Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Snark Busters – High Society.In dit derde deel van de populaire serie ‘Snark Busters’ zal je Elizabeth Hughes moeten helpen haar geliefde uit de gevangenis te redden. Een dag nadat jij je verloving hebt aangekondigd wordt hij beschuldigd door gravin Daffington dat hij een kostbaar medaillon heeft gestolen. Elizabeth weet zeker dat hij dat niet heeft gedaan en jij zult het bewijs moeten vinden. Het verhaal begint in je kleine appartement die tegelijkertijd ook je plek is om foto’s te ontwikkelen. Hier zal je zoektocht beginnen, maar dan moet je wel eerst weten waar je moet zoeken! Op zoek naar de eerste aanwijzing dus. Om verder te komen in dit spel zal je vaak groepjes van voorwerpen moeten vinden om bijvoorbeeld een kraan te laten werken door onderdelen te vinden, of kastjes te openen door meerdere sleutels te vinden. Soms zal je zien dat één voorwerp in het groepje dat je moet zoeken rood gekleurd is. Dat betekend dat je het nog niet kan vinden, en eerst andere puzzels moet oplossen om verder te kunnen zoeken. Als je dan eenmaal een aantal voorwerpen hebt gevonden en heel wat puzzels en minigames verder bent, vind je uiteindelijk een negatief van een foto. Dit negatief kan je in je fotostudio thuis laten ontwikkelen door middel van een puzzel waarbij je het zo scherp mogelijk moet afstellen voordat je het verder kan laten ontwikkelen tot foto. Als je dan eindelijk je eerste foto hebt ontwikkeld, begint de zoektocht pas echt! Iedere foto is namelijk een aanwijzing over de gravin en waar zij geweest is voordat zij het medaillon is kwijt geraakt. Door dit spoor te volgen zal je steeds meer te weten komen over het motief van de gravin, en waar het medaillon nu zou kunnen zijn.

Je eerste zoektocht zal leiden naar de tuin van de gravin, waar een filmpje begint. De gravin zegt dat niemand haar ooit durft te weigeren en dat ze geen ‘nee’ accepteert. Wat betekent dat? Wie zei nee tegen haar en waarom? Ook hier zullen we voorwerpen moeten vinden om gebieden vrij te spelen en verder te komen in dit mysterie. Tijdens onze zoektocht zullen we geesten tegen komen van mensen die iets te maken hebben met dit mysterie. Zo komen we als eerste geest de vader van de gravin tegen, die eerst niet wil geloven wat er gebeurd is. De gravin heeft het medaillon vroeger van hem gekregen, en als Elizabeth zegt dat haar verloofde het niet heeft gestolen, helpt dat niet. Iedere keer dat je een geest tegen zult komen zal hij of zij wat van je vragen. Een voorwerp is weg of je zult een mysterie moeten oplossen. Zo zullen de geesten van twee acteurs willen weten wie hen vermoord heeft en waarom. Je zult eerst dat moeten oplossen om weer een aanwijzing over het medaillon te krijgen. Als je een geest hebt geholpen, geven zij je vaak een voorwerp die je verder zult helpen. Op deze manier kom je steeds dichter bij het volgende negatief en een stap dichter bij de waarheid.

Tussen het vinden van voorwerpen en het helpen van geesten door, zal je ook meerdere minigames tegen komen. Deze zullen bestaan uit schuifpuzzels, legpuzzels waarbij je een raam uit scherven weer moet opbouwen, of puzzels die draaien en je de stukken op de juiste plekken moet plaatsen. Deze minigames geven een leuke afwisseling en zijn erg uitdagend. Het oplossen van zo’n minigame geeft vaak één of meerdere voorwerpen die je nodig zult hebben. Tijdens het spelen zal je op verschillende locaties ook televisies tegen komen. Deze kun je aanzetten en dan krijg je een nieuwslezeres te zien die je op de hoogte houdt van de vorderingen in het politieonderzoek en van de gravin die meer leugens aan elkaar knoopt. Op deze manier weet je precies wat er gaande is en deze informatie kan goed van pas komen wanneer je op zoek bent naar de volgende locatie om naar het medaillon te zoeken. Uiteindelijk zal je steeds meer te weten komen over de gravin en haar motieven, dankzij jouw zoektocht, maar ook dankzij de geesten! Wat is haar motief om jouw verloofde, Nicolas, te beschuldigen van diefstal? Hij heeft jaren voor haar gewerkt, waarom heeft ze dan zo’n hekel aan hem gekregen? Is het medaillon echt gestolen, en waar is het op dit moment? Kan jij Elizabeth helpen dit mysterie op te lossen voordat Nicolas veroordeeld wordt?

Conclusie:Snark Busters – High Society is het derde spel uit de Snark Busters reeks. De levendige personages en de uitdagende minigames maken dit spel leuk om te spelen. De verhaallijn is goed en maakt het mysterie nog interessanter om op te lossen. Speel door vele hoofdstukken en locaties en vind alle voorwerpen om de waarheid te achterhalen. Dit afwisselende spel zit goed in elkaar, en is een echte aanwinst op de reeks van Snark Busters. Kan jij het aan om de waarheid te achterhalen en Nicolas vrij te spreken? Komt de gravin weg met deze beschuldigingen en komt het medaillon ooit nog boven water? Ontdek het in Snark Busters – High Society!Snark Busters – High Society is op Denda Games een uur gratis te spelen. Heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kun je het voor €9,99 zelf kopen. Wil je de andere delen van deze populaire serie ook spelen? Lees dan onze review over deel 1 Snark Busters – Welcome to the Club. Lijkt deel 1 je ook zo leuk? Dan zijn bundel 1 en 2 misschien wel wat voor jou! Ze zijn te koop op Denda Games voor de prijs van €12,99. Voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.