Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Victorian Mysteries – The Yellow Room.Victorian Mysteries begint met de keuze voor gemakkelijk of moeilijk. Ik kies voor moeilijk, waar ik al snel spijt van begin te krijgen want dit was toch wel vrij pittig om in mijn eentje te doen. Het spel heeft een ‘Sherlock Holmes’ uitstraling die mij goed bevalt, het maakt het spel meteen al erg aantrekkelijk en je krijgt meteen dat ‘detective’ gevoel. Het verhaal begint in de trein, waar de zaak van de aanslag op een jonge vrouw vrij vlot begint. Aan de onderzoeksjournalist Joseph Rouletabille en jou de taak om dit te onderzoeken, aangezien er weinig bewijs is en de dader vrijwel onmogelijk kon ontsnappen. Alleen, de dader is wel ontsnapt! Maar hoe? Je gaat meteen onderweg naar het kasteel om dit mysterie op te helderen.

In het treinstel gaat het al mis, een vreemde man ziet je en schiet op je, om vervolgens door de treinstellen te vluchten. Je gaat er achteraan, maar puzzels houden je op die de deuren op slot houden en voorwerpen zijn nodig om de snelle vreemdeling bij te houden. Hier blijkt meteen de moeilijkheid van het spel, de zoekplaten waar een lijst met voorwerpen gevonden moet worden is duidelijk genoeg, maar om de voorwerpen te vinden is een heel ander verhaal! Op de lijst staan soms voorwerpen waarvan ik mij sterk afvraag of ik zoiets ooit in deze omgeving zal vinden. Dit spel heeft alleen een hele goede manier van verstoppen! Op een hoek van een treinstel wordt onder andere gevraagd naar een leeuw, terwijl in beeld een klein kastje is met wat brieven erop. Hierbij wordt al snel duidelijk dat sommige voorwerpen heel creatief zijn verstopt. Soms zitten ze als versiersels in het behang of aan een kast, maar hoort dit niet in het originele plaatje. Een konijn vinden op een nachtkastje heeft me zo lang gekost, dat ik familie heb moeten inschakelen om het zeer origineel verstopte beestje te vinden. Wil je een uitdagend zoek en vind spel? Dan is dit zeker wat voor jou!

Dit zoek en vind spel is meer dan alleen lijstjes met voorwerpen zoeken. Je bevind je op het landgoed van het kasteel en zult in alle hoeken en gaten moeten zoeken voor aanwijzingen naar de aanval. Veel rondlopen door de omgeving is hiervoor nodig en een scherp oog voor ongewone zaken zal zorgen voor meer aanwijzingen. En loop je toch een beetje vast met het vinden van aanwijzingen? Dan is er nog de kaart en takenlijst die op sommige locaties een tekentje zet waar er nog iets te doen valt of te vinden is. Het grootste gedeelte van het spel is rondzoeken maar tussendoor zijn er de lijsten met voorwerpen om te zoeken. Om in nieuwe gebieden te komen in en rondom het kasteel zal je ook regelmatig een puzzel moeten oplossen. Hierbij moet je met stenen schuiven, of een slot openen door de pinnen op de juiste wijze in het mechanisme te laten vallen. Op deze manier zal je steeds meer aanwijzingen ontdekken en samen met de gesprekken die je voert met verdachten en het afluisteren van sommige gesprekken zullen je vermoedens de goede kant op gaan. Maar net wanneer je aan Rouletabille je bevindingen wilt vertellen, moet hij plots naar Amerika om wat aanwijzingen daar te onderzoeken. Wat hij zelf weet en heeft ontdekt zal een grote rol spelen samen met jouw bevindingen om de juiste conclusie te trekken. Weet jij wie de aanval heeft gepleegd? Kan jij de juiste persoon aanwijzen en de jonge vrouw verlossen van de angst dat hij weer terug komt?

Conclusie:Victorian Mysteries – The Yellow Room is een spannend spel gehuld in de stijl van Sherlock Holmes. Het is gebaseerd op het boek van Gaston LeRoux, dus als je het spel al leuk vond, dan is het boek ook zeker een aanrader! Het zoek en vind spel is uitdagend en de graphics zijn mooi vormgegeven. De gameplay is afwisselend en het zoeken naar de aanwijzingen door het lopen over het terrein en het doorzoeken van de omgeving blijft het spel spannend houden. De verhaallijn zit goed in elkaar en de tussentijdse beschuldigingen zorgen voor extra spanning en druk achter het vinden van de echte dader. Kan jij een volgende aanval voorkomen? Ben jij slim genoeg om de aanwijzingen te koppelen aan de juiste dader?Victorian Mysteries – The Yellow Room is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.