Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is eindelijk weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor mijn eerste Casual Friday bespreek ik het zoek-en-vind spel Dracula Love Kills.Het verhaal begint met een mooie grafische video die het verhaal vertelt van Graaf Dracula, die na een lange slaap wakker wordt. Hij is zwak en zijn kasteel is verwoest door boze dorpelingen, maar het ergste is dat zijn geliefde Mina nergens te bekennen is. Het verhaal wordt in het Engels verteld maar er staat Nederlandse ondertiteling onder, wat best prettig is als Engels je iets te snel gaat.

De zoektocht start in het kasteel van Graaf Dracula, en met behulp van de duidelijke en korte tutorial begint de zoektocht naar Mina. Het kasteel is grafisch mooi weergegeven en door de ‘rommelige’ indruk van de ruimte zijn de voorwerpen die je verder helpen niet meteen de meest opvallende. Even rondkijken en een aantal voorwerpen later zie ik een klein kistje die ik kan bekijken. Het kistje wordt met behulp van sleutels die ik heb gevonden omgetoverd tot een puzzel die na eventjes denken is opgelost. In het kistje zit het voorwerp wat ik nodig heb om buiten te komen en de echte zoektocht begint. Samen met het hulpje Igor en de slimme Van Helsing reis je de wereld af op zoek naar aanwijzingen waar Mina is, waarom ze weg is, maar voornamelijk door wie?

Door het spel heen zijn er locaties waar spullen te vinden zijn. In speciale gebieden krijg je een lijstje met spullen die daar verstopt zijn (in het Nederlands) die je moet vinden en tussendoor zijn er puzzels die je moet oplossen om verder te komen. De erkenningen die je kunt verzamelen krijg je bijvoorbeeld als je vijf puzzels op een rij oplost. Ze zijn niet verplicht om te halen, maar maken het spel uitdagender en je krijgt zin om het nog een keer te spelen om alles compleet te maken (wat bijvoorbeeld kan als je gestart bent met de makkelijke variant en daarna de moeilijke versie probeert).

Conclusie: Dracula – Love Kills is een leuke game met een afwisselende gameplay. Tijdens het opstarten verschijnt een scherm met de keuzes voor een gemakkelijk of moeilijke game. Ik had voor gemakkelijk gekozen, want het spel is nog een keer te spelen op moeilijk voor de liefhebbers. Het verschil is echter klein omdat je bij gemakkelijk een paar hints meer krijgt als bij moeilijk, en het spel wat sneller voorwerpen belicht als je te lang aan het zoeken bent. De graphics vond ik beter als verwacht en dat maakte het erg prettig om naar te kijken, en voorwerpen waren hierdoor minder overduidelijk. Dit vind ik een groot pluspunt omdat dit toch de moeilijkheidsgraad iets verhoogt. Tussendoor krijg je een stuk van de verhaallijn mee door filmpjes, dat de locaties en voorwerpen die je moet verzamelen meer samenhang geven. De puzzels zijn goed te doen en met logisch denkwerk kom je ver. De combinatie van de afwisselende gameplay en de mooie graphics maken het erg leuk om te spelen. Het verhaal is spannend, zit goed in elkaar en houdt je aandacht vast. Het liefst speel je het spel in één keer uit!Dracula – Love Kills is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je hem voor € 9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.