Laatst hebben we jullie getrakteerd op onze favoriete gamemannen, maar we zijn natuurlijk net even ietsje gekker op de dames in games. Niet omdat de helft van onze redactie biseksueel is, maar omdat het gewoon fijn is om een rolmodel te hebben. Onze favorieten? Je leest ze hier in de TOP 10: stoerste female characters.10 Cooking MamaEigenlijk is het een bitch die een keer bij het fornuis vandaan moet komen, maar aan de andere kant is ze ook ontzettend lieflijk en schattig. Zolang er geen vlammen uit haar ogen komen, vinden wij Cooking Mama een leuk mens. Waar koken vroeger een ding was wat je moeder je leerde, moeten sommige redactieleden van ons toegeven dat het niet de echte mama maar de Cooking Mama was die de fijne culinaire kneepjes heeft geleerd…

9 Sam Sam uit Gears of War 3 houdt zich goed staande tussen alle beren van gasten in die game. Ze is een heerlijk stoere en grappige chick, die duidelijk met beide voeten op de grond blijft staan. Zelfs als alles om haar heen verdwijnt.. Wij gamechicks zijn dol op Gears of War en Sam maakte die ervaring voor ons nog een stukje beter. Zou Judgment ons weer een nieuwe, favoriete dame brengen?

8 Maya Borderlands 2 is een bijzondere game die je niet snel vergeet. Hoewel de een niet zo blij was met het einde, is de ander gewoon blij dat Borderlands fijn vermaak is met rare humor en vreemde personages. Wat dat vermaak net even iets beter maakt, is de aanwezigheid van Maya. Hoewel we niet helemaal weten wat we met die blauwe lippenstift aanmoeten, rockt Maya wel met haar hippe, blauwe haar. Phaselock die shizzle!

7 ToadetteZe is onschuldig, giechelig en verdomd schattig. Toadette is een van onze favo vrouwelijke gamepersoontjes omdat zij en Toad zo’n schattig koppeltje zijn. We ontmoetten haar voor het eerst in een Mario Kart-game en dat is dan ook waarin we haar het liefst zien. Stoer toch, een paddestoeltje in een race-auto?

6 Zoey Left 4 Dead draait natuurlijk helemaal om een zombie apocalyps, maar voor ons draait ie ook een klein beetje om een specifiek personage. Het is de dame die zich staande weet te houden tussen drie mannen en alleen daarom al een plekje in deze top 10 verdient; Zoey. Toegegeven, niet iedereen binnen de redactie is even dol op haar, maar hey, wie overleeft er nou met gemak een zombie apocalyps!?

5 Chloe FrazerHet is de vrouwelijke Indiana Jones, deze dame uit Uncharted: Among Thieves. Chloe Frazer heeft gitzwart haar, een mooie bruingetinte huid die niet lijkt op de faketan van Snooki en is ook nog eens ontzettend intelligent. Ze speelt een mysterieus spelletje als dubbelagente en dat is heel bewonderingswaardig. Terecht een vijfde plek in de TOP 10: stoerste female characters.

4 BayonettaOnze eigen Heather wordt weleens gezien als Bayonetta. Niet dat ze altijd met vier guns op zak loopt (hopen we), maar ze heeft wel wat van de brildragende dame weg. Bayonetta komt gelukkig in 2014 weer terug in een nieuw hack ’n slash-avontuur, want we hebben haar veel te lang moeten missen. Hopelijk krijgt ze onderweg naar haar nieuwe game geen gebroken hakken, want we willen er niet nog langer op wachten…

3 AvelineIn 2012 zijn we een beetje verliefd geworden op een prachtige babe in de Bayou, namelijk de huurmoordenaar Aveline uit Assassin’s Creed 3: Liberation. Ze houdt van verkleedpartijtjes, weet met diverse wapens wel raad en ze heeft ook nog een chocoladekleurig gezicht waar we in zouden willen bijten. Bij wijze van spreken dan he? Aveline is een ontzettend tof wijf die zich niet mannelijk hoeft voor te doen om stoer over te komen. We like!

2 Samus Aran“Zo stoer, dat ik tot een jaar geleden dacht dat ze een vent was”. Als dat over een vrouwelijk gamepersonage wordt gezegd, dan moet ze wel hoog eindigen in de lijst en dat klopt ook. We hebben het over Samus Aran, de vrouw die (samen met de nummer 1) altijd wordt opgerateld als we weer eens zeuren dat we te weinig rolmodellen hebben in de gamewereld. Ze hoeft haar vrouwelijke rondingen niet in de strijd te gooien, want die waren vroeger vierkant. Samus bewees zichzelf zonder haar seksualiteit in de strijd te gooien en dat kunnen we erg in haar waarderen.

1 Lara CroftVandaag is de nieuwste Tomb Raider verschenen en hoewel je zou denken dat we hiervoor worden betaald, staat Lara Croft toch echt bovenaan de lijst omdat we er zelf voor hebben gekozen. We vinden haar uiterlijk in deze nieuwe game sterk verbeterd ten opzichte van haar Barbie-dimensies van vroeger, maar vooral is het fijn dat we haar nu echt als mens zien in plaats van cartoon. Tot zover onze TOP 10, want wij gaan gauw verder met Lara…

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.