Een babykamer inrichten doe je niet zomaar even. Als mama kan ik jullie dat wel vertellen, je wil er tenslotte iets moois van maken voor je kleintje. En er zijn natuurlijk ontzettend creatieve mama’s die er wel iets heel bijzonders van maken. Zo ook Kim die voor haar zoontje Niko een echte Nintendo kamer maakte.
Kim van Velzen is grafisch vormgeefster, twee jaar geleden is ze afgestudeerd waarna ze freelance voor zichzelf begonnen is. Kim: Ik ben afgelopen februari getrouwd met Bas (in piraten thema!) en we hebben samen een zoontje Niko. Ik ben een fulltime thuis mama en werk dus in de avond uurtjes of als de kleine een paar uurtjes bij oma is. Een creatieve duizendpoot ben ik, zo zit ik graag achter mijn iMac, ben ik bezig met naald en draad, kijk series en speel op z’n tijd een spelletje met mijn man.

Ik noem mezelf geen gamer. Maar ik vind de Nintendo Wii en Nintendo DS wel leuk! Ik speel graag Mario bros, kart en we hebben laatst samen Kirby Adventure uitgespeeld. Ik heb zelf een Nintendo DSi en Bas heeft de Nintendo 3DS XL. Daar ben ik wel zoet me, oh en Guitar Hero! Groot fan, speel ik ook graag. Maar nu met die kleine wel minder. Als vormgeefster vind ik het ook heel inspirerend om deze spelletjes te spelen. Ik kijk ook vaak mee met Bas en kan er dan helemaal in opgaan.Niko
Niko is bijna 4 maanden oud en het mooiste en leukste kind van de wereld. Zoals iedere moeder zou zeggen denk ik.

Nintendo Kamer
Mijn man is game-verzamelaar. Hij heeft een kast met Atari en alle Nintendo consoles. Hij speelt graag verschillende games, en Mario is een spelletje dat we vaak samen spelen. Ik wilde een originele kinderkamer en toen we hoorden dat het een jongetje werd gingen we voor een Nintendo kamer.

Hoe is de kamer gemaakt?
Het kastje van Nintendo blokken heb ik samen met mijn vader gemaakt. De meubeltjes zijn gekocht en op de muur hebben we geverfd. De speeltjes maken het af, kleine poppetjes van Mario, zijn eerste schooltas en knuffeltjes als extra accessoires. De mobiel heb ik ook zelf gemaakt, ik heb een goedkope mobiel gekocht en de schaapjes eraf gehaald. Met vilt de figuurtjes genaaid en met lintjes vast gemaakt. Niko vind hem prachtig, vooral de ster!

Nieuwe Nintendo kamer!We wonen nu nog in een huurhuis, maar we hebben een huis gekocht. En daar maken we een nieuwe Nintendo kamer. Ik ga een muurschildering maken. Toen ik Mario Bros. 2 uitspeelde vond ik die achtergrond gaaf! Magisch en zo vrolijk, dat wordt onze nieuwe schildering. Nu al zin in om te beginnen!

Ik ben momenteel met een romper bezig, goedkoop gekocht en daar naai of strijk ik dan iets leuks op. En ik wil voor Niko z’n kamertje kleine figuurtjes maken uit een Mario Bros. level, zodat hij spelend het leven door kan. Maar met ons nieuwe huis heb ik dat even uitgesteld en hij is nog veel te klein om dat te doen, haha.

Verkopen?Nee, ik verkoop het niet. De dingen die ik knutsel zijn uniek en het is leuk om 1x te maken. Maar 10x.. Dan ben ik toe aan iets nieuws. Maar je mag altijd bieden! Haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.