Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel The Scruffs – Return of the Duke.
The Scruffs begint met het verhaal van de familie Scruff waarvan het landgoed binnenkort wordt afgenomen door de bedrieger Charles. De Scruffs willen natuurlijk het landgoed graag houden. Opa Scruff is de rechtmatige eigenaar maar om dat te bewijzen wil Charles bewijs zien, aan jou de taak om samen met de familie op zoek te gaan naar zo veel mogelijk bewijs dat opa Scruff echt de erfgenaam is. De aanwijzingen beginnen bij een oude vriend die je bezoekt, en door voor hem zijn spullen terug te vinden zal hij je helpen met het eerste voorwerp als bewijs. Voor de oude vriend moet je 20 veren vinden en die naar hem brengen, als je dat hebt gedaan geeft hij je een boekrol met een lijst van voorwerpen die je in de kamer moet vinden. Tijdens het zoeken naar voorwerpen zal je ook voorwerpen vinden die je nodig hebt om verder te komen in het spel. Bijvoorbeeld onderdelen van een telefooncel of sleutels voor kisten in andere kamers.

Tijdens je zoektocht naar de vele bewijzen die je nodig hebt zal je veel mensen ontmoeten die je willen helpen, waaronder soms rare figuren met komische uitspraken. Tussendoor zijn er bewegende cartoons die met elkaar spreken over de bewijzen en wat je moet zoeken voor ze. Deze komische filmpjes tussendoor maken het spel leuk afwisselend en krijgt een betere verhaallijn. De mensen die erin voorkomen verschillen van Schotten tot Indiërs en van volwassenen tot kinderen. Ieder persoon heeft zijn eigen karakter en dit komt terug in de voorwerpen die je voor ze moet vinden. Ook de omgeving sluit goed aan op de verhaallijn en op de personen. Kortom, The Scruffs blijft je boeien door de gesprekken en de leuke afwisselingen tussen omgeving en voorwerpen.

Een grote valkuil bij dit spel is om te denken dat het kinderlijk is of makkelijk op te lossen, want het is absoluut niet makkelijk en je zal vaak hulp nodig hebben van de hond Scruffy voor hints. Wat overigens heel origineel gemaakt is want het voorwerp licht niet gewoon op, maar je moet je muis over de omgeving bewegen en hoe dichterbij je komt, hoe enthousiaster Scruffy wordt. Tussen het zoeken en de cartoons door zullen er zich ook allerlei puzzels voordoen voor voorwerpen die je verder in het spel weer nodig hebt. Deze puzzels variëren van het oplossen van een schuifpuzzel tot cryptische afbeeldingen. The Scruffs Return of the Duke is een komisch en uitgebreid spel waar je je absoluut niet mee gaat vervelen!

Conclusie:The Scruffs – Return of the Duke is een afwisselend en komisch spel waarbij je logisch moet nadenken om voor alle vrienden hun spullen te vinden en verder te komen in het spel. Met de veelzijdige gameplay en de mooie omgevingen maken dit spel tot een prachtig en uitdagend spel. The Scruffs is leuk voor jong en oud en een aanrader om met elkaar te spelen! Begeef je in de wonderlijke wereld van koninkrijk Scrufford en help de bedrieger Charles dwars te bomen. Weet jij genoeg bewijs te verzamelen om opa Scruff weer tot rechtmatige eigenaar te benoemen?The Scruffs – Return of the Duke is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.