We mogen dan wel stoere chicks zijn, ook wij zijn suckers als het gaat om de liefde. Niet alleen in het echte leven, maar ook in games hebben we zo onze favoriete stelletjes. Van welke gameromances genoten wij tot nu toe het meest? Lees het in onze Top 10: Romances in games, maar pas op voor spoilers.10. Emily en PatrickDe casual games van Delicious Emily zijn al bijna een begrip geworden en voor velen een guilty pleasure. De game waarin we aan de slag gaan met de huwelijksplannen van Emily en Patrick is er eentje die niet in dit rijtje mag ontbreken. Wat is er nou romantischer dan een bruiloft?

9. Ico en YordaOp de PlayStation 2 is ooit een game verschenen die Ico heette en een heel interessant verhaal kende. Dat verhaal weten we alleen niet meer, want wij herinneren ons deze game vooral als die schattige ontmoeting tussen dat jongetje en dat meisje, die eigenlijk het hele spel lang heerlijk is om naar te kijken. Het is een bijzondere game met een door-het-vuur-gaande romance, dus niet gek dat wij warme gevoelens krijgen als we eraan terugdenken.

8. Mass EffectAls er een game is die diepgaand is en draait om intermenselijke (maar ook interwezenlijke) relaties, dan is het Mass Effect wel. BioWare doet altijd erg zijn best om de gesprekken interessant te maken en het versieren van een ander virtueel wezen zeker even door je hoofd te laten schieten. De ervaringen lopen bovendien enorm uiteen, waardoor we met elkaar uren zouden kunnen praten over de romantische momenten die we zelf creëerden in de game.

7. Max en MonaZo op het eerste gezicht lijkt Max Payne niet het type dat gemakkelijk in deze top 10 voorkomt, maar er is toch een lieflijk-achtige momentje in een van zijn games te vinden. In Max Payne 2 voel je steeds de spanning tussen Max en Mona Sax. Ze vertrouwen elkaar natuurlijk voor geen cent, maar in de allerlaatste scene van de game kiest Mona niet voor haar baas, maar voor Max en red ze Max uit een vuurzee. Wij stonden natuurlijk even in vuur en vlam toen we dat voor ons zagen gebeuren.

6. Final Fantasy Wederom een hele gamefranchise en niet slechts een titel uit die franchise. De RPG-serie Final Fantasy trakteert ons al heel wat jaren op de schattigste, mooiste en gekste personages en daar horen ook de nodige romances bij. Denk bijvoorbeeld aan de kus van Tidus en Yuna in het water, dat was ondanks de twijfelachtige graphics van FF X toch een behoorlijk mooi momentje.

5. The SimsUiteraard kent The Sims geen verhaallijn, maar je kunt er wel alle kanten mee op als het gaat om liefde, seks en relaties. Wat wij het meest waarderen aan de game, is dat je ook kunt kiezen voor homo-stellen. Er zijn nog veel te weinig gamemakers die zien dat er veel gays gamen en die zich ook graag spiegelen aan personages terwjil ze spelen. Maar ja, dat probleem hebben wij dames ook al jaren, en dat verandert maar langzaampjes aan. Nou ja, Maxis geeft in ieder geval vast het goede voorbeeld door je de gereedschappen te geven een mooie dwarsdoorsnede van de samenleving te maken.

4. Luigi en DaisyLuigi en Daisy, dat is toch geen stelletje? Ik hoor het je denken. Dat klopt helemaal, maar wij vinden het toch een goed idee als Mario voor eens en voor altijd voor Peach kiest en Luigi en Daisy eens hun gang laat gaan. Dan hoeven we het ook niet meer zielig te vinden voor Luigi, elke keer dat we een game (waarin Mario toch al de hoofdrol speelt) uitspelen. Die lange verdient ook kusjes, maar dan van die andere deerne.

3. Thrall en AggraVan dit filmpje (http://youtu.be/dGuHs0L1I3I) wordt onze hoofdredactrice Patricia helemaal blij. Je ziet in dat filmpje de World of Warcraft-personages Thrall en Aggra, die samen bij een afgrond staan. Ze kijken samen naar de kolkende zee, hebben nog wat visioenen en verklaren elkaar vervolgens de liefde. Zucht, zulke mooie dingen gebeuren ook alleen maar in games en films he?

2. Prince en ElikaPrince of Persia 2008 gaf weer andere dames uit de redactie weke beentjes. Voor een dame was het zelfs zo’n bijzonder romantisch moment, dat ze er een screenshot van maakte. De Prince zegt iets tegen Elika zoiets schattigs en spannends, dat we de controller bijna uit onze handen lieten vallen. Zijn we jaloers op Elika? Op dat moment, hell yeah!

1. Mario & PeachYep, het is zo ongeveer zo oud als de bijbel en herhaalt zich steeds weer opnieuw, maar wij vinden toch dat Mario en Peach de nummer een-positionering dubbel en dwars hebben verdiend. Als je al zo lang samen bent en toch nog steeds zo hard voor je liefde vecht, dan moet je wel een heel sterke en bijzondere relatie hebben. Of het koppeltje wel tijd heeft voor romantische alone-time weten we niet, want daar zijn we natuurlijk niet bij, maar we gunnen het ze van harte. Back off, Bowser!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.