Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het strategie en time management spel New Yankee in King Arthurs Court.Je speelt als een boer die op vakantie was met zijn vrouw, maar door de bliksem geraakt wordt en hierdoor in de tijd van Koning Arthur beland! Je wordt meteen door de koning opgeroepen om het levend water voor hem op te halen, kortom: de bron van de eeuwige jeugd. De adviseur van de koning zal met je meegaan en je helpen in je avontuur. De adviseur is je gids door het spel en zal je dus uitleggen hoe je het moet spelen en wat de bedoeling is. Om je reis goed door te komen zal je grondstoffen moeten verzamelen door de arbeiders te leiden. Door op de grond met tomaten te klikken zal je voedsel verzamelen waardoor je arbeiders weer aan het werk kunnen met voldoende energie. Voor hout zal je bomen moeten omhakken en blokkades van hout moeten opruimen. Later in het spel zal je ook met goud en magisch water moeten verzamelen om nieuwe uitdagingen op te lossen zoals stenen opruimen of je voedsel sneller te laten groeien. Je eerste doelstellingen zullen zijn om een aantal huizen te bouwen zodat je meer arbeiders krijgt om je te helpen en bekend te raken met de wijze van spelen. Al snel zal je geïntroduceerd worden aan de houtzagerij, die je van dubbel zoveel hout voorziet, upgrades van je huizen en aan je magische tempel waardoor je voedsel sneller groeit.

Het spel gaat in rap tempo omhoog wat moeilijkheid betreft en zal de uitdagingen steeds groter maken. Al na een paar levels heb je niet alleen te maken met je huizen, grondstoffen en ridders, maar zal je dat alles ook moeten beschermen tegen gevaarlijke vijanden! Als je deze vijanden niet weet te verslaan zullen ze grondstoffen van je stelen en je arbeiders bang maken waardoor ze niet meer kunnen werken. Timing en strategie is hierbij dus essentieel omdat je anders niet snel door kunt werken met je arbeiders en veel kostbare grondstoffen verliest. Sommige arbeiders zullen eerst vast zitten in een gedeelte van de omgeving die geblokkeerd wordt. Hier zal je snel gebruik van moeten maken als je op tijd al je taken wilt voltooien. New Yankee in King Arthur’s Court zal veel van je strategie en time management vermogen vragen, aangezien je dingen in de juiste volgorde en snel moet aanpakken om een level te voltooien. Zonder plan kan het al snel te lang duren en dan is de tijd op en zal je het opnieuw moeten proberen. Wanneer een level start zal je personage eerst een kort gesprekje voeren met de adviseur van de koning, en daaruit volgt dan een nieuw onderdeel van het spel, zoals een nieuw gebouw. Op deze manier wordt het spel snel maar wel erg duidelijk opgebouwd en de grappige dialogen leggen gemakkelijk uit wat de bedoeling is.

Tijdens je tocht naar het levende water zal je op meerdere locaties het koninkrijk uitbreiden met je gebouwen. Spreuken zullen je op vele manieren helpen terwijl je grondstoffen verzamelt en monsters bevecht. Om het kasteel te beschermen zal je alleen aan spreuken niet genoeg hebben, hiervoor krijg je speciale gebouwen die bescherming bieden voor allerlei onheil wat op het koninkrijk afkomt. Als extra uitdaging in het spel kan je alle levels op brons, zilver en gouden medailles uitspelen. Welke medaille je krijgt hangt af van de snelheid waarmee je een level oplost. Los je een level binnen de vooraf bepaalde tijd op, dan krijg je een gouden medaille, duurt het iets langer dan krijg je zilver en als je echt het level niet snel weet op te lossen krijg je brons. Als je het spel dus hebt uitgespeeld dan zou je alles ook nog zilver of zelfs goud kunnen halen, en zo jezelf nóg meer uitdagen. Je bent dus nog lang niet klaar met het uitspelen van dit spel!

Conclusie:New Yankee in King Arthur’s Court is een uitdagend spel wat met de vele gebouwen en spreuken leidt tot een veelzijdig spel. Het bouwen van het koninkrijk, het beschermen en het aansturen van de arbeiders zal tot je taken behoren, en hiervoor kan je iedere hulp gebruiken! De situatie waarbij de boer in deze vreemde tijd komt door middel van bliksem is komisch, en het spel blijft hier leuk op in gaan met de verschillende dialogen tussen de levels door. De levels en de uitdaging om alles nog uit te kunnen spelen op het niveau van een gouden medaille maken dit spel tot een spel waar je nog lang veel plezier van zal hebben. Heb jij het in je om de avontuurlijke wereld te betreden en de koning zijn levende water te brengen voordat je vrouw je begint te missen op de vakantie?New Yankee in King Arthur’s Court is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer time mangement spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.