Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Depths of Betrayal.Depths of Betrayal begint met een filmpje waarin je ziet dat een professor een grote machine afmaakt met een kleine metalen plaat. Het is een grote metalen golem. De professor praat over hoe wetenschappers al jaren proberen de perfecte kunstmatige intelligentie te maken. Het filmpje maakt je meteen nieuwsgierig naar waar het verhaal over gaat, en zorgt meteen voor een spannende sfeer. In het menu kan je kiezen tussen ontspannend en uitdagend. Bij ontspannend krijg je meer hints en worden interactieve gebieden sneller weergeven dan wanneer je uitdagend kiest. Wanneer je vaker zoek en vind spelletjes speelt, raad ik uitdagend aan. Hierin krijg je nog steeds genoeg hints om goed door het spel te komen, maar wordt er toch meer van je puzzelkunsten verwacht. Na het starten van het spel komt er een nieuw filmpje. Je krijgt een brief van je goede vriend Morgan. Hij vraagt om hulp en wil dat je meteen de trein neemt om naar hem toe te komen. Eenmaal aangekomen bij het station ontspoort de trein en al gauw kom je er achter dat de trein aangevallen is. En hier begint het echte puzzelwerk.

Het doel is op het moment dat je kunt beginnen met het echte speurwerk, dat je de trein werkend krijgt en een kaartje krijgt om je vriend Morgan op te zoeken. Maar zo gemakkelijk gaat dat nog niet! Het machinewerk van de trein is kapot en je moet de 5 hendels vinden. Wat dit spel zo bijzonder maakt in vergelijking met andere zoek en vind spellen, is dat je hier niet die bekende zoekplaten hebt waar je een lijst krijgt met voorwerpen die je moet zoeken. In dit spel krijg je helemaal geen lijst, vind je soms voorwerpen zonder enige aanwijzing en moet je soms voorwerpen combineren om complete voorwerpen te maken. Zo vind je in het treinstation een sleutel in het puin van de trein, maar waar hoort die sleutel bij? Bovendien zijn er sommige voorwerpen of kasten die open kunnen, als je meerdere voorwerpen in de buurt vind. De voorwerpen zijn een beetje wazig weergeven en als je ergens één van de voorwerpen vind, kan je die in de juiste cirkel plaatsen. Wanneer je al die voorwerpen hebt gevonden, kan je in de kast kijken, of krijg je er een nieuw voorwerp voor terug. Op deze manier zal je de hendels voor de trein en nog vele andere voorwerpen moeten vinden, en de trein repareren.

Met alleen maar voorwerpen vinden ben je nog niet klaar met dit spel, je hebt vele uitdagende puzzels die op veel manieren op te lossen zijn. Af en toe krijg je een puzzelkistje in je inventaris, en die is over het algemeen pas op te lossen als je de missende stukken hebt. Zo heb je puzzelkistjes met schuifpuzzels, knoppen die je om moet draaien en nog veel meer. In de omgeving waar je doorheen loopt zijn er ook puzzels die opgelost moeten worden. Een plek waar je niet bij kunt komen totdat je een bepaalde code hebt ingevuld of een deur die pas geopend kan worden als je meerdere voorwerpen hebt gecombineerd tot een klink. Op deze manier kom je in de stad waar je erachter komt dat Morgan ontvoerd is, maar door wie? Is Morgan ontvoerd door de Golem? En wie is de man op die video die zegt dat de vriendschap tussen hem en Morgan voorbij is als Morgan niet op komt dagen? Is hij verantwoordelijk voor Morgan’s verdwijning, of voor de Golem? Zoek naar de aanwijzingen en kom erachter wat er met je vriend Morgan is gebeurd, en of jij de Golem echt kan stoppen.

Conclusie:Depths of Betrayal is een zeer spannend verhaal, wat alleen nog maar versterkt wordt door de mooie muziek en levensechte geluiden die de machines maken. Met een gameplay waarbij je niet gewoon lijstjes met voorwerpen zoekt, maar zelf door de omgeving heen moet lopen en de aanwijzingen te zoeken. Ben jij creatief genoeg om de voorwerpen te combineren om uiteindelijk je vriend Morgan te vinden. En is Morgan eigenlijk wel een goede vriend? Wie heeft de Golem gemaakt, en waarom? Ontdek het in dit spannende zoek en vind spel, Depths of Betrayal!Depths of Betrayal is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.