Het is weer dinsdag geweest en we zijn te laat, maar dat zegt niet dat de Female-Gamers-redactie niet weer een fijn lijstje voor je heeft. Ditmaal bespreken we onze favoriete indie-games. Nee, geen Indiana Jones-spellen, maar games die door onafhankelijke ontwikkelstudio’s zijn gemaakt en net zo hard de moeite waard zijn als flinke AAA-titels.10. Torchlight 2Een RPG is meestal gemaakt door een enorme studio, want het zijn vaak enorme games met veel mogelijkheden. Toch is Torchlight 2 helemaal geen slecht alternatief. De indie-game laat je diverse grotten/dungeons ingaan om daar de akeligste monsters te verslaan. Je kunt personages uit vier klasses kiezen en zelfs multiplayer spelen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus kom maar op!

9. FezIn deze lijst vind je veel puzzel-platformers, want we waarderen het enorm hoe kleine studiootjes hun best doen het decennia-oude genre te blijven vernieuwen. Fez is er eentje waarin schattigheid niet onder stoelen of banken wordt gestoken, maar die tegelijkertijd heel erg interessant is door de veranderingen van 2D naar 3D. Je moet 32 blokjes verzamelen in een heel kleurrijke wereld door te springen en bepaalde elementen te beinvloeden. Wij worden er elke keer weer vrolijk van.

8. Insanely Twisted Shadow PlanetHet ziet er al geweldig uit, die wereld die net uitgeknipt lijkt en veelal gitzwart met felle kleuren is. Je vliegt erin rond met een ruimteschipje en het is de bedoeling dat je door te puzzelen verder komt. Reken maar dat je je hoofd gaat breken, maar de game is zo mooi dat je hem dat graag vergeeft en bovendien zijn we dol op uitdaging. Bovendien heeft dat ufootje iets aandoenlijks met die robotische tentakels..

7. World of GooHet is een leuke naam om uit te spreken want Goo klinkt heel schattig, maar de game zelf is ook niet verkeerd. De game heeft qua uiterlijk wel iets weg van onze nummer 8, maar je moet toch echt heel anders gamen. Je hebt namelijk Goo-ballen waarmee je grote constructies in elkaar moet zetten om verder te komen. Oftewel, je maakt torens, bruggen enzovoorts. Klinkt saai, maar geloof ons, World of Goo is allesbehalve saai. Speel hem!

6. Toki ToriJa, je kunt geen lijstje met favoriete indiegames maken en daar geen Nederlands meesterwerkje aan toevoegen. Toki Tori, de game die je onder andere op je telefoon kunt spelen met het enorme gele kuiken in de hoofdrol, is ons favoriete spelletje bij de bushalte. Toki Tori kent een vrij simpele manier van spelen. Je kunt met je kuiken rondlopen als in elke 2D-platformer, maar je hebt spullen nodig om bruggen te bouwen etcetera. Wederom gepuzzel dus, maar weer op een hele andere manier dan bijvoorbeeld in Insanely Twisted Shadow Planet.

5. Super Meat BoySommige redacteuren ontdekten gamen pas echt toen ze tiener waren, maar we hebben er chicks tussen zitten die al toen ze vier waren met de controller in hun handjes bij de televisie zaten te kwijlen. Toen was het Mario, maar tegenwoordig is het Super Meat Boy, de platformer waarin je als Meat Boy op pad gaat om je vriendinnetje Bandage Girl uit de handen van Dr. Fetus te redden. Reken op een veelheid aan levels, want het zijn er meer dan driehonderd…

4. JourneyOmdat het ons in het echt helemaal niks lijkt, doen we het graag veilig op onze bank. Journey draait om een reis in een woestijn naar een berg en door af en toe te schreeuwen kun je mensen en stoffen om je heen beinvloeden. Maar goed, eigenlijk moet je deze game niet uitleggen. Dit is echt een ervaring op zich. Net als de nummer 3 doet dit spel op de een of andere manier een beroep op je emotie en dat moet je helemaal zelf meemaken.

3. The Unfinished SwanOnze Laura had af en toe het idee dat er een psychologisch spel met haar werd gespeeld, terwijl dit een heel onschuldige game is die al een onbeschreven blad begint. Dit spel is er eentje die je nog nooit hebt gespeeld en waarschijnlijk ook nooit elders zal zien. Je kunt rondlopen en met verf gooien om in de witheid onderscheid te maken. Je gooit bepaalde elementen zoals bruggen en paden zwart of een andere kleur, zodat je eindelijk kunt zien waar je staat. Vervolgens is het aan jou om verder te komen en dat wordt naarmate de game vordert steeds uitdagender.

2. SpelunkyIn eerste instantie lijkt Spelunky nogal op een game en gamepersonage van Nintendo. Je weet wel, die loodgieter, maar hierin blijf je wel even wat langer onder de grond. Je moet daar op onderzoek uit en onderweg kun je wat fijne bling-bling meepakken. Wel oppassen voor vijanden en bommen, want die schijnen zich graag op te houden, ergens diep in de aarde.

1. MinecraftDeze game is zo populair dat we niet anders kunnen dan dit exemplaartje op nummer 1 zetten. Uiteraard is er nog zo’n indiegame te noemen, namelijk Angry Birds, maar daar hebben we het inmiddels een beetje mee gehad. Minecraft daarentegen blijft boeiend. We hielden toen we klein waren al van LEGO, maar nu je virtuele bouwwerken kunt maken, zijn de mogelijkheden oneindig. We zeggen het nog een keer; ga de games uit dit lijstje proberen. Begin met Minecraft, want deze game is niet voor niets al 18 miljoen keer over de toonbank gegaan.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.