De films van Transformers hebben een wat twijfelachtige reputatie, maar dat geldt eigenlijk helemaal niet voor de games sinds het succes van Transformers: War for Cybertron. De wereld kijkt best uit naar de nieuwe Transformers-game van High Moon Studios, al zaten er bij onze behind closed doors sessie op de Gamescom maar twee journalisten.

Het grootste voordeel aan deze game is dat hij niet gebaseerd is op de film of er iets mee te maken heeft. Er is hier dan ook gekozen om na de oorlog op Cybertron het verhaal van het vallen van Cybertron te vertellen, wat plaatsvond voordat de robot wezens richting aarde kwamen. De ontwikkelaar heeft gezegd dat vooral de grootsheid van de wereld en de schaal enorm moet zijn en daarnaast uiteraard het kunnen transformeren.

We maken in deze game de laatste momenten van Cybertron mee. De Decepticons hebben overal controle over en dat betekent dat er steeds minder ruimte is voor de Autobots. Die vechten natuurlijk terug. Zo kun je kiezen voor Vortex, een Combaticon die in een helikopter kan veranderen. De ontwikkelaar vindt het namelijk ook belangrijk dat alle personages ook echt voelbaar anders spelen.Zo wordt getoond hoe Vortex gemakkelijk transformeert van zijn ‘vliegenierspak’ naar de vloer. Op de vloer kan hij schieten en ergens achter duiken, terwijl hij diezelfde vijanden dus ook vanuit de lucht kan beschieten. Je kunt ook veranderen in Bruticus, een enorme Transformer die aanzienlijk lomper is dan Vortex. Hij wordt bestuurd door Optimus Prime.

Alle Transformers kunnen op elk gewenst moment veranderen, behalve Grimlock. Hij krijgt punten bij elke kill en als hij genoeg heeft, dan verandert hij in een vuurspuwende dinosaurus die erg krachtig is. Er zijn ook Transformers die doorzichtig kunnen worden en verder veranderen de meeste in auto’s, vrachtwagens, vliegtuigen en tanks.Je kunt ook veel aanpassen aan de Transformers. De kleuren kunnen heel fel of juist heel grauw zijn, waardoor het andere metaalsoorten lijken. Alles is in de game is van metaal gemaakt. Je kunt ook wapens kopen en upgraden in deze third person shooter. Tot slot, maar hier hebben wij niets van gezien, is het mogelijk om met vier spelers online co-op te spelen waarin je goed moet samenwerken.Vrijdag komt de game al uit op Xbox 360 en PlayStation 3, maar ook PC-gamers kunnen hem dan al verwachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.