Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het drie-op-een-rij spel Cradle of Egypt.Cradle of Egypt begint met de schepping van de aarde door de Egyptische god Ra.Ra geeft de mensen het land om er op te leven. Meteen spring het spel in je missie: je moet het dorpje opbouwen tot een machtig rijk door grondstoffen, voedsel, goud en gebouwen te verzamelen.Bij een open gebied in Egypte begin je met je eerste gebouw als doel. Het gebouw kun je krijgen als je voor de blauwdrukken genoeg goud, grondstoffen en voedsel hebt verzameld. Om je eerste gebouw te kunnen bouwen voor je volk begin je met de puzzel. Voor iedere combinatie van 3 op een rij of meer krijg je een aantal grondstoffen, voedsel of goud. Op deze manier zal je je benodigdheden bij elkaar moeten sparen voor je volk.

Het spel legt goed uit wat de bonussen doen die je kunt vrijspelen en hoe je ze kan gebruiken om meer en betere combinaties te maken. Na een level krijg je een overzicht met informatie over hoe veel benodigdheden je hebt vrijgespeeld en hoe lang je hebt gedaan over dat level. Wanneer je het overzicht sluit krijg je jouw gebied van Egypte weer te zien, waar nu nog niets op staat. Onderin beeld zie je dat je genoeg geld heb om je eerste blauwdruk te kopen, de blauwdruk veranderd in een soort van schuifpuzzel, waarbij je de cyclus van een plantje goed moet zetten. De plaatjes die je moet omwisselen staan voor het planten van een zaadje, het water geven, harken en ga zo maar door. Eventjes een aantal pogingen proberen en de schuifpuzzel staat in de goede volgorde. De optie om het gebouw te kopen is er nu. Helaas zijn de benodigdheden nog niet genoeg en zullen er nog een paar levels gespeeld moeten worden om meer benodigdheden te verzamelen.

Na een aantal puzzels zijn er genoeg benodigdheden en kan ik het gebouw kopen. Het is een boerderij en als informatie staat erbij dat de voedselproductie verhoogd wordt, wat eigenlijk betekend dat voor de volgende puzzels je bij iedere voedselcombinatie meer benodigdheden krijgt dan in het begin. Bij de boerderij staat ook dat er nog een verbetering is die vrijgespeeld kan worden als je de vereisten kan halen in de volgende puzzels. Het vereiste bij de boerderij is om 100 voedseleenheden vrij te spelen in 1 level. Dit is op zich niet zo heel moeilijk, maar het mooie van het spel is dat het steeds moeilijker wordt. Het duurt langer om een level uit te spelen, je krijgt steeds meer soorten stenen om combinaties mee te maken en gebouwen gaan steeds meer kosten. Ook de verbeteringen worden steeds moeilijker, omdat de vereisten hoger worden. Zo moet je na een aantal gebouwen 5000 grondstoffen in een level vrij zien te spelen, wat soms nogal wat pogingen kost.

Conclusie:Cradle of Egypt is een bijzonder spel. Het laat je niet alleen 3 op een rij levels spelen, maar laat je ook een complete stad opbouwen. Het spelen van de levels en het maken van de combinaties van 3, 4, 5 en zelfs 6 op een rij heeft meer betekenis en krijgt echt een verhaal doordat je hierdoor grondstoffen spaart. Het maken van de combinaties krijgt een doel, de grondstoffen, voedsel en het goud zal je moeten gebruiken om je stad te bouwen. Het bouwen van je stad geeft het spel meer diepgang en hierdoor blijft het spannend. Cradle of Egypt zal je lang bezig houden met de 3 op een rij puzzels en zal dankzij de goede verhaallijn en het gebruik van verzamelde benodigdheden voor gebouwen, een spannend spel blijven tot het eind.Cradle of Egypt is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer 3 op een rij spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.