De bekende Angry Birds. We hebben de mobiele games, vele merchandise, maar de console gamers bleven nog achter. Bleven, want nu is er Angry Birds de Trilogie voor de Xbox 360 en de PlayStation3. Ik ben zelf aan de slag gegaan met de Xbox 360 versie.

We hebben drie Angry Birds games. Angry Birds Classic, Angry Birds Rio en Angry Birds Seasons. Ik ben begonnen met classic, dat is namelijk de enige game die ik ook op mijn iPod Touch had. Je hebt een enorme hoeveelheid aan levels. Als ik zeg enorm bedoel ik enorm. Je hebt vijf werelden, waarvan vier nog op slot. Wereld één bestaat uit 63 levels. Dat zou betekenen dat Classic alleen al uit 315 levels bestaat. Genoeg te beleven dus. Wel zijn dit precies dezelfde levels als op je mobieltje.

Seasons begint met de Halloween wereld. Seasons bestaat ook uit vijf werelden, waarvan vier nog op slot. Halloween bestaat uit 45 levels. Nu heb ik Halloween nog niet uitgespeeld, dus ik kan het van de andere werelden niet met zekerheid zeggen. Maar Seasons zou dan uit ongeveer 225 levels bestaan. De overige seizoenen zijn als het goed is Kerstmis, Valentijn, St. Patrick’s Day en het Moon Festival. Deze heb ik online opgezocht, ik heb deze nog niet vrij gespeeld. Tot slot hebben we Rio. Rio is een andere spel variant. In plaats van dat je groene Piggies plet bevrijd je vogeltjes uit kooitjes. Ook dit zijn weer vijf werelden. Wereld één heeft 30 levels, dan zijn er voor Rio dus ongeveer 150 levels.

Totaal zitten we nu aan ongeveer 690 levels. Als je deze allemaal uitspeelt krijg je 19 nieuwe levels. Console only! Voor de onbekende Angry Birds spelers. Angry Birds zijn de boze vogeltjes. De groene Piggies hebben eieren gestolen en de Birds gaan voor wraak. Er staat een leuke biografie op de game dvd.

Red Bird:Hij is de boze vogel. De verantwoordelijke leider van de groep. Zijn plannen om de eieren terug te krijgen zijn altijd succesvol. Yellow Bird:Naam: Chuck. Chuck is de snelste vogel van alle. Hij wil respect van de anderen vanwege zijn uitzonderlijke skills en vaardigheden. Hij vindt zichzelf de spieren van de groep, maar daar komt hij vaak mee in de problemen. Blue Birds:Jim, Jake & Jay. Onafscheidelijke vogels. Ze zijn altijd nieuwsgierig en verlangen naar avontuur. Ze hebben veel verbeelding en houden van een grapje uithalen. Bomb Bird:Hij is de allersterkste, maar houdt niet van opscheppen. Hij blijft graag uit de problemen. Hij wordt enorm kwaad als zijn routine verstoord wordt. White Bird:Mathilda is de meest vredelievende vogel. Ze communiceert met de natuur en probeer vredelievend te zijn voor alles. Maar als ze haar vrede verliest gaat ze compleet uit haar dak. Big Brother:Terence is de stilste vogel. Hij staart alleen maar. Als hij boos wordt verliest hij alle controle, wat zorgt voor massa vernietiging. De groene Piggies zijn bang voor hem en andere vogels soms ook. Het doel van het spel is te allen tijde de vernietiging van de groene Piggies (of de bevrijding van gekleurde vogeltjes in Rio). Je schiet de Angry Birds uit een katapult en hoe meer Angry Birds er over blijven hoe meer punten je haalt. Hoe meer je van de omgeving je sloopt, hoe meer punten je krijgt.

Nog nooit Angry Birds gezien? Een level bestaat uit een katapult en iets wat gesloopt mag worden. Je ‘laad’ een vogeltje in de katapult en je schiet op glas, hout en stenen waar de Piggies zich in verstoppen. Laat hout op een Piggie vallen of schiet ze voor hun hoofdjes, dan krijg je punten. Een level is voltooid als je alle Piggies weg hebt geschoten. Je kunt meer punten halen door veel kapot te maken of door de Piggies dood te hebben voor alle Angry Birds geschoten zijn. Ongeschoten Birds zijn veel punten waard.

Wat ik enorm leuk vind is de nieuwe competitieve kant. Je kunt bij elk level een leaderboard zien. Ik wil altijd graag 3 sterren verdienen, maar behalve de 3 sterren heb je nu ook de wereldranglijst. Zo ben ik op level één Classic nummer 38 van de wereld. Helaas ben ik op sommige levels wel ook 3000e of 7000e, maar het is voor mij een leuke insteek om meer te spelen.Kinect:Kinect is het bijna niet waard om te noemen. Op het doosje staat “better with kinect sensor”. Nou echt niet. Kinect reageert vreselijk slecht en het spel is bijna niet te doen. Je kunt veel slechter mikken en als je hem al uit de katapult krijgt, dan gaat het niet zoals je dat eigenlijk geplant had. Met de controller heb je veel controle over de hoek van je katapult en schiet je de vogel af met A. Dit werkt vele malen beter!Familie: Dit is een spel voor alle leeftijden. Na de vraag van Elles, zou het een leuk spel zijn voor haar kids, heb ik mijn 7 jarige buurmeisje Bo gevraagd om te komen spelen. Ik heb in eerste instantie de controller gewoon gegeven zo van zie maar. Dat was nog niet helemaal logisch, ze heeft thuis geen Xbox,. Dus met wat hulp voor de Xbox heeft ze verschillende levels zelf gespeeld. Ze wilde steeds wisselen van Angry Birds. Dus van Classic naar Rio of van Seasons naar Classic, maar ze heeft veel leuke levels uitgespeeld. Omdat je met een poke-je mikt heb de neiging los te laten om af te schieten, dit gaat wel eens mis. Toch heeft ze leuke punten gehaald en vermaakt ze zich prima met alle drie de games. Na mijn moeder dat allemaal gezien had wilde zij ook wel proberen. Ze speelt wat voorzichtiger dan dat Bo deed, maar ook mijn moeder vindt het leuk om te spelen. Mijn Mening: Echt een leuk spelletje om te een middag mee te vullen. Speel samen en probeer elkaars score te verbeteren of probeer je een weg te banen door alle Angry Birds gamers ter wereld. Naar de top van de leaderboards of gewoon drie sterren halen. Angry Birds zoals je Angry Birds gewend bent. Misschien heb je genoeg aan de mobiele game, deze is namelijk wel hetzelfde! Maar ik moet zeggen, op een grote tv is het wel heel leuk om te spelen. Mijn score:Gameplay: 7 /10Fun: 8 /10Levensduur: 8 /10 Graphics: 7 /10Originaliteit: 6 /10Totaal volgens reviewer: 7,2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.