Kerstfeest. Ik ben geen christelijk typetje, maar al sinds ik kan nadenken, ben ik dol op Kerstmis. Buiten donker of zelfs sneeuw en binnen gezellig kaarsjes aan, een kerstboom, cadeautjes, lekker eten en Wham.
Misschien kom ik nu over als een soort stoffige knuffeltante die met haar Spaanse sloffen de hele dag sjaals breit, maar er zijn ook heel veel andere redenen om van de kersttijd te houden. Een van de grootste is natuurlijk dat er altijd heerlijke films in de bioscoop komen. Dit jaar bijvoorbeeld The Hobbit, maar ook Wreck-It Ralph komt redelijk rond de feestdagen uit. Gezellig met de familie op een druilerige zondag naar de bios, nog even voor of na het shoppen van kerstdecoratie of -cadeaus.

Maar Female-Gamers is natuurlijk een gamesite en dat is precies waar ik heenwil met dit geraaskal over december. Er komt namelijk een hele stroom games uit die ik allemaal moet hebben. Met stip op een staat natuurlijk de console Wii U, maar ook Dance Central 3 is voor mij echt de must-have van het jaar op gamegebied. En natuurlijk Halo, dat begin november verschijnt en door een hele verse ontwikkelaar is gemaakt die wordt aangestuurd door vrouwen. Moet goed komen dan toch? Dit is slechts het topje van de ijsberg, want ik ben nu bezig met Rayman Origins (beter laat dan nooit) en ik geniet er met volle teugen van. Die kleur, die humor, die originele stijl, ik wil er meer van en dat komt er gelukkig aan in de vorm van Rayman Legends.

Je begint nu in de best verkochte games van Nederland al te zien dat er al een kleine aardverschuiving begonnen is. Waar het in de zomermaanden akelig stil is, de zogeheten komkommertijd, zijn we nu aan hele hoofdgerechten toe. Vorige week begon het al rustig met de appetizer LittleBigPlanet voor Vita en het voorgerecht Pro Evo, maar deze week barst het pas echt los. De komende dagen alleen al kun je genieten van FIFA, Mists of Pandaria, Rocksmith, Dead or Alive 5 en Inazuma Eleven Strikers. Waar halen we de tijd en het geld vandaan om al dat moois te spelen? Laat die nieuwe Uggs maar even zitten deze winter…Gelukkig is er ook een andere verschuiving bezig in de games en dat is dat steeds meer games over de kerst getild worden naar het nieuwe jaar. Begin 2013 krijgen we bijvoorbeeld als toetje nog wat South Park, Bioshock Infinite, Crysis 3, SimCity, Ni no Kuni en uiteraard Tomb Raider waar volgens mij de hele redactie watertandend naar uitkijkt. We hopen hier op Female-Gamers zoveel mogelijk van deze games voor je te kunnen reviewen, want je moet echt keuzes gaan maken in deze tijd van crisis en dat geldt natuurlijk ook voor ons.

We hopen jullie dit seizoen te voorzien van de leukste reviews zodat het kaf vast van het koren wordt gescheiden en alleen de crème de la crème voor onder de kerstboom overblijft. Ik weet niet of ik meer zin heb in de borstplaat die bij Sinterklaas komt kijken, of die suikerzoete regen van games die inmiddels uit de lucht valt. Ik ga alvast mijn verlanglijstje maken, en als je tips nodig hebt voor die van jou, houd dan zeker Female-Gamers in de gaten om die most wonderful time of the year nog wonderfuller te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.