Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel 1001 Nights – Sindbad’s Adventures.1001 Nights – Sindbad’s Adventures begint met een stripverhaal over Sindbad, de arme visser die per toeval een schip op de bodem van de zee vindt. Dit schip is beladen met goud en hij neemt zo veel mogelijk mee voor hem en zijn arme hongerige landgenoten. Iedereen heeft honger en is armoedig omdat een kwade magiër het land leidt en het hen moeilijk maakt. Na een boel gedeeld te hebben zag de magiër dat hij een boel goud bezat en confronteerde hem ermee. Sindbad vertelde waar hij het goud gevonden had en de magiër liet hem in zee gooien. Weer onder water hoort Sindbad een stem dat hij gedeeltes van drie voorwerpen moet vinden, een astrolabium, een zandloper en een kijker. Als hij die drie voorwerpen zou hebben kon de stem hem helpen. Nu begint het spel, waarbij je meteen begint met de stukken van de drie voorwerpen zoeken. Je bent bij het wrak van het schip wat onder water ligt. Overal tussen de voorwerpen van het schip liggen de kapotte delen. Van ieder voorwerp wat je volledig moet herstellen zijn 5 kapotte gedeeltes te vinden. Wanneer je alle gedeeltes hebt gevonden vertelt een amulet je dat ze je goed kan horen en dat ze je gaat helpen door haar naar haar toe te halen. Het volgende moment zit je in een schip, met een vrouw tegenover je die zegt dat ze Chalida is, de prinses van de zee.

Chalida vertelt dat ze nu een deel van het schip is, en het schip is een deel van haar, en dat ze ooit een mens is geweest. Ze was een prinses, en erfgenaam voor de troon. Maar toen ze de kroon kreeg die haar toebehoorde verscheen er een zee-demon die de kroon wou hebben. Chalida weigerde en gooide de kroon kapot, waarop de demon zo kwaad werd dat hij haar verbande in het schip. Jou komst als Sindbad heeft haar hoop gegeven, en ze wil dat jij haar helpt om vrij te komen. De volgende minipuzzel is het op de juiste plek zetten van de voorwerpen die je net gemaakt hebt. Je staat in het schip, wat een soort menu zal zijn tussen de verschillende zoektochten door. Het is er heel druk bepakt met allerlei lege potjes en flesjes, met allemaal een schim van insecten erin. Na de voorwerpen geplaatst te hebben zullen ze Chalida naar de edelstenen van haar kroon wijzen, maar dan moet je eerst haar helpen de kaart te restaureren. De kaartstukken zitten in het ruim van het schip, en zijn door de wind allemaal rond geblazen. Dit is je volgende zoek en vind locatie, met onder in beeld allerlei kleine plaatjes die als hint dienen om de stukjes te vinden. Als je een stukje vind, zal het kleine plaatje dat erbij hoort uit de lijst verdwijnen tot je ze allemaal hebt gevonden. De kaart zal als een legpuzzel eerst in elkaar gemaakt worden, en daarna begint de zoektocht naar de edelstenen pas echt!

Tijdens het spelen van dit spel zal je op vele locaties voorwerpen moeten vinden en op deze manier langzaam alle aanwijzingen verzamelen naar de volgende edelsteen. Bij iedere locatie zijn ook insecten te vinden die je vervolgens in het schip van Chalida in het juiste potje kunt doen. Op deze manier worden haar krachten steeds sterker. Tussendoor zal je ook vele minigames tegenkomen en zelfs raadsels waarbij je een raadselachtige zin krijgt met aanwijzingen naar het voorwerp wat bedoeld wordt. Dat voorwerp zal je vervolgens op de locatie moeten vinden. Los genoeg raadsels op om weer een aanwijzing naar de volgende edelsteen te vinden. Naast het vinden van deze voorwerpen zal het verhaal van Chalida en jouw zoektocht steeds duidelijker worden met behulp van de stripverhalen tussendoor, en je zult meerdere vijanden moeten verslaan om Chalida te bevrijden van haar duivelse vloek. Kan jij alle zeven koninklijke edelstenen vinden en de vloek van de prinses opheffen? Of is de zee-demon je te slim af en is je zoektocht helemaal voor niets?

Conclusie:1001 Nights – Sindbad’s Adventures is een bijzonder avontuurlijk spel waarbij je op zoektocht gaat naar de zeven koninklijke edelstenen die uit de kroon van prinses Chalida komen. Tijdens je zoektocht zal je vele locaties bezoeken, van gevaarlijke vulkanen tot koude ijzige grotten. Verschillende vijanden zullen je dwarsbomen, maar als je de voorwerpen weet te vinden, de minigames en raadsels kan oplossen dan zal je de vloek kunnen verbreken. Dit spel is grafisch erg mooi gemaakt, de locaties om de voorwerpen te vinden zijn uitdagend en de insecten die je kunt vinden zijn een leuke uitdaging om naast de verhaallijn te verzamelen. Vind jij ze allemaal? Het spel wordt begeleid door mooie passende muziek, dus het volume aanhouden is een aanrader. Ben jij slim en listig genoeg om alle zoektochten tot een succesvol einde te brengen? Ontdek het nu in 1001 Nights – Sindbad’s Adventure!1001 Nights – Sindbad’s Adventure is op Denda Games een uur gratis te spelen. Heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kun je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.