Games kunnen een heleboel emoties oproepen. Uiteraard is frustratie een van de meest bekende gameproblemen en dat kan zelfs zo hoog oplopen, dat je ervan in huilen uitbarst. Toch zijn er ook games die simpelweg zo zielig en emotioneel zijn, dat je er een traantje bij wegpinkt. Female-Gamers zet de tien games om bij te janken op een rij.Let op, deze top 10 kan spoilers bevatten, dus als je een gamenaam leest die je nog niet gespeeld hebt en wel gaat spelen, skip dan gauw naar de volgende.10 BugsGisteren is er nog een column over geschreven (http://www.vanatotz.net/2013/01/column-door-de-bugs-het-bos-niet-meer-zien/); bugs. Hoofdredactrice Patricia heeft niet snel dat haar ogen in watervallen veranderen, maar als er iets is waarvan ze wel in huilen zou kunnen uitbarsten, dan zijn het games die vol bugs zitten. Ze wordt aan de ene kant blij van patches die die ellende verhelpen, maar ook steeds weer het patchen is iets waar ze niet vrolijk van wordt. Bah, bugs!

9 Mario en zijn PeachJa ja, we weten het, Mario is een ‘levende’ legende als het gaat om games. Hij was er om ons, toen we nog kleuters waren, aan games verslingerd te maken. Dat heeft hij goed gedaan, maar we zijn zijn relatie met Peach wel een beetje zat. Niet dat ze niet schattig zijn samen, maar we kunnen wel janken als we weer teleurgesteld worden door weer hetzelfde verhaal met het duo mee te maken. En als hij per se die prinses moet redden, waarom gebeurt dat niet een keertje in het midden van de game? We spelen echt wel door hoor, ook al is ze hem allang in de armen gevallen.
8 Sleeping DogsNu zijn bruiloften sowieso iets om van te wenen. Die pure liefde, het vieren van een bepaald stelletje en de mooie woorden die worden gezegd; daar kun je het moeilijk bij drooghouden. Helemaal in Sleeping Dogs, want ondanks het feit dat er geen echte, maar virtuele mensen in de echt verbonden worden, maakt deze Aziatische bruiloft een hoop los. Niet echt liefdevolle dingen helaas, want er vindt een schietpartij plaats met misschien wel dodelijke afloop…
7 HomefrontHomefront was misschien geen game die tot de crème de la crème van de first-person shooters toebehoorde, het is wel een spel waarvan we het echt even te kwaad kregen. Op een gegeven moment worden de ouders van een kind neergeschoten en dat hebben wij als een zeer emotioneel moment ervaren. Zeker aangezien we enkele redacteuren in huis hebben die zelf ook moeder zijn.
6 Medal of Honor: WarfighterDe game schijnt tegen te vallen, maar het verhaal is indrukwekkend. De game is gebaseerd op meerdere dingen die in het echt zijn gebeurd en dat is uiteraard iets dat je voortdurend in het achterhoofd houdt tijdens het spelen. De game is helaas niet zo meeslepend geworden, maar het verhaal binnen dat spel is dat zeker wel.
5 The SimsWe hebben genoten van de modeshow voor The Sims van vorige week (http://www.vanatotz.net/2013/01/geen-catwalk-toch-schoonheden-bij-jacob-kok-op-afw/), maar we zijn niet altijd zo blij als we met ons virtuele poppenhuis spelen. De Sims sterven soms en hoewel ze dat meestal op redelijk grappige wijze doen, is het pijnlijk om een personage waar je veel tijd in hebt gestopt uit je leven te zien verdwijnen. En dat is niet alles, want er was ooit een Sims-game genaamd ‘Middeleeuwen’, die nogal andere koek was dan eerdere games uit de serie. Grootste probleem? Je moet steeds weer opnieuw beginnen. Om te janken!
4. Assassin’s Creed 3Snotterend drukten we onze consoles uit na het spelen van Assassin’s Creed 3. Hoewel er mensen zijn die beweren dat het einde ‘bad’ is, vonden wij het laatste stuk vooral heel ‘sad’. Net als in The Sims hadden we ook hier last van de dood, en wederom nadat we uren lief en leed hadden meegemaakt met het hoofdpersonage. De meeslepende muziek, de manier waarop hij omhoog kijkt en achterover valt. Wij krijgen er al kippenvel van als we erover nadenken. Brr!
3 Mass Effect 3Als er een game is die de gemoederen heeft beziggehouden de afgelopen tijd, dan was het wel Mass Effect 3 met zijn einde. Het werd zo ‘om te janken’ gevonden, dat menig gamer zijn virtuele handtekening onder de petitie zette. Een petitie om te zorgen dat ontwikkelaar Bioware een nieuw einde zou schrijven. Dat is gelukt, maar het blijft een einde om te janken. Toch zijn er in deze game veel andere momenten waarbij het moeilijk is om geen waterige oogjes te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je een kindje redt door hem veilig in een vliegend schip te zetten. Een goede daad, totdat je ontdekt dat hij wordt neergeknald. Pijnlijk, zo pijnlijk…
2 Lara CroftIn de media is de ‘aanranding’ van Lara Croft breed uitgemeten, en hoewel de een het geen aanranding vindt omdat haar vajayjay niet bij het vergrijp betrokken is, kan het stukje uit de trailer Crossroads van de nog uit te komen game aardig akelig overkomen. Sommige dames die wel eens onder dwang zijn aangeraakt op plekken waar ze dat niet wilden, worden met heftige gevoelens geconfronteerd bij het kijken naar deze beelden. Het is enerzijds verdrietig dat dit beeld wordt opgeroepen bij dames, maar ook is het problematisch dat onze heldin in zo’n situatie komt, waarin we volgens mij nog nooit een mannelijk hoofdpersonage hebben gezien. Niet alle redactieleden zijn het met deze nummer 2 eens, maar menig Female-Gamer vindt dit gamemoment er eentje om bij te grienen.
1 The Walking DeadEr komt dit jaar nog een Walking Dead-game uit, naar aanleiding van de populaire comicserie (die ook tot televisieserie is gemaakt), maar een van de Games of the Year van 2012 was toch The Walking Dead. Een game die uit diverse hoofdstukken bestaat die apart van elkaar online zijn verschenen. Het hangt misschien van je keuzes af, maar wij moesten even flink met onze handen voor onze ogen wapperen toen we aan het einde van deze game kwamen, die propvol dialoog zit, persoonlijke keuzes en natuurlijk dat lieve kleine meisje…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.