Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het time management spel Amelie’s Café Halloween.
Amelie’s Café Halloween is het vervolg op de populaire serie Amelie’s Café van Denda Games. Het is Halloween, en de gasten hebben de stemming te pakken! Amelie zal de vele gasten in halloweenkostuums moeten bedienen, en jij gaat haar daarmee helpen. In het menu krijg je de keuze tussen Carrière of Overlevingsmodus. In Carrière zal je met Amelie verschillende dagen doorlopen met doelen voor het aantal geld wat je moet verdienen en een expert doel. In de Overlevingsmodus wordt je uitgedaagd om zo lang mogelijk en zo veel mogelijk geld te verdienen. Om te starten raad ik Carrière aan, omdat het spel uitlegt hoe het werkt en welke acties je allemaal kunt doen. In het begin van Carrière wordt alles rustig uitgelegd, je eerste klanten komen binnen en je zult ze goed moeten bedienen. Als een klant binnen komt kan je op ze klikken om hun bestelling op te nemen, deze komt daarna als een plaatje bij de klant te staan. Onder in je café staan je koks, die ieder een specialiteit hebben. Klik op de kok en hij begint zijn gerecht te maken. Als de kok klaar is met koken kan je het gerecht naar de klant brengen. De klant gaat tevreden naar huis als je ze goed hebt bediend. Hoe tevredener een klant naar huis gaat, hoe meer geld je aan ze verdiend.

Als de speluitleg is geweest begint de echte uitdaging. Iedere dag wordt de hoeveelheid geld van het doel meer en het expert doel wordt ook meer. Dit betekend dat je steeds beter je best moet doen en minder fouten moet maken om genoeg geld te verdienen. Hoe verder je komt in het spel, hoe meer klanten er iedere dag zullen komen en hoe meer klanten je dus tevreden moet houden. Dit wordt een echte uitdaging. Je klanten worden erg verschillend en reageren ook anders op het wachten op het voedsel en de bediening. Met het geld wat je iedere dag verdiend kan je je café upgraden, waardoor het meer en meer in het Halloween thema komt en je de juiste klanten kunt aantrekken. Een bijzonder aspect van Amelies Café Halloween is dat je bonussen kunt verdienen als je acties snel uitvoert. Onder in beeld is een balk waar iconen van bonussen komen te staan die pas in de balk komen als je snelle acties uitvoert zoals de bestellingen van klanten snel achter elkaar opnemen. Om een bonus vrij te spelen zal je tijdens het bedienen in het café je bonussen moeten ordenen. Hierbij zal je drie op een rij moeten creëren door de bonussen die tussen je iconen in staan weg te klikken. Als je dus bijvoorbeeld twee spookjes hebt, een dollarteken en weer een spookje, zal je op het dollarteken moeten klikken om de spookjes naast elkaar te krijgen. Deze bonussen lijken in het begin nog niet zo belangrijk, maar wanneer er steeds meer geld verwacht wordt, zijn deze bonussen heel handig!

Amelie’s Café Halloween speelt zich af op meerdere locaties, wat voor uren speelplezier zorgt! Bij iedere locatie kan je vele dagen spelen. Een dag kun je vergelijken met een level, waarbij gelddoelen zijn gesteld. Aan het eind van het uitspelen van een dag krijg je een opsomming van het geld wat je verdiend hebt, of je het doel hebt gehaald en eventueel ook het expert doel. Daarnaast kan je extra doelen halen zoals alle tafels schoon houden, of een bepaald aantal bonussen verdienen. Op deze manier zal je dit spel lang kunnen spelen voordat je echt alles een keer hebt gehaald! Tussen de spellen door heb je minispellen als 3 op een rij, die je tussen het werken in je café door zal moeten oplossen. Dit zorgt voor de leuke afwisselingen in het spel en maken het erg veelzijdig. Als je de Carrière leuk vind maar de levels duren je te kort, kan je kiezen voor Overlevingsmodus in het menu. Dit zijn erg lange levels waarbij je uitgedaagd wordt zo veel mogelijk geld te verdienen. De Overlevingsmodus begint rustig, maar wordt steeds drukker en meer hectisch waardoor je echt je van je beste kant moet laten zien. Hou jij je klanten tevreden en krijgen ze hun voedsel nog warm op het bord?

Conclusie: Amelie’s Café Halloween is een vlot Time Management spel volledig in het Halloween thema, het is het vervolg op Amelie’s Café en een van de meerdere thema’s die Denda aanbied. Het spel daagt je uit om je klanten snel en goed te bedienen, zodat ze tevreden naar huis gaan en jij zo veel mogelijk geld verdiend. De vele doelen die je kunt behalen maken het spel uitgebreid en veelzijdig. De bonussen geven een extra moeilijkheid aan de levels omdat je deze tijdens het spelen in het café ook drie op een rij moet krijgen om ze te kunnen gebruiken. Met de keuze om de Carrière te doen of Overlevingsmodus is er voor ieder wat wils, en het niveau bouwt langzaam op. De vele locaties en uitbereidingen maken het afwisselend, samen met de 3 op een rij minispellen die tussendoor te spelen zijn. Amelie’s Café Halloween is een goed vervolg op Amelie’s Café en zorgt voor uren spelplezier voor alle leeftijden. Kan jij de vele klanten aan en gaan ze tevreden naar huis, of zullen ze met een lege maag vertrekken?

Amelie’s Café Halloween is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. De andere delen van Amelie’s Café kan je ook vinden bij Denda Games . Ook voor meer time mangement spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.