Een tijdje geleden had nog bijna niemand in Nederland gehoord van World of Tanks, maar wat niet is kan nog komen en jawel dit jaar stonden ze met een mega stand op de Firstlook. Helaas geen muur vol met dansende dames maar er waren zeker aantrekkelijke boothbabes met oorlog outfits aanwezig. Maar hier ging het natuurlijk allemaal niet om.

Voor de mensen die er nog niet zo bekend mee zijn Wargaming is een developer die op dit moment hard aan de weg aan het timmeren is met een aantal free online oorlogsspellen. Zo maken ze World of Tanks die al enige tijd online te spelen is. Maar zijn ze ook bezig met een aantal nieuwe projecten zoals World of Warplanes en World of Warships. Deze laatste twee zijn nog niet speelbaar voor iedereen, al worden er al wel bèta keys voor World of Warplanes weggegeven zoals wij recent op onze website en Facebook nog hebben gedaan.

Op de Firstlook stond de Wargaming stand in het teken van World of Tanks de 8.0 update. Ik kreeg een ontzettend leuke presentatie gegeven begeleid door Marcela die de Europese PR doet, haar baas Tom en de jongen die al het computer werk deed Rico junior PR. Om te beginnen blijft World of Tanks maar groeien of je nu van tanks houdt of niet als je er eenmaal aan begint ben je verslaafd. Het is in het begin even wennen omdat je als leek geen idee hebt wat welke tank kan en al helemaal niks af weet van types en soorten en dan nog te bedenken dat je ze uit verschillende landen kan kiezen. Maar dit is me allemaal een stuk duidelijker geworden.

Je hebt eigenlijk vier soorten tanks, licht, medium en zwaargewicht tanks en artillerie. Met de lichte tanks is het de bedoeling dat je op onderzoek uitgaat. Door je te begeven richting je vijand en andere tanks van hun team te spotten kun je jou team helpen om zo door te spelen waar de vijandige tanks rijden. Het voordeel van zo’n klein tankje is de behendigheid die hij heeft. Je racet bijna over de map heen maar je bent dus ook niet heel erg sterk met je vuur en als je geraakt wordt.. tja dan blijft er niet veel van je over. De middenklasse wat je als een soort assault kunt zien, is een beetje op save spelen. Je bent nog redelijk snel en kunt vanuit een hoekje best een zware tank aan maar als je één op één geconfronteerd wordt zul je het niet winnen. Met de zware tanks moet je echt geduld hebben je rijdt heel langzaam over het terrein heen waarbij je wel alles wat onder je banden komt vernield en kom je dan iemand tegen is het boem weg alsof je een veertje wegblaast. Gelukkig is het niet zo dat je met deze tanks alles wint. Want wie niet groot en krachtig is moet slim zijn. Ben jij een klein tankje dan kun je je makkelijk om deze grote jongens heen bewegen. Aangezien ze niet zo snel om hun as heen kunnen draaien maak je ze zo helemaal gek. De artillerie zijn tanks die van ver grote schade kunnen doen maar die over het algemeen in je eigen gebied blijven. Deze kunnen goed jouw basis bewaken en alles wat niet te snel is kapot schieten van een verre afstand. Natuurlijk zitten aan elke klasse zijn voor en nadelen en wat het nu juist zo interessant maakt is het systeem waarmee je jou tank kan upgraden.

In principe is World of Tanks een free to play game maar zoals we inmiddels gewend zijn kun je altijd geld in je free to play games stoppen. Zo ook bij World of Tanks koop met echt geld, gold voor in het spel en hiermee koop je tanks die zeker niet beter zijn dan de tanks die in de game zitten, maar die je meer moet zien als collector items. Met deze tanks zijn niet gevochten in oorlogen maar vaak als prototype of dummy neergelegd. Dit maakt ze natuurlijk wel erg interessant om mee te pronken. Iedere keer dat je met een tank gespeeld heb verdien je experience punten. Met deze punten kun je jouw tank onderzoeken. Door de verschillende delen van een tank te onderzoeken kun je ze hierna upgraden met het Silver dat je gewonnen hebt door het spelen van de game. Het voordeel van dit systeem is dat je niet direct je tank tot het maximale kan upgraden maar dit langzaam opbouwt per tank.

Maar nu even terug komen op de 8.0 update. Sinds deze update is het namelijk ook mogelijk niet alleen je tank te upgraden zodat hij beter in de oorlog is maar je kunt hem nu ook mooi maken. Dat is toch stiekem wat ieder meisje wilt, dingen aankleden. Je kunt nu nationale vlaggen erop maken of slogans en zelfs printjes plakken op de tank. Om het toch nog een voordeel te geven tijdens de battle kun je ook je camouflage zo aanpassen dat hij minder opvalt in de omgeving. Daarnaast word er bij iedere update de tanks bijgewerkt om ze nog realistischer te maken. Om het allemaal nog realistischer te maken is de engine helemaal opnieuw opgebouwd met betere graphics en fysics. Door deze fysics is het mogelijk dat je de tanks van kliffen af kan laten afrijden, kunt laten lanceren en tegen elkaar op kan laten botsen. Door de nieuwe update zijn er Britse tanks bij gekomen en maakt de tankwereld zich helemaal klaar voor de E-sport optie die er aan zit te komen.

Ik zou zeggen ga het eens proberen want het is GRATIS en waar zijn wij anders Hollanders voor. Je moet niet gelijk in paniek raken als je het even niet snapt gewoon op dingen klikken en dan word het alleen maar leuker en leuker. Hou onze website in de gaten voor de gratis Bèta Keys voor World of Planes en prijsvragen rond om World of Tanks en World of Warplanes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.