Dutch Game Garden laat weten dat ze voor hun event INDIGO een samenwerking zijn aangegaan met het Nederlands Film Festival.
Het Nederlands Film Festival is van 26 september tot 5 oktober. INDIGO loopt als parallel event van 28-29 september naast de programmering van het NFF. Bezoekers kunnen in het stadhuis van Utrecht bijna 30 games zelf uitproberen. Willemien van Aalst, directeur van het NFF,:

Het NFF vindt op deze manier aansluiting bij getalenteerde makers van digitale media en hun gebruikers. Dat is voor ons een terrein dat we graag verder willen verkennen.”

Viktor Wijnen, zakelijk directeur van Dutch Game Garden:

“Doordat het Nederlands Film Festival al een grote bekendheid geniet, komt INDIGO bij een breder publiek in de schijnwerpers.”

Iedereen mag alle titels zelf uitproberen in dit “hands-on” evenement. De makers van de games zullen ook aanwezig zijn zodat je hen alles kunt vragen over hun games. Zo fungeert INDIGO ook als podium voor deze jonge makers, die zelf meestal niet de middelen hebben voor grootschalige promotiecampagnes.INDIGO is een tweedaags evenement. Vrijdag 28 september is een dag waarop de focus ligt op gamedevelopers, investeerders, uitgevers en pers. Zaterdag 29 september is speciaal bedoeld voor het algemene publiek. Dutch Game Garden organiseert de showcase voor de derde keer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.