Er was eens… zo begint elk sprookje, bedenk nu eens dat je echte sprookjes of horror verhalen kan gaan vertellen in De Sims Bovennatuurlijk. Van feeën tot heksen van vampieren tot weerwolven, ze zitten er allemaal in.

Ik word toch altijd zo vrolijk van een nieuwe uitbreiding. Dit betekent voor mij dat ik weer een heel nieuw verhaal kan gaan verzinnen en wat is er dan leuker dan dit te doen met magische wezens. Ik denk dat iedereen die de Sims speelt het wel herkent. Wil je een heks hebben dan maak je haar groen met een puntneus, maar ze zal nooit echt een heks zijn in de Sims. Daar komt nu verandering in. Al vanaf het CAS (Create A Sim) menu is het duidelijk dat de Sims Bovennatuurlijk niet zomaar een uitbreiding wordt met een aantal kleine veranderingen. Zo kun je in het CAS menu kiezen of je een normaal mens wilt maken of een magisch wezen, deze keuze is best bepalend al kun je uiteindelijk ook met toverdranken van alles weer veranderen. Voor elk magisch wezen zijn er kenmerkende items bijgekomen. Vleugels die je kunt veranderen tot de wilde look voor een weerwolf.

Feeën zijn natuurlijk super schattig. Ze kunnen vliegen, zijn aardig tegen iedereen… Of toch niet? Vooral de kinder-, en baby-feeën vond ik erg schattig met hun lieve vleugeltjes. Voor de feeën is er een item wat er uit ziet als een kleine boomhut/brievenbus, dit is een klein feeën huisje. Als je ze laat interacten met dit item worden ze hele kleine vliegende elfjes dit in het huisje gaan zitten.

De weerwolf is eigenlijk een heel normaal Simsmens, maar als je hem laat transformeren komt het beest naar buiten. De Sim krijgt een weerwolven look en zal maar al te graag willen gaan jagen. Een mooie bijkomstigheid is de maancyclus die erbij is gekomen. Je magische wezens zullen zich anders gedragen tijdens volle maan of wassende maan. En je raad het al: de weerwolf zal zich niet inhouden tijdens de volle maan.

Heksen maken gebruik van een toverspreuken om alles voor elkaar te krijgen wat ze maar willen. Maar het leukste vind ik toch wel dat ze met elkaar kunnen duelleren. Ik zeg: wie maakt de beste Hogwarts na? En dan hebben we Edward euhm.. ik bedoel de vampier. Het zal geen groot raadsel zijn wat deze kunnen, ze zuigen het bloed uit je. Word je gebeten door een vampier dan zul je er zelf ook eentje worden. En ze worden enorm chagrijnig als je ze overdag teveel buiten laat doen.

Gelukkig is er voor ieder wezen een leuk optrekje in de nieuwe stad. Zo komen de feeën graag samen in het mooie tuintje en gaan de weerwolven liever een potje poker spelen tot dat de maan hoog aan de hemel staat.Er zal een hele nieuwe wereld voor je opengaan met De Sims Bovennatuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.