Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Princess Isabella – Return of the curse.In Princess Isabella – Return of the curse speel je als prinses Isabella, die na haar baby in slaap te hebben gezongen en in het wiegje heeft gelegd, ziet dat een kwaadaardige heks een vloek over de baby uitspreekt. Er ontstaat een grote flits, de heks is weg, maar de baby ook! Het kwaad heeft de kamer over genomen en de enige manier om je kind te vinden is om het kwaad te volgen, en te stoppen. Je wordt meteen aangesproken door een kleine fee die je benoemd hebt tot peetmoeder van je kind toen het werd geboren. Maar de fee zit nu vast in een vogelkooi, en ze komt er niet uit want het kwaad heeft haar verzwakt. Je zult het kwaad uit de kamer moeten krijgen om haar te bevrijden. In de hoek ligt een kist met vlinders die er omheen vliegen. De fee vertelt dat als je de vlinders ziet, dat zij iets kwaadaardigs aanwijzen. Wanneer je de kist nader onderzoekt, komt er in beeld te staan dat je 20 kwaadaardige ‘dingen’ moet vinden. Dit kan van alles zijn, van slangen en spinnen tot oogballen, waterspuwers en skeletten. Het feit dat er niet precies staat wat je moet zoeken, maakt dit moeilijker maar ook leuker! Het is een uitdaging om bij ieder voorwerp in de afbeelding stil te staan of het als kwaadaardig gezien kan worden. Uiteindelijk sta ik voor het dilemma dat er nog één voorwerp gevonden moet worden, en dan wordt het natuurlijk goed moeilijk, want waar zoek ik eigenlijk naar? Deze manier van zoeken naar voorwerpen is uitdagend en leuk, en zorgt ervoor dat je echt goed moet nadenken in plaats van gewoon een lijstje met voorwerpen afwerken.

Het kwaad is verdreven uit de kamer, en laat een groot gapend gat achter in de vloer, waar ooit het wiegje heeft gestaan. Het kwaad is verspreid naar beneden, en de enige logische weg om je kindje te vinden is om het te volgen, maar het gat is veel te diep! De fee is vrij en zal je helpen in je zoektocht door hints te geven, speciale krachten te gebruiken of je de mogelijkheid te geven om een puzzel over te slaan. De fee zal goed van pas komen, want de zoektocht is moeilijk en het kwaad geeft niet zomaar op. Je zult tijdens je zoektocht overal het kwaad moeten verdrijven om verder te komen in het spel. Heb je in een kamer het kwaad kunnen verslaan, dan krijg je een voorwerp. Dit kan een waardevolle edelsteen zijn die je later nodig zult hebben, een speciaal toverdrankje of een voorwerp van je baby. De toverdrankjes zal je veel gebruiken, voornamelijk om voorwerpen groter te maken. Dat lijkt niet zo handig, maar dat is het zeker wel! Er zijn een boel plaatsen waarbij alles op zijn plek lijkt te liggen, maar wat toch niet helemaal klopt. Het toverdrankje kan hierbij uitkomst bieden en je verder brengen in je zoektocht.

Mis je de oude versie van zoek en vind spellen waarbij je gewoon een lijstje krijgt met voorwerpen die je moet vinden? Niet getreurd, want ook dat komt in dit spel voor! En als je een lijstje helemaal gevonden hebt mag je een aantal voorwerpen houden. Die voorwerpen komen met de andere gevonden voorwerpen in je inventaris en kan je later gebruiken om puzzels op te lossen, een deur te openen en nog veel meer! Naast deze manieren om voorwerpen te vinden, krijg je ook minigames die je moet oplossen. Zo zal je water in het feeëndorp moeten omleiden met een paar stukken holle takken die je in je avontuur hebt gevonden. De edelstenen bijvoorbeeld kun je gebruiken om personen te bevrijden uit een soort van magisch ijs, maar dan moet je ze wel eerst goed weten te plaatsen! Langzamerhand zal je steeds meer hulp krijgen van mensen en wezens die je onderweg tegenkomt. Zij kunnen je net dat voorwerp geven wat je nog miste, of iets compleet nieuws waar je in dat stadium van het spel niets mee kunt doen. De zoektocht naar je kind is lang en moeilijk, maar met de juiste hulp en een goed denkvermogen, zal je het kwaad misschien kunnen uitdrijven. Weet jij je baby te redden van de vloek van de kwaadaardige heks?

Conclusie:Princess Isabella – Return of the Curse is een spannend en leuk spel. Het is grafisch erg mooi gemaakt, en is erg afwisselend om te spelen. Doordat je een zoek en vind afbeelding op verschillende manieren kan oplossen is dit spel anders dan alle andere, en naar mijn mening in een goede manier! In plaats van een lijst met voorwerpen kun je ook een aantal krijgen dat je moet vinden, zoals 20 kwaadaardige voorwerpen of 20 babykleertjes. Tussendoor zal je minigames krijgen, die opgelost moeten worden, hier heb je vaak meerdere voorwerpen voor nodig die je gevonden hebt in je lange zoektocht naar je kindje. Kan jij in iedere kamer het kwaad verdrijven, en alles wat het achterlaat ten goede gebruiken om jouw baby te redden? Weet jij je de vloek te breken?Princess Isabella – Return of the Curse is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.