met allerlei vreemde apparaten en verschillende soorten klanten! Youda Jewel Shop heeft veel mogelijkheden om het nog uitdagender te maken en de vele levels zorgen voor urenlang speelplezier. Kan jij de drukte aan en laat jij alle klanten tevreden vertrekken uit je winkel? Youda Jewel Shop is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer time management spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.