Hadden we allemaal maar een klein wezentje dat met een lantaarntje aan zijn neus achter ons aanliep. Altijd gezellig om mee te praten, maar ook de uitkomst voor mensen die bang zijn in het donker. Ni no Kuni-hoofdrolspeler Oliver heeft wel zo’n kleintje achter zich aanlopen en daarmee kun je in Ni No Kuni: Wrath of the White Witch avonturen beleven.

Het was een tijdje onzeker of deze game ooit naar het vasteland zou komen, maar gelukkig gaat dat in 2013 dan eindelijk gebeuren. De Japanse RPG, gemaakt door Professor Layton-ontwikkelaar Level-5, vertelt het verhaal van een jongetje genaamd Oliver, die in Motorville woont. Als zijn moeder sterft nadat ze haar zoontje van de verdrinkingsdood redt, dan komt een poppetje dat hij van haar heeft gekregen tot leven. Het blijkt te gaan om een elfje genaamd Drippy. Drippy geeft Oliver een boek waarmee hij in de wereld van Ni No Kuni kan stappen en daarin zou hij eventueel zijn moeder kunnen vinden. Ni No Kuni is niet zomaar een toverwereld, maar het is een soort alternatieve dimensie. Net als in zijn echte leven maakt Oliver vrienden met wezens die erg lijken op personages uit zijn eigen leventje, maar hij komt ook vijanden tegen die hij moet bevechten. Op de Nintendo DS ging dat met de touchscreen en een spreukenboek zodat je kon zien welke figuren je moet tekenen om een bepaalde betoveringen uit te voeren. Hoe dat precies op de PlayStation 3 gaat, hebben we in de demo op Firstlook niet kunnen zien.

Het is oorspronkelijk een DS-game, maar ik hoop eigenlijk dat de game niet alleen naar PlayStation 3 zal komen, maar ook naar Wii U. De besturing leent zich daar namelijk heel goed voor. Je moet in een gevecht steeds wisselen van verdedigen naar aanvallen en dat doe je door letterlijk de woorden ‘Defend’ en ‘Attack’ te selecteren op het scherm. Dat kunnen ze natuurlijk hartstikke mooi uitvoeren op de Wii U met zijn Gamepad, misschien zelfs op dezelfde wijze als dat op de DS was. Het toffe is dat je Ni No Kuni zowel in Engels als in Japans kunt spelen. Tenminste, de stemmen zijn dan in het Japans en de ondertiteling en de verdere game Engels, of de game is geheel in het Engels. Verder voelt de game helemaal aan alsof je in een film van studio Ghibli bent belandt. Het is heel anime-achtig, ziet er werkelijk prachtig uit en zelfs in het korte stukje demo dat ik heb gespeeld, was ik van een eindbaas al zeer onder de indruk.

Het is schattig, maar tegelijkertijd ook heel serieus. Net als de Professor Layton-serie zal de game waarschijnlijk voor een groot publiek aantrekkelijk zijn. Nu is Layton natuurlijk een puzzelgame en gaat het hier echt om een RPG, maar ik verwacht dat met de juiste marketing een heel grote groep nieuwe RPG-gamers aangeboord kan worden. Eind januari verschijnt Ni No Kuni: Wrath of the White Witch in de winkels, dus het duurt nog wel een paar maanden voordat we zien of de game zo populair is in het Westen als wordt gedacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.