Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het strategie en time management spel Legends of Atlantis – Exodus.Atlantis is in gevaar, vloedgolven overspoelen en vernietigen de stad. Help als trouwe bouwer in opdracht van de koningin Atlantis weer op te bouwen door gebouwen te bouwen en burgers te bevrijden. De adviseur van de koningin geeft je de eerste opdracht: herbouw een gedeelte van Atlantis door grondstoffen te zoeken. De verschillende grondstoffen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, en je zult ze strategisch moeten verzamelen om het gedeelte van Atlantis weer op te bouwen. Je begint met de introductie van energiekristallen, hout en water. Losse grondstoffen kun je zo oppakken, maar wanneer er een boom moet worden omgehakt of steen met een houweel, dan heb je energie nodig. Deze energie is los te vinden, bij speciale punten waar ze na een tijdje weer verschijnen maar ook in steen. Kortom, om energie te krijgen zal je misschien een andere grondstof nodig hebben om deze te pakken. En hier ligt nou net de uitdaging van het spel, want goed nadenken is vereist om uiteindelijk met je grondstoffen alle bewoners te bevrijden en de gebouwen weer op te bouwen.

Het spel bestaat uit 50 hoofdstukken, die zowel ontspannend als op tijd gespeeld kunnen worden. Ik heb voor dit spel voor de tijdsgebonden speelwijze gekozen en dat is toch nog wel eens lastig. Vooral als je het level ook op het expert niveau wilt halen. Om het level op expert te halen moet je een gedeelte van Atlantis helpen binnen een bepaalde tijd. In de eerste levels is dit prima te doen als je vlot je besluiten maakt om het level strategisch op te lossen. Maar na een paar levels blijkt al dat dit niet genoeg is, want soms kom je er later achter dat je ineens energie mist en daar niet meer bij kan komen. Dan zal je het level opnieuw moeten doen en een andere strategie verzinnen. Wat het spel zo veelzijdig maakt is dat het voor iedereen geschikt is. Hou je niet zo van haast? Speel het spel dan op de speelwijze ‘Ontspannend’ en geniet van de wederopbouw van Atlantis. Wil je iets meer uitdaging? Probeer dan naast het spel op tijd de spelen alles expert te halen!

Tijdens het spelen van de levels zal je misschien een prestatie vrijspelen zoals drie gebouwen tegelijkertijd bouwen. Deze prestaties zijn terug te zien bij de kaart en er zijn er 18 te verzamelen. Deze prestaties verzamel je niet voor niets, want er zijn ook bonuslevels die hierdoor worden vrijgespeeld. Bovendien geven de voorwerpen die bij de prestaties horen je verschillende voordelen voor in je levels. Deze prestaties zijn niet allemaal even gemakkelijk en zullen het uiterste vragen van je strategisch denkwerk en je besluitvaardigheid. Want drie gebouwen tegelijkertijd bouwen gaat nog niet zo gemakkelijk als je met drie bouwers allerlei dingen snel probeert op te lossen. Met de leuke grafische weergave, de vlotte en uitdagende gameplay is dit een spel waar je je niet mee zult vervelen en die je vast zal houden tot het eind!

Conclusie:Legends of Atlantis is een uitdagen spel wat met zijn vele mogelijkheden voor iedereen geschikt is. Van ontspanning tot een tijdrace, alles is mogelijk! Het verhaal van Atlantis dat in gevaar is maakt het spelen van het spel spannender en de taken die je moet uitvoeren zoals het herbouwen van de gebouwen sluit hier perfect op aan. De vele levels en de bonus levels maken dit tot een spel waar je nog lang plezier van zult hebben, of je nu op tijd gaat spelen of lekker rustig, dit spel blijft leuk tot het eind!Legends of Atlantis – Exodus is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €6,99 zelf kopen. Ook voor meer time mangement spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.