Games kunnen ontzettend meeslepend zijn, maar dat hoeft niet altijd te betekenen dat je elke keer zit te janken als er iemand overlijdt. Er zijn namelijk genoeg grappige personages te vinden in games die de boel weten op te fleuren. Wij zetten onze tien favorieten voor je op een rijtje.10 Homer Simpson Hij is geel, hij is dom en hij houdt van het maken van rare opmerkingen. Wij houden van Homer Simpson omdat hij gewoon een ei is. We kennen hem uit de wondere wereld van The Simpsons, een populaire Amerikaanse animatieserie die in 1989 voor het eerst op televisie was en nog steeds loopt. Er zijn al 24 seizoenen (!) van en dan kan een game natuurlijk niet achterblijven. Meerdere games zelfs, want sommige Female-Gamers komen de Doh-roepende vent graag tegen in de iOS-game Tapped Out en consolegame The Simpsons Game doen weer andere redacteuren als ze even willen lachen.

9 Skylanders Skylanders is een van de grootste hits van uitgever Activision op dit moment en wij vinden de diertjes een plekje in onze top tien waard. Ze zijn misschien wel arrogant, wij zien er de humor van in. Het blijft natuurlijk vervelend om elke keer weer nieuwe figuurtjes te moeten (want te willen) kopen in de winkel, maar elke Skylander tovert een lach op ons gezicht dus we gaan er vrolijk mee door.

8 WormsAls je ‘humoristische game’ zegt, dan komt deze game waarschijnlijk vaak bij mensen op. De giechelende, rare wormpjes uit de Worms-franchise. Heerlijk om schapen op anderen af te sturen of zo’n schattig roze miertje met een enorme bazooka aan de gang te zien. Ze maken leuke opmerkingen en blijven daar onnozel bij kijken, hihi, daar zijn we zelfs na meer dan tien games die heel erg op elkaar lijken nog niet klaar mee.

7 ToadMisschien vind je hem in Mario-platformers niet direct heel erg geestig, maar in de RPG’s van de loodgieter is hij dat zeker wel. Denk bijvoorbeeld aan die gekke Toads die overal door de hele Sticker Star-wereld heen zaten. Ze hebben stuk voor stuk gekke stemmetjes en hoewel Mario behoorlijk dom kan doen, zijn het toch de paddenstoel-achtige Mushroom Kingdom-bewoners die de franchise dat extra vleugje humor leveren.

6 Cooking MamaZe maakt niet grapjes van het niveau van een stand-up comedian. Nee, deze heetgebakerde dame maakt eigenlijk helemaal geen grapjes. Wij moeten regelmatig om haar lachen, want ze maakt het een stuk minder erg als je een gerecht in de gameserie Cooking Mama verprutst. Dan verandert haar vriendelijke lach in een in vuur en vlam staand gezicht. Het zijn vooral de animaties die Cooking Mama zo grappig maken, want ze kan een behoorlijke drama queen zijn als het culinair niet zo meezit. Meestal vinden wij het niet zo leuk om te verliezen, maar in Cooking Mama maken we graag een uitzondering, zo af en toe dan.

5 The SimsZe hebben hun eigen valuta en hun eigen taal, maar het zijn vooral die rare tekstballonnetjes boven hun hoofden en de vreemde dingen die je ze kunt laten doen, die The Sims zo charmant maken. Vooral als ze tegen iemand opscheppen dan doen ze idioot, je kon ze in Beestenbende op hele stuntelige manieren op hun paard zien klimmen en zelfs de voorwerpen in deze game hebben allemaal wel iets grappigs. Denk aan een gekke omschrijving, rare naam of simpelweg een vreemd doel. De Sims weten ons al jaren te verrassen met hun gekke gedragingen en daarmee hebben zij hun plekje in deze lijst dik verdiend.

4 Captain Qwark Wie Ratchet & Clank kennen, die zijn ook bekend met Captain Qwark. Hij is eigenlijk gewoon een watje met een veel te grote mond, maar wij zitten regelmatig om hem te schuddebuiken. Hij is al een keer dood verklaard, hijst zich graag in rare outfits en komt vaak in grappige situaties terecht. Hij laat soms per ongeluk vakantiekiekjes zien in plaats van het juiste beeld bij een missie en hij bezorgde ons in diverse Ratchet & Clank-games een ‘qwarktastic’ day.

3 ClaptrapSommige van onze schrijvers weten niet of ze hem nou irritant of toch wel grappig moeten vinden, maar de meesten zijn gelukkig overtuigd van de humor die Claptrap injecteert in de game Borderlands. Hij is een robotje dat grote stukken van je avonturen met je meereist en je enigszins in de gaten houdt. “Wow, you’re not dead?” is een uitspraak die je waarschijnlijk bekend voorkomt van het ietwat schattige stuk blik. Onder het schieten door weet Claptrap je soms goed af te leiden met zijn gevatte opmerkingen en daarmee heeft hij zijn positie in de top 3 Grappigste Gamepersonages verworven.

2 Wheatley Wie dacht dat Claptrap het enige robotje zou zijn in onze lijst, die zit er dik naast. Wheatley, het robotje uit Portal, heeft onze harten nog meer gestolen als het gaat om humor. Dat is niet heel gek, want hij wordt ingesproken door niemand minder dan The Office-medebedenker Stephen Merchant. Misschien vindt jij hem soms veel te bijdehand, maar wij hebben Wheatley graag als metgezel en vrolijke noot mee op onze reis door het vage Portal.

1 RabbidsEigenlijk zijn ze gewoonweg bloedirritant, maar we kunnen er niets aan doen dat we soms erg om ze moeten lachen. Niet veel van deze gamepersonages zijn ook begrijpelijk (en dus grappig) voor kinderen, maar de Rabbids hebben humor die zo cartoony is, dat zelfs de kleinste kinderen (maar dus ook de volwassenen) met ze weglopen. Ze doen soms nogal vieze dingen, maar dat mogen deze virtuele konijntjes best. Zolang het maar ontzettend grappig is, en hoewel hun games soms om te huilen zijn, blijven hun Waaah-roepende koppies om te lachen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.