Square Enix studio heeft aangekondigd dat Rhianna Pratchett de hoofdschrijver is van Tomb Raider. Tomb Raider brengt het verhaal van het verleden van Lara Croft, en is gepland voor een release op 5 maart 2013.


Rhianna schrijft al meer dan 14 jaar over en voor videogames. Pratchett die oorspronkelijk een gamejournaliste is, gebruikte haar passie en vaardigheden voor meeslepende verhalen al snel voor het schrijven van verhaallijnen voor meerdere succesvolle games. Ik zeg GIRLPOWER!Darrell Gallagher studiohoofd:

“Rhianna heeft vanaf het prille begin meegewerkt aan het achtergrondverhaal van de game. Ze heeft een unieke kijk op zaken en ons geholpen om de oorsprong van het karakter Lara Croft verder uit te diepen. Rhianna heeft diepte en geloofwaardigheid aan Lara gegeven waardoor ze een modern heldin is waar hedendaagse gamers daadwerkelijk een band mee zullen krijgen.”

Rhianna:

“Ik ben opgegroeid met het spelen van Tomb Raider, ik ontdekte ‘s werelds grootste geheimen en vond eeuwenlang verborgen schatten. Ik heb geleefd als Lara Croft en ben gestorven als Lara Croft, maar niets komt in de buurt van de ultieme uitdaging die het was om haar verhaal te herschrijven. Zelden krijg je als schrijver de mogelijkheid om een legende opnieuw uit te vinden. Om mijn schrijversfantasieën los te laten op Miss Croft was een once-in-a-life-time mogelijkheid die ik met beide handen heb aangegrepen. Het was het een reis naar de oorsprong van gameheldinnen en vervolgens een zoektocht naar de manier waarop ik zo’n iconisch personage opnieuw betekenisvol en boeiend kon maken voor de huidige generatie gamers.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.