Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het drie-op-een-rij spel Jewel Quest 5, The Sleepless star.
Jewel Quest 5 begint met het verhaal van de dappere wetenschapper Percy Pack die de indiaanse Gele Veer gaat helpen met het zoeken naar de “Slapeloze Ster” die gestolen is. Meteen beginnen de 3 op een rij puzzels die je verder brengen in het verhaal. Tijdens je puzzels leer je vaardigheden zoals klimmen, vuur aansteken, slot openen, graven en op deze manieren help je Percy en Gele Veer in het verhaal verder te komen met de zoektocht. De uitleg in het begin is uitgebreid en goed te volgen, en je kunt meteen aan de slag met het verder helpen van het verhaal.

Het spel bestaat uit 7 hoofdstukken waarbij ieder hoofdstuk allerlei puzzels heeft die je op moet lossen. Hierbij heb je het standaard pad van puzzels die het verhaal verder helpen en je hebt het optionele pad waarbij je jezelf kan uitdagen om alles uit te spelen. Als je denkt dat je klaar bent als je alle puzzels hebt gehad kun je ook nog alles op 5 sterren proberen uit te spelen. Daarnaast zijn er artefacten vrij te spelen die je verder helpen met het oplossen van puzzels en je bijvoorbeeld extra tijd kunnen geven. Maar deze artefacten maken het er zeker niet makkelijker op! De levels worden steeds moeilijker naarmate het verhaal verder gaat.

Het bijzondere aan Jewel Quest 5 vind ik de combinatie van het spelen en het verhaal. Vaak zie je bij spellen dat er een stuk verhaal wordt verteld, dan een level en daarna weer een stukje verhaal wordt verteld, maar bij Jewel Quest 5 worden deze twee meer gemengd waardoor het een betere overgang heeft. Tijdens levels moet je bijvoorbeeld leren ‘klimmen’ waarbij het verhaal aan de linker kant laat zien hoe Percy en Gele Veer aan het klimmen zijn als jij verder komt met het level. Op deze manier hebben de levels meer samenhang met het verhaal en heb je het idee dat het voltooien van levels het verhaal ook echt verder helpt. Het is een groot pluspunt en een zeer bijzondere manier van spelen die ik nog niet eerder op deze manier heb gezien.

Conclusie:Jewel Quest 5 is een 3 op een rij spel wat je niet snel zal vervelen. De leuke manier van spelen en de combinatie van het verhaal met goede samenhang tussen de levels zorgt voor een spannend en uitdagend spel. De goede verhaallijn houdt je aandacht vast tot het eind met de bijzondere ontknoping. Als je dan nog niet genoeg van het spel hebt kun je alle levels op het volledige 5 sterren niveau uitspelen en alle artefacten verzamelen, terwijl je de optionele levels vrijspeelt. Jewel Quest 5 is een spel wat je na het uitspelen van het verhaal gewoon blijft spelen, het houdt je bezig en blijft spannend!Jewel Quest 5 is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer 3 op een rij spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.