Tijdens Firstlook kon je kennis maken met de Nintendo Wii U. Natuurlijk waren wij onwijs nieuwsgierig. Samen met Patricia checkte ik de game New Super Mario Bros. U op de Nintendo Wii U. Super Mario is voor mij de game die ik al het langste speel dus ik vond het erg leuk om de kans te krijgen deze game te proberen.
New Super Mario Bros. U kwam eerder al uit voor de Wii. Deze game wordt hier thuis nog steeds af en toe uit de kast gehaald. Dus de game op de Wii U proberen was toch wel iets wat ik graag wilde doen. Na even gewacht te hebben en wat gespiekt te hebben bij andere games was eindelijk de console vrij om deze nieuwe game uit te proberen. Samen met degene die alles wist over de game probeerde wij het spel uit. De New Super Mario Bros. U multiplayer voor de Wii U werkt eigenlijk hetzelfde als New Super Mario Bros multiplayer voor de Nintendo Wii. Het enige dat anders is, is dat je hem op de Wii met maximaal 4 personen kunt spelen en op de Wii U met 5. Dit komt door de Wii U gamepad. Dit is de extra aanvulling aan deze game.

In de New Super Mario Bros. U moet je samenwerken om het level te doorlopen. Je moet wachten op elkaar als er een speler wat langzaam is, al vergroot het beeld wel als je te ver bij elkaar uit de buurt gaat, zodat je alle karakters nog wel ziet op je tv scherm. Het samenwerken is niet altijd even gemakkelijk, kwamen Patricia en ik achter. Het kwam nogal eens voor dat ik haar personage op de kop sprong. Wij speelden de game met 3 personen. De jongen van Nintendo zorgde ervoor dat wij hulp kregen om het level goed te doorlopen en zoveel mogelijk punten te halen en muntjes te verzamelen.

Dit moeten we natuurlijk even goed uitleggen hoe het in zijn werk gaat. Want dit is zoals ik net vermelde de grote aanvulling aan New Super Mario Bros. Je hebt dus personen die met de gewone Wii controller spelen. Dezelfde als van de normale Wii. Een persoon speelt met de Wii U gamepad en zorgt dus voor hulp. Degene die op de gamepad speelt kan blokjes plaatsen die gebruikt kunnen worden om omhoog te springen en extra muntjes te verzamelen of de grote munten. Ook kun je het via de blokjes die je kunt plaatsen je medespelers makkelijker maken het level te doorlopen, niet in de afgrond storten enzo. Naast het plaatsen van blokjes kun je ook vijanden helpen te verslaan. Je moet wel goed opletten wat je doet omdat het niet altijd gemakkelijk is. Je kunt namelijk ook je medespelers af laten gaan omdat je niet goed oplet.

Ik vond het ontzettend leuk om New Super Mario Bros. U op de Wii U uit te proberen. Of er aan de game zelf veel veranderd is durf ik jullie niet te zeggen. Het zag er voor mij eigenlijk hetzelfde uit als zijn voorganger. Maar de extra optie dat je in de multiplayer modi mee kan helpen om een level te doorlopen is een erg leuke toevoeging!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.