Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Sisters Secrecy – Arcanum Bloodlines.Sisters Secrecy begint met de keuze voor de moeilijkheid van het spel. Hierbij wil ik vooral zeggen dat je jezelf niet moet overschatten! Ik heb zelf voor uitdagend gekozen, wat achteraf misschien iets te moeilijk was voor de korte tijd die ik heb om het spel te reviewen. Je kunt kiezen tussen de moeilijkheidsgraden ontspannend, waarbij je een boel tips krijgt, hints snel herladen en actieve gedeeltes na een klein tijdje gaan glinsteren. Je kunt kiezen voor avontuurlijk, waarbij je minder tips krijgt, de hints langzamer herladen en actieve gedeeltes niet worden aangegeven. Of je kunt kiezen voor uitdagend, waar ik voor gekozen had, en waarbij je geen tips krijgt, geen actieve gedeeltes die worden aangegeven en de hints herladen zeer langzaam. Na het kiezen van een moeilijkheidsgraad die bij jou past begint het verhaal. Belle en Ariel zijn een tweeling, hun band was onverbrekelijk. Ze hebben nooit hun ouders gekend, maar leven al sinds ze klein zijn met visioenen. Belle geloofde de visioenen en dacht dat het de sleutel was tot waar ze vandaan komen, maar Ariel heeft ze nooit geloofd. Belle bleef echter maar zoeken naar de oorsprong van de visioenen, en nu is ze spoorloos verdwenen.

Jij speelt als Ariel, in een spannende zoektocht naar je tweelingzusje door een magische en onwaarschijnlijke wereld. Je komt er al snel achter dat die visioenen helemaal zo gek nog niet waren, als je via een paar aanwijzingen in haar kamer terecht komt op een plek waar niets is zoals het lijkt. Wanneer je op de mysterieuze plek bent aangekomen waar de aanwijzing je naar toe gebracht heeft, ontmoet je een zeer bezorgde vrouw. Ze is haar twee zoons kwijt en vraagt of jij haar wilt helpen. Één van haar zoons speelt graag bij de haven en ze denkt dat hij daar is. Hier begint het echt grote avontuur. Veel hints van je zusje zal je niet meer tegenkomen, maar geen zorgen, mysteries genoeg om op te lossen! Als eerste moet je bij de haven zien te komen, maar de poort daar naartoe is gesloten. Na een tijdje zoeken zal je overal voorwerpen vinden die op de meest moeilijke plekken verborgen zijn. Hier komen de hints goed van pas, maar omdat ik voor uitdagend heb gekozen zal ik het zonder al te veel hints moeten doen, en dat maakt het een stuk moeilijker! Niet alleen is een scherp oog vereist om deze goed verstopte voorwerpen te vinden, maar ook creativiteit om uit te zoeken waar dat voorwerp voor is. Dit spel heeft me zo vaak op het verkeerde been gezet, dat ik dacht dat het voorwerp voor een bepaald stuk was waar ik vastliep, maar achteraf met behulp van hints is het heel ergens anders voor! Dit spel houdt je echt uren bezig, dus wees niet bang dat je het te snel uitspeelt.

Naast alle goed verstopte voorwerpen zijn er de welbekende gebieden waar je een lijst met voorwerpen moet gaan zoeken. Deze zijn grafisch erg mooi gemaakt en sommige voorwerpen gaan goed op in de achtergrond! Bovendien zijn er voorwerpen die geel in het lijstje staan, wat betekend dat je eerst een bepaalde actie in de zoekplaat moet doen voordat je deze voorwerpen van de lijst kan strepen door ze te vinden. En als je dan al je lijstje met voorwerpen hebt gevonden zou je ook zomaar ergens een heel ander soort puzzel kunnen vinden, zoals een schuifpuzzel. En net wanneer ik denk dat ze het niet uitgebreider kunnen maken, zie ik dat je ook nog prestaties kan verdienen. Met verstopte paarse bloemen door het hele spel heen kan je munten krijgen die je kan gebruiken in de winkel om verhaal ontwerpen te kopen, spel ontwerpen en audio uit de game. En ik kan de ontwerpen zeker aanraden wat ik vind ze echt prachtig! Wees niet bang dat je je met Sisters Secrecy gaat vervelen, want dit spel is echt groot en uitgebreid! Uitspelen in een middagje is er niet bij! Heb jij het in je om je tweelingzusje te vinden en te redden in deze mysterieuze plek? Weet jij alle puzzels op te lossen, de blauwe bloemen te vinden en alle prestaties vrij te spelen? Kom jij erachter waar Ariel en Belle vandaan komen, waar hun ouders zijn en waarom ze zonder hun ouders zijn opgegroeid? Sister’s Secrecy – Arcanium Bloodlines houdt je bezig tot het eind!

Conclusie:Sister’s Secrecy – Arcanium Bloodlines is een zeer uitgebreid en spannend zoek en vind spel. Het spel zit grafisch prachtig in elkaar en de ontwerpen voor het spel en het verhaal zijn zeker het bekijken waard! De verhaallijn is spannend en neemt je mee naar een magische wereld waar niets is wat het lijkt, en je flink zal uitdagen tijdens het spelen. De verschillende moeilijkheidsgraden zijn goed verdeeld en maken een wereld van verschil, dus mocht het je te moeilijk zijn, kan je altijd voor een tandje makkelijker kiezen. Is het je toch te simpel? Kies dan eens voor uitdagend, en zie hoe uitdagend een zoek en vind spel kan zijn. Weet jij door de mysterieuze wereld te komen en je zusje te redden? Kom je achter de waarheid over hun ouders en wat er gebeurd is toen ze klein waren? En durf jij het aan om ook alle prestaties vrij te spelen en alles uit het spel te halen?Sister’s Secrecy – Arcanium Bloodlines is helaas op Denda Games nog niet een uur gratis te spelen. Maar is wel te koop! Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.