Vanmiddag was het pers evenement in Amsterdam voor het nieuwe 3DS spel: Luigi’s Mansion 2! Ik ben daar namens Female-Gamers geweest en heb een sneak peak gekregen naar het nieuwe avontuur van onze favoriete groene loodgieter.Na eerst even wat heerlijk persoonlijke winkeluurtjes in Amsterdam was het dan zo ver. Voor het Paleis van de Weemoed stonden al aardig wat prijswinnaars die vandaag aanwezig mochten zijn en natuurlijk onze game collega’s. Om half 2 stipt mochten wij naar binnen. Binnen was het vrij donker gehouden met wat sfeerlichten en kaarsen, en na de jas opgehangen te hebben in de garderobe was het tijd om eventjes te socializen met een hapje en een drankje.

De zaal was mooi versierd met spookachtige voorwerpen zoals een grafsteen op het podium en spinnenwebben, je kwam dus al snel in de juiste sfeer om op wat spoken te jagen. Na een tijdje te hebben gekletst met wat prijswinnaars en de mensen van Nintendo werd de planning van de dag verteld. Ik was ingedeeld in groep groen, en zou beginnen met een korte seance en daarna lekker verder chillen bij de bar. De seance was erg leuk aangekleed, we werden in groepjes van drie naar buiten geleid naar een deur een paar meter verderop. Achter deze deur was de kamer van de man die onze toekomst zou ophelderen. Aan een lange donkere tafel zat hij op ons te wachten in passende kleding. Er waren voor ons drie stoelen klaargezet die mij deden denken aan die grote stoelen die je in kastelen nog wel eens ziet. Op de tafel lagen allerlei aparte attributen zoals een zwaard, een vijzel, wat kaarsen en nog wat andere aparte voorwerpen. De seance was vrij kort en ik heb helaas zelf geen vraag kunnen stellen, maar het was erg leuk om een keer mee te maken.Voor de volgende ronde zou onze groep een rondleiding krijgen door het ‘lugubere’ gedeelte van Amsterdam. Een vrouw begeleidde ons en vertelde verhalen van rare geluiden die gehoord zijn op locaties waar mensen gestorven zijn in de tijd van de heksenjacht, of waar botten zijn gevonden bij restauraties. Hierbij bezochten wij veel gebouwen waar deze verschijningen hebben plaats gevonden of waar vroeger waarschijnlijk één van de heksen had gewoond. Dit was een erg interessante rondleiding omdat dat een gedeelte van Amsterdam is dat je niet gauw zou ontdekken in je eentje. Het waren een boel steegjes en doodlopende weggetjes naar kleine pleintjes toe, waarbij wij onder andere de Spookstraat hebben bezocht.

Na de rondleiding was het dan eindelijk tijd voor het spannendste gedeelte waar iedereen van onze groep nu toch echt erg naar uit keek: het spelen van Luigi’s Mansion 2 en ervaren hoe dit nieuwe spel nu werkelijk is! In de zaal waren verschillende tafels klaar gezet met meerdere Nintendo 3DS XL consoles met het spel klaar om te spelen. Natuurlijk waren er mensen aanwezig om te garanderen dat de consoles in het gebouw bleven en deze waren gepast gekleed als: Luigi! Eenmaal aan een tafel was het dan zover. Nu mag ik hier nu nog niet te veel van zeggen, maar ik kan wel bekend maken dat het echt aan mijn verwachtingen voldoet en dat ik het echt super vond om het te kunnen spelen. Het is een echte aanrader.

Helaas zal er nog even gewacht moeten worden tot het spel in de winkels ligt, want Luigi’s Mansion 2 zal op 28 maart in de winkels verschijnen exclusief voor de Nintendo 3DS console. Zeer binnenkort zal er een review op de site komen van het nieuwe spannende avontuur van Luigi.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.