Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Dark Strokes – Sins of the Fathers.
Dark Strokes begint meteen met het verhaal in een getekende animatie. Je hebt een brief gekregen van je vader, die jou en je verloofde zo snel mogelijk naar hem toe wil hebben. Er zijn treinkaartjes bijgevoegd en je vindt het maar verdacht omdat je vader nooit zo mysterieus doet. Jullie gaan onderweg in de trein, waar er na een tijdje een gemaskerde man het glas breekt van je wagon en de trein ontspoort. Je ligt in het water en zwemt naar de kant, waar je verloofde vast is komen te zitten in een net. Dan begint de zoektocht, je verloofde moet bevrijdt worden met een mes, maar die heb je niet. De trein staat in brand en je zult moeten beginnen met de omgeving verkennen. Na een tijd zoeken en een kaart te hebben gevonden van waar je bent, kom je er achter dat je vlak bij het stadje bent waar je vader werkt. Na een tijdje vindt je eindelijk een mes en kun je je verloofde bevrijden. Ze is nog maar net los en klaar om op zoek te gaan naar je vader wanneer een gemaskerde man haar snel meetrekt de duisternis in. Nu moet je niet alleen je vader vinden, om een reden die je nog niet weet, maar ook nog je verloofde die net ontvoerd is!

Langzaam maar zeker weet je met behulp van puzzels en benodigde voorwerpen in het stadje te komen. Het is verlaten, ramen en deuren zijn dicht gespijkerd en er is een gewonde man die tegen een gebouw aan zit. Je verteld hem van je ontvoerde verloofde en hij belooft je te helpen als je hem eerst wat verband kan brengen. Na hem geholpen te hebben krijg je te horen dat er al een tijdje ontvoeringen gaande zijn in het dorp door de gemaskerde mannen, die ze de gezichtslozen noemen. Hij weet dat de gezichtslozen een gebouw verderop hebben die op slot zit en dat je verloofde daar misschien kan zijn. Hier krijg je bij de deur de eerste puzzel, het draaien en plaatsen van verschillende stukken van een steen die het masker van de gezichtslozen laat zien. Wanneer de deur opengaat zie je een aantal mannen met de maskers om een grote machine staan. In de machine zit je verloofde, die een blauwe gloed uitstraalt. De mannen zien je en verdwijnen snel met je verloofde. In deze ruimte zal je de eerste aanwijzingen vinden over de reden waarom de mannen mensen ontvoeren en dan zal je zien dat hun volgende slachtoffer je vader zal zijn. Je zult hem snel moeten vinden anders zal je nooit te weten komen waarom hij die brief heeft gestuurd.

Eenmaal bij het rechtsgebouw aangekomen, waar je vader werkt, is het gebouw nog op slot. Na een boel voorwerpen en een aantal puzzels kom je het gebouw binnen en ren je naar boven naar je vader. Hij weet je nog net te vertellen dat hij helemaal geen brief heeft gestuurd voordat hij wordt meegenomen door de gezichtslozen. Nu je weet dat je vader de brief en de treinkaartjes niet heeft gestuurd, wie dan wel? Was het een val van de gezichtslozen? Je zult ze moeten vinden om daar achter te komen en ze zijn gevlucht naar de toren buiten de stad. Er is een verband met de gevonden foto van een groep mensen op een boot en de verdwijningen. Op de foto is je vader te zien en je verloofde als klein meisje. De andere mensen komen niet bekend voor maar zij zijn vast ook ontvoerd! Van aanwijzing naar aanwijzing zal je er langzaam achter komen wie er allemaal ontvoerd zijn en waarom. Het verband van de boot en de verdwijningen zal steeds duidelijker worden, hoe verder je komt met je aanwijzingen. Al wat nu nog moet gebeuren, is je vader en je geliefde redden.

Conclusie:Dark Strokes – Sins of the Fathers is een spannend zoek en vind spel met een boeiend mysterieus verhaal. De zoektocht veranderd telkens terwijl gebeurtenissen zich voordoen en meer mensen verdwijnen. De gameplay is niet erg afwisselend, met het zoeken naar voorwerpen, aanwijzingen en het oplossen van puzzels blijft het hele spel hetzelfde, maar dit maakt het er zeker niet minder mooi om! Het is een prettige manier van spelen, waarbij je echt wordt meegetrokken in het verhaal en je erg betrokken voelt met de gebeurtenissen en de zoektocht. Dark Strokes heeft een goede aantrekkingskracht die ervoor zorgt dat je het mysterie in één keer wilt oplossen. Het heeft verrassende wendingen en blijft boeiend. Kortom, Dark Strokes is een spel dat je bezig houdt tot het eind!Dark Strokes is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.