Superhelden, we kunnen er tegenwoordig geen genoeg van krijgen. In de bios kunnen we straks weer naar een superheldenfilm genaamd Dredd 3D en ook op kindertelevisienetten komen regelmatig de Fantastic Four en Batman voorbij. Op de Wii U komt ook een game met superhelden, maar die hebben niks met Marvel of DC Comics te maken.

In The Wonderful 101 kijk je tegen een rustig, Amerikaans buurtje aan, waarin je rondloopt met de 101ste superheld. De rest van de helden rent steeds als schapen achter je aan. Je kunt gemakkelijk nieuwe superhelden rekruteren door ze te omcirkelen en daarmee de groep groter en groter te maken. Terwijl je in die buurt rondloopt, stuit je steeds op vijanden. Het begint met een redelijk kleine robot, maar ze worden steeds kolossaler. Uiteraard moet je als superheld tegen ze vechten en tijdens de demo konden we dat op drie manieren doen.Op de Gamepad konden we kiezen uit met de vuist, het zwaard of het pistool te vechten en we selecteerden onze wapens door te tekenen wat er op de Gamepad stond. Zo moet je voor een zwaard een streepje omhoog tekenen en als je liever voor het fijne vuistwerk gaat, dan teken je een cirkeltje. We zullen verder niet alle besturingselementen uitleggen, want dat zijn er nogal wat. Laten we het erop houden dat er goed gebruik wordt gemaakt van wat de Gamepad kan en aan knoppen heeft.

The Wonderful 101 was op Firstlook helaas niet als multiplayer speelbaar, maar volgens mij gaat dat ook nooit gebeuren. Je speelt deze game in je eentje, want er kan er ook maar eentje de 101ste held zijn natuurlijk. Ik vond het er wel erg leuk uitzien. Het is wat ver uit gezoemd waardoor je niet zo heel goed de superhelden kunt bestuderen, wat jammer is. Verder is het heel kleurrijk, kun je gemakkelijk met je metershoge zwaard de bomen uit mensen hun tuin omhakken. En ziet het er erg grappig uit hoe de superheldjes omgaan met de slechteriken en hoe ze door het beeld vliegen als ze geraakt worden.Het gedeelte dat wij hebben gespeeld, was alleen op straat, maar ook was er een eindbaas speelbaar. Hierin loop je heel God of War-achtig op die eindbaas en moet je hem een kopje kleiner maken. Ik ben erg nieuwsgierig of er meer gameplay mogelijkheden zijn, want om eerlijk te zijn -hoe leuk het ook is-, is het alleen slaan van vijanden steeds niet heel erg boeiend. Aan de andere kant kon je ook dingen verzamelen, zoals batterijen waarmee je die zwaard- en pistoolmoves kunt uitvoeren. Als je die namelijk niet hebt, dan moet je gewoon slaan met je eigen kleine vuistjes.

De game verschijnt pas in het eerste kwartaal van 2013 dus ik verwacht dat er wel meer in zal zitten dan wat wij op Firstlook hebben gezien, maar ik moet zeggen dat ik hem ook wel zou willen hebben als dat niet het geval is. Je wordt meteen vrolijk als je die gekke superheldjes door het beeld ziet vliegen en het is leuk om door de hele stad te rennen op zoek naar spulletjes om te verzamelen en vijanden om in elkaar te boksen. De besturing met de gamepad is erg fijn en het is even wennen om een grotere controller in handen te hebben, maar de knoppen worden zo goed gebruikt dat je meteen goed aan de gang kunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.