TT Games heeft in LEGO Lord of the Rings, Midden-Aarde helemaal nagebouwd in de virtuele LEGO-wereld, naar de tekeningen van auteur Tolkien. Dat is een prestatie op zich, maar het leukste is dat het ook nog eens fungeert als de hub in de game.

Zoals je in het eerder geplaatste nieuwsbericht al kon lezen, is er fantastisch artwork te vinden met daarin de hoofdrolspelers uit LEGO Lord of the Rings. Wij mochten op de Gamescom in een speciale sessie achter de schermen bekijken hoe de hub eruit ziet van de LEGO-game waar al tijden reikhalzend naar wordt uitgekeken. En Didi en ik waren daar helemaal niet ontevreden over.Het leukste aan de hub in LEGO Lord of the Rings is moeilijk te benoemen, want er zijn heel veel grappige elementjes in terug te vinden. Je kunt steeds weer een gedeelte vrijspelen en zo bij de elfjes in Rivendell langsgaan of een beetje blijven hangen bij Bilbo Baggins’ huisje. Elk gedeelte heeft niet alleen zijn eigen muziek, maar ook een prettig sfeertje. Zo is het bij de elfjes al aan het schemeren, en is er een heel vredige sfeer, terwijl de sfeer bij het huis van Bilbo wat vrolijker is omdat het zijn verjaardag is.

Onderweg zijn er veel verstopte weggetjes die ook echt moeilijk te vinden zijn. Het is wel handig om ze toch op te zoeken, want je vindt er een nieuw soort blokjes. Move over rode en gouden blokjes, want nu worden witte Mithril-blokjes geïntroduceerd en dat is meteen de grootste verandering aan deze LEGO-game. Je kunt die Mithril namelijk inleveren bij een winkeltje en daarmee de pijl en boog van Legolas (what’s in a name?) upgraden. Ja, ontwikkelaar TT Games voegt een klein RPG-elementje toe aan zijn games.Erg tof dus. Wat wij ook heel amusant vinden aan de game is dat de originele stemmen uit de film worden gebruikt. In de meest recente LEGO-game, Batman 2, konden we voor het eerst luisteren naar wat de LEGO-popjes te zeggen hebben en nu wordt dat dus zelfs gedaan met de stemmen van Elijah Wood en Orlando Bloom. Toegegeven, het is een beetje vreemd om een virtueel plastic poppetje dat voortdurend in slapstick-achtige grapjes terechtkomt heel serieus als Frodo te horen praten, maar eigenlijk maakt het de poppetjes alleen nog maar aandoenlijker en de game grappiger.

Ik heb je nu heel veel verteld over de hub, maar het gaat natuurlijk ook om de levels. In onze sessie was er ook een stukje uit een level speelbaar en dat was precies de bestorming van het fort in Helm’s Deep. Je weet wel, in de tweede Lord of the Rings-film waarbij die enorme stroom wezens op de kasteelmuren trachtte te komen. In LEGO Lord of the Rings staan er laddertjes met bad guys waartegen je dwerg Gimli moet gooien. Ook moet je met pijl en boog om je heen schieten en mannetjes die al op de kasteelmuur staan te lijf gaan. Net als in vorige LEGO-games doe je dat door steeds te wisselen van personage, want iedereen heeft zo zijn specialiteit.Ik heb de game zelf niet gespeeld, maar van wat ik heb gezien kan ik eigenlijk wel stellen dat het wel heel gek moet lopen, wil deze LEGO-game niet een groot succes worden. Je kunt zoals altijd puzzelen, verzamelen, zoeken, vechten op verschillende manieren, met een belachelijk groot aantal personages spelen en dat komt daar dus ook nog dat RPG-elementje bij in de vorm van witte blokjes. Ik heb al diverse LEGO-games compleet uitgekamd om die 100 procent te halen en ik kan niet wachten om in LEGO Lord of the Rings precies hetzelfde te doen. Immers, je bent een True Adventurer (inderdaad, net als in LEGO Indiana Jones) of niet natuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.