Of ik een review wilde schrijven voor Diablo III. Als ik normaal gesproken een review game krijg ga ik daar echt voor zitten. Diablo III was anders, want deze had ik al. Ik kreeg deze via de World of Warcraft annual pass. Een andere soort review dan jullie van mij gewend zijn.

GeschiedenisVoor ik ga beginnen met deze review ben ik even in de geschiedenis van Diablo gedoken. Ik heb nog niet eerder Diablo gespeeld en mijn eerste vergelijkbare RPG was Dungeon Siege III. Het oorspronkelijke Diablo is uitgekomen in 1996. Het volledige verhaal speelde zich af in het dorpje Tristam. Onder dit dorp zit een enorme kelder, wel 16 verdiepingen diep. Hier zit natuurlijk van alles aan demonen en ander gespuis in. In een van de drie beschikbare classes kun je het gevecht aangaan. De Warrior, de Rogue en de Sorcerer. Deze eerste game kreeg zelfs een uitbreiding in de vorm van Hellfire (1997). De meeste Diablo fans vinden deze overigens een grote mislukking. Hierin werd wel de Monk toegevoegd.

Diablo II is in 2000 uitgekomen. Het verhaal gaat verder na de oorspronkelijke Diablo, dus geen uitbreiding maar een vervolg en bestaat uit vier akten. We hebben hier vijf verschillende classes, Paladin, Sorceress, Amazon, Barbarian en de Necromancer. Diablo II kent drie moeilijkheidsgraden. Normal, Nightmare en Hell. Je kunt de volgende moeilijkheidsgraad pas spelen nadat je telkens Diablo verslagen hebt. Ook Diablo II heeft een uitbreiding gekregen. Lord of Destruction kwam in 2001 uit. We kregen hier Druid en Assasin om mee te spelen. Na het verslaan van Mephisto in de derde akte en Diablo in de vierde akte is er nog één broer van het duivelse broederschap over, na zijn ontsnapping in de tweede akte. Het doel is om in de vijfde akte van de uitbreidingsset de laatste broer Baal, Lord of Destruction, te verslaan.Nu komen we eindelijk in Diablo III. Officieel is de game aangekondigd tijdens Blizzcon 2008. Alle vijf de classes werden hier ook bekend gemaakt. De Barbarian, Witch Doctor, Wizard, Monk en Demon Hunter.

SpelenNu kan ik gaan beginnen. Mijn eerste keuze voor een class gaat uit naar een Witch Docter. Volgens Stefan, een vriend van mij, kies ik die omdat die er het meeste Horde (World of Warcraft ras) uit ziet… Geen idee, maar ik heb er zin in.

In akte 1 leer je spelen. De eerste quests zijn vooral gericht op leren spelen. Je bent op zoek naar de Fallen Star. Al snel kom je bij Leah, de enige overlevende van die Fallen Star. Overal vindt je doden die opgestaan zijn en leer je snel hoe te lopen en aanvallen. Als vervend WoW gamer heb ik veel de nijging met WASD te lopen, maar dat werkt toch echt niet. Je maakt gebruik van je muis. Je krijgt met S je skills tab en met D zet je health bars aan en uit. Dat gebeurt me dus ook regelmatig.

Ik loop regelmatig de hele map af om alles te ontdekken. Veel meer dan je zou hoeven zien of doen, maar toch kom ik overal. Dus een extra kerker om te doen of je krijg meer loot door het ontdekken. Daar sta je dan, lekker aan een dode te schudden om te kijken of er nog wat goud uitvalt .De kotsende zombies hadden van mij wel wat minder gemogen, bah bah. Toch kun je snel lekker spelen en ga je door middel van alle quests langzaam aan levelen. Een vriend van me heeft me een screenshot gestuurd van een soort van My Little Pony Land en deze heb ik tot nu toe toch echt niet gevonden.

Om je voortgang op te kunnen slaan ben je afhankelijk van het spel zelf. Een checkpoint is een save plek. Dus als je dood gaat, ga je terug naar je laatste checkpoint. Soms vind ik dit wel jammer, dan zie ik aankomen dat ik denk, “oh dat word moeilijk”. Dan zou ik willen opslaan, maar helaas heb je daar niks over te vertellen. Het spel beslist. het kan soms frustrerend zijn dat je weer een heel stuk opnieuw moet doen. Gelukkig houd je wel de gear die je mogelijk gehad hebt in tegenstelling tot Dungeon Siege III, daar ben je na je dood alles kwijt wat je kreeg.

In verschillende delen krijg je hulp van een soort teamgenoten. Zo gaat Leah met je mee om een deur te openen en vecht ze mee op die reis. Speel je nu met een echte speler in een party zit dan gaat deze AI teamgenoot overigens niet mee. Ook is samen spelen niet makkelijker. Als je met een vriend samen speelt zijn de tegenstanders sterker. De AI teamgenoten zijn niet altijd bijzonder slim en staan op de raarste plaatsen, maar soms is het echt wel fijn om even hulp te hebben. Nu moet ik toegeven, ik heb een level 20 Witch Docter, een level 17 Demon Hunter (beide akte twee). Inmiddels dan ook een level 6 Wizard (akte 1) en ik vermaak me prima in Diablo III. Ik speelde de game eerder met mijn voormalige vriend en zonder hem vind ik het nog wat minder leuk. Ik moet mijn eigen draai gaan vinden, vandaar deze nieuwe Wizard, nieuwe ronden nieuwe kansen. De graphics van Diablo III heb ik eigenlijk niets over te klagen. Ik hoor om me heen mensen klagen dat het allemaal wel beter had gekund, maar ik speel op full HD 1920 x 1080 en vind het een mooi spel om te spelen. Het idee van Blizzard blijft dat het spel goed te draaien moet blijven voor gamers met een lagere computer, maar dat betekend voor mij niet dat het spel er crap uit ziet.

Persoonlijk heb ik niet gekeken naar de real money auctionhouse. Ik heb absoluut geen items die het waard zijn om te verkopen en ik ben niet van plan om geld in Diablo III te stoppen. Er is ook een normale auction house. Hier kun je op zetten wat je wilt, maar de eerste mega goede items uit de hoogste moeilijkheidsgraad beginnen voor 50 miljoen gold te verschijnen! Dat is nog even flink levelen en goud verzamelen.Mijn meningIk ben dus nog maar in akte twee, maar mede dankzij deze review ga ik toch weer wat meer spelen denk ik. Ik wil nog op zoek naar het My Little Pony Land wat Ruben me heeft laten zien en toch op zijn minst alle akten op normaal uitspelen. Of ik ooit tot het allermoeilijkste ga komen weet ik niet hoor. Maar ik vind Diabo III verrassend leuk om te spelen. Ik blijf een meisje en moet het zeggen, maar sommige van de gear die ik voorbij zie komen ziet er echt mega sexy uit. Ik denk dat ergens wel vast ligt hoe dezelfde gear er op verschillende classes uit ziet, maar toch. Ik speel altijd met vrouwelijke characters, omdat ik het leuk vind om te denken dat ik het zelf ben. Mijn score:Gameplay: 8/10Fun: 8/10Levensduur: 7/10Graphics: 8/10Originaliteit: 7/10Totaal volgens reviewer: 7,6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.