Tivoli was op 6 juni de plek voor de Max Payne 3 Comedy Night. Op het toneel verschenen de comedians Arie Koomen, Bob MacLaren, Bram van der Velde, Jeroen Koster en gamejournalistcollega’s Eric van der Woude en Gerthein Boersma (van [N]Gamer). Female-Gamers was natuurlijk bij dit event en Didi en Laura doen hier verslag van.Van te voren waren we erg nieuwsgierig wat een Max Payne 3 Comedy Night zou inhouden. Krijgen we alleen maar grappen over de game Max Payne 3, die net verschenen is? Of is het vooral een comedy night en komen er weinig tot geen games aan bod? Waarschijnlijk komt het juiste antwoord dichtbij de laatste vraag, want er waren comedians die in hun standup behalve een Angry Birds-grap niets over games te melden hadden.Maar goed, het was presentator Jeroen Pater die de spits afbeet, maar helaas kwam hij niet veel verder dan een verdwaalde game-herinnering van lang geleden en het belachelijk maken van gamers die natuurlijk allemaal geeks zijn die de deur niet uit komen. Beetje flauw. Gelukkig was Bram van der Velde een stuk leuker, al was hij vooral met blowen en alcohol drinken bezig. Hij leek wel op Max Payne dus, maar echt op games gericht was hij niet.

Arie Koomen was de grootste naam die ten tonele verscheen. Met zijn grappen over zijn strikes gooiende dochters op de Wii gaf hij te kennen dat hij niet op alle gebieden een echte gamer is. Daarnaast kwam Arie met een leuke anekdote van een gametrip waar hij ooit op mee was, samen met Jan Meijroos van Power Unlimited. Helaas zijn we niet zo goed in grapjes vertellen, anders hadden we dat naverteld. Had je er maar bij moeten zijn.Na de pauze verscheen Gerthein Boersma op het toneel. Hij stak de draak met zichzelf door te zeggen dat [N]Gamer een blad voor kinderen is dat zelden een andere cover heeft dan eentje met Mario erop. Vervolgens wist hij een geanimeerd verhaal te vertellen over zijn kleine nichtje dat hem standaard verslaat met Mario Kart. We hoeven jullie vast niet te vertellen door welke power-up Gerthein steeds zijn eerste plekje verloor.

Eric van der Woude, inmiddels ex-[N]Gamer redacteur, maakte het publiek ook aan het lachen om niets dan gamegrappen. Emotioneel vertelde hij over hoe Link bij mensen aan de deur klopte die net een dierbare waren verloren, om vervolgens binnen alle bezittingen te stelen en met vazen te gooien. Veel van Erics grapjes waren leuk voor gamers, vooral omdat het erg idioot klinkt om over een game te vertellen aan mensen. Hoe maak je het aannemelijk dat het leuk is om met een buitenlandse loodgieter te vechten tegen een grote hagedissenschildpad die vuurballen uitspuugt?Kortom, de avond was voor gamenerds enerzijds wat te confronterend, maar daarom misschien juist extra grappig. Het was de eerste comedynight over games, maar wij hebben zo’n voorgevoel dat er nog best een aantal zullen volgen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.