Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Big City Adventure – London Premium.Big City Adventure – London Premium is een premium spel met de originele verhaalmodus met een spannend verhaal, concept art, screensavers en wallpapers. Naast het originele verhaal is er ook een klassiek puzzelspel die bestaat uit zoekplaten en minigames. Als eerste heb ik het klassieke puzzelgedeelte gekozen. Het begint met de reden waarom je naar Londen gaat, je bent nog nooit in Europa geweest en dit leek een goede stad om te beginnen. Gedurende het klassieke puzzelspel ga je van locatie naar locatie in Londen, en zal je afwisselend zoekplaten en minigames oplossen. Er is geen moeilijkheidsgraad en de zoekplaten zijn best moeilijk! Er zijn heel veel voorwerpen te vinden op de afbeelding, maar ze staan niet allemaal op de lijst die je moet zoeken. De voorwerpen die je wel moet zoeken zijn goed verstopt en gaan erg goed op in de omgeving. Ik heb regelmatig een hint moeten gebruiken om een voorwerp te vinden. Naast de voorwerpen zijn er in iedere afbeelding ook drie munten te vinden, die iets meer opvallen. Een munt is een aanvulling op het aantal hints die je kan gebruiken, deze wordt namelijk bijgehouden met de munten die je verzamelt, en kan dus ook op raken. De tweede munt is voor een snelle kijk op een voorwerp dat je nog mist, maar het voorwerp wordt nog niet voor je gepakt. De derde munt is een overslaan-munt die je bij de minigames kan gebruiken als het je echt niet lukt om ze te voltooien.

De minigames die tussen de zoekplaten door te spelen zijn, wisselen iedere keer af. Je kunt kleine legpuzzels verwachten, schuifpuzzels, drie-op-een-rij, een kluis waarbij je de knoppen in goede volgorde moet indrukken met behulp van hints en nog veel meer soorten minigames! Sommige van de minigames zijn van pittig niveau, zoals de kluis. Anderen zijn weer makkelijker, zoals de legpuzzels en de drie-op-een-rij puzzels. De minigames zijn leuke afwisselingen op de zoekplaten, maar het maakt tot een leuk extra geheel naast de game met het verhaal. Het spel met het verhaal begint in het British Museum waar een mysterieus figuur rondloopt. Wanneer hij jou ziet verdwijnt hij snel, maar er valt een briefje. Op het briefje staat dat er een geheime kamer zit in één van de beelden in het museum, aan jou de taak om dit te onderzoeken. De kamer gaat pas los met het kruis van leven en deze zal je moeten vinden. Tijdens het rondlopen zullen bepaalde gebieden oplichten, dit kan een puzzel zijn, een zoekplaat maar ook een voorwerp wat je straks nodig hebt. Sommige plekken kan je nader onderzoeken, hier kan je een voorwerp vinden, of voorwerpen nodig hebben om een actie te voltooien. Na een tijdje zoeken kan je de geheime kamer openen en zal je een boekrol vinden met hiërogliefen. Door de hiërogliefen te ontcijferen kan je erachter komen waar de erfenis van Fitzpatrick McGovern ligt. Het geheime figuur was hier waarschijnlijk naar opzoek!

Na iedere aanwijzing zal je in Londen nieuwe beroemde locaties ontdekken. Zo kom je in verschillende parken en Buckingham Palace. Na een hele tijd zoeken op alle locaties kom ik toch echt niet verder, ik weet niet wat ik moet doen. Gelukkig heeft het spel hier een handige optie voor: namelijk een kaart die op de verschillende locaties kan aangeven of er nog acties te voltooien zijn. De kaart kan je links onder in beeld openen en als er ergens nog iets te vinden valt zal er een uitroepteken staan. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je in het grote Londen zult verdwalen of niet verder zult komen. Natuurlijk moet je op de locatie zelf wel gaan zoeken, maar de kaart zal een boel locaties kunnen uitsluiten waar je anders nog gezocht zou hebben. In het verhaalspel zal je per zoekplaat ook nog één muntje kunnen verzamelen, wat een extra hint toevoegt. Daarnaast staan op meerdere locaties personen die je kunt spreken, vaak zullen ze je een opdracht geven van iets wat ze kwijt zijn. Soms hebben ze een uitspraak die je net even verder kan helpen in je zoektocht, of die een verklaring kan zijn voor een raar voorwerp wat je gevonden hebt. Tussen het zoeken in Londen en de lijsten met voorwerpen door, zal je af en toe een minigame vinden. Deze zijn wederom heel verschillend, maar maken een leuke aanvulling op het spel. Bovendien zijn de minigames een sleutel tot een volgende locatie, of een verborgen voorwerp. Weet jij de aanwijzingen goed te volgen en lukt het jou om de verloren erfenis te vinden? Wie is het mysterieuze figuur wat je telkens tegenkomt? Ontdek het allemaal in het prachtige Londen, op alle bekende locaties en met typische personages die je hulp nodig hebben.

Conclusie:Big City Adventure – London Premium is het nieuwe spannende spel in de Big City Adventure reeks. Het speelt zich af in het prachtige Londen, met mooie beroemde locaties en typisch Britse personages. De filmpjes en locaties zijn heel mooi grafisch gemaakt, en de voorwerpen in de zoekplaten zijn goed verstopt! Lukt het jou om het mysterie in Londen op te lossen? Help de mensen in Londen met hun eigen zoektochten en los de uitdagende minigames op om nieuwe locaties te ontdekken en bijzondere voorwerpen te vinden. Dit spel is niet alleen leuk, maar ook leerzaam met informatieve ansichtkaarten en brochures die overal op bekende plaatsen te vinden zijn. Heb je even geen zin om een verhaallijn te spelen? Dan speel je toch het klassieke puzzelspel vol met zoekplaten en minigames om uit te spelen? Verzamel de 12 trofeeën die ieder staan voor een moeilijke uitdaging die tijdens de zoekplaten en minigames te voltooien zijn. Big City Adventure – London Premium is een afwisselend en uitdagend spel, waar je vele uren zoet mee zult zijn!Big City Adventure – Londen Premium is op Denda Games een uur gratis te spelen. Heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kun je het voor €9,99 zelf kopen. De andere spellen uit de Big City Adventure serie zijn ook een uur gratis te spelen op Denda Games, en natuurlijk ook te koop! Voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.