Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Dark Arcana – The Carnaval.Dark Arcana begint met een mooi grafisch introductiefilmpje over een moeder en haar dochter die naar het carnaval gaan. Alleen de moeder wordt ontvoerd en de dochter blijft alleen achter. De politie wordt gebeld, en jij arriveert als rechercheur om de missende moeder op te sporen. De zoektocht naar aanwijzingen begint. Meteen valt op dat dit spel grafisch erg mooi is gemaakt, want zelfs als er geen filmpjes zijn is er een boel geanimeerd. Meteen tijdens het zoeken naar de eerste sporen zie je een donker gedaante in de verte weg rennen. Hij blijft roepen dat je je er niet mee moet bemoeien en weg moet gaan. Natuurlijk willen wij het meisje haar moeder vinden en zoeken we door. In een kraampje krijgen we de welbekende zoek en vind scene die ook erg mooi gemaakt is. De zoek en vind scenes zijn namelijk zo gemaakt dat de voorwerpen die je zoekt niet meteen opvallen, en dat is natuurlijk een groot pluspunt want het moet natuurlijk niet te gemakkelijk zijn!

Naast de bekende zoek en vind scenes zijn er ook voorwerpen in de omgeving die opgepakt kunnen worden, en gebruikt op andere plaatsen. Hierbij maakt een verzameling van voorwerpen ook een groot gedeelte van het spel uit. Vind de vijf maskers, de vier pianotoetsen of de drie tandwielen. En deze verzameling van voorwerpen is vaak nodig voor een incomplete puzzel. Deze puzzels zijn erg afwisselend van een schuifpuzzel tot een melodie naspelen op de piano, maar deze puzzels maken het spel ook erg afwisselend en sluiten goed aan op de verhaallijn. Zo krijg je een kluis pas los als je de puzzel hebt opgelost, de puzzels maken echt deel uit van het verhaal. Naast die puzzels moet je soms ook voorwerpen met elkaar combineren, waardoor je nieuwe bruikbare voorwerpen krijgt. En die heb je wel nodig als je de manager van het carnaval te pakken wilt krijgen. Hij heeft de moeder van het meisje ontvoerd, maar om zijn eigen bestwil. Hij wil zijn vrouw terug brengen van de dood door in de tegenovergestelde dimensie een ritueel te voltooien met ‘The Evil One’. Maar niets is wat het lijkt. Want ook de manager wordt bedrogen!

In dit zeer spannende spel waar niets is wat het lijkt, wordt van jou verwacht dat jij de moeder terug vindt, maar heeft de manager haar wel? Of heeft hij de hele situatie ook niet meer in de hand? Naast de verhaallijn die je uit kan spelen zijn er vele extra’s om te bekijken en te spelen. Zo kan je de spannende en prachtige muziek uit het spel vrijspelen, samen met artwork, zoek en vind scenes, achtergronden, de filmpjes uit het spel en zelfs een bonus avontuur. Het leukste vond ik om het bonusavontuur te spelen, en ik raad deze ook zeker aan! Het is een klein avontuur na het verhaal van het spel, waarbij je de manager van het carnaval speelt. Hierbij kom je erachter wat er met hem is gebeurd aan het eind van het verhaal en hoe het verder met hem gaat. En dit is zeker niet minder spannend want je zult het weer moeten opnemen tegen ‘The Evil One’, maar dan niet als de rechercheur maar als de carnaval-manager, in de tegenovergestelde dimensie. Lukt het jou om ook dit verhaal tot een goed einde te brengen?

Conclusie:Dark Arcana – The Carnaval is een bijzonder zoek en vind spel waarbij je een complex verhaal doorspeelt met vele onverwachte wendingen. Wie heeft de moeder van het meisje echt ontvoerd? Was het de carnaval-manager, of is er nog iets groters waar zelfs hij geen invloed meer op heeft? Het afwisselende spel laat je allerlei avonturen beleven met de waarzeggers, spiegelkamers en messenwerpers en dit verhaal laat je niet meer los! De spannende muziek ondersteunt de spanning in het verhaal en de zeer grafische filmpjes maken het spel nog echter. Heb jij het in je om het mysterie te ontrafelen en dit dilemma tot een goed einde te brengen voor iedereen? Lukt het jou om door verschillende dimensies te reizen, om tot de échte waarheid te komen?Dark Arcana – The Carnaval is op Denda Games helaas nog niet te spelen, maar wel te koop! Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.