Van onze mannelijke game-collega’s was geen spoor te zien afgelopen woensdag, terwijl er wel degelijk een game-event plaatsvond. Nou ja, games speelden niet de hoofdrol, maar maakten een belangrijk deel uit van de modeshow van Jacob Kok.

 

Didi en ik gingen al vroeg naar de Westergasfabriek toe, waar Amsterdam Fashion Week plaatsvindt. Hartstikke stom van ons natuurlijk, want je hoort ‘fashionably late’ te zijn. Dat hebben we wel gemerkt, want de modeshow die om 8 uur zou beginnen, begon veel te laat. Dat was op zich geen ramp, want op Amsterdam Fashion Week kun je je ogen uitkijken. Bekende mensen als de hoofdredactrice van Elle, maar ook mannen op stiletto-hakken en vrouwen die onder de glitter zaten. Wat je er vooral zag, was mensen waarvan het leek alsof ze hun kleding die dag willekeurig uit de kast hadden getrokken. Een oranje broek met een roze shirt en rode hoed? Het kan gewoon op Fashion Week.

Ik voelde me dan ook ontzettend ongemakkelijk, want ik ben aanzienlijk dikker dan die beeldige modellen (zeker na mijn vakantie in Amerika) en daar stond ik dan in mijn confectie-outfitje. Didi is geweldig slank, maar ook die voelde zich niet helemaal in dat wereldje thuis. Maar goed, gelukkig was het pikkedonker in de zaal toen de show begon. Eerst zaten we nog wat om ons heen te zoeken naar een catwalk, maar dat konden we shaken.De ontwerper van de kleding, Jacob Kok, is winnaar van Project Catwalk 2011. Hij ontwerpt niet alleen draagbare kleding voor mensen, maar ook voor virtuele figuren. Denk eens aan virtuele personages waar steeds maar weer nieuwe kleding voor blijft verschijnen? Juist, onze speelkameraadjes De Sims. Kok liet misschien niets zien op een catwalk in beweging in het echt, maar wel in een film.

We zagen een prachtige, lange, dunne vrouw in diverse outfits op een catwalk paraderen en af en toe gingen we van de echte haar, naar de Sims-variant. Dat betekende dat niet alleen de mevrouw virtueel werd, maar ook haar (en dus Koks) kleding. Het was heel indrukwekkend om te zien hoe die kleding van echt naar Sim ging. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat niet alle kledingstukken even mooi overkwamen, want The Sims is niet echt geschikt voor lopende Sims in rokje met een heftig gekleurde print. Verder zag het er echter tip top uit. De echte kleding was op paspoppen in het midden te bekijken en die zag er ook live geweldig uit. De kledinglijn, die PARADIJS heet, bevat vooral veel gouden en zwarte stoffen met daarbij elementen die juist heel kleurrijk zijn. Nou ja, je ziet ze ook op de plaatjes bij dit artikel. En als je de virtuele kleding in beweging wil zien, dan kan dat ook. Sterker nog, je kunt het aantrekken bij je eigen Sims.

Hier kun je het linkje vinden waar de kleding downloadbaar is. Het leukste is dat het gratis is. Hoewel H&M erg zijn best doet om designerkleding betaalbaar te maken, is dat Maxis/EA helemaal goed gelukt. Gratis! Wel virtueel natuurlijk, en let wel op, om de outfits volledig te kunnen downloaden zijn naast de basis game de volgende uitbreidingen vereist: De Sims 3 Wereldavonturen, De Sims 3 Levensweg, De Sims 3 Na Middernacht, De Sims 3 Beestenbende en De Sims 3 Bovennatuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.