Ontwikkelaar Epic Games heeft bij het maken van de game Fortnite rekening gehouden met de verschillende wensen van gamers. Fans van shooters, RPG’s en co-op games komen, aldus design director Cliff Bleszinski in een interview met nieuwssite The Verge, zeker aan hun trekken.Volgens Bleszinski zijn er meerdere manieren om het spel te spelen. Dat maakt het ideaal voor de, door hem getypeerde, ‘ADD-gamers’. Hiermee bedoelt hij gamers die het ene moment liever een RPG spelen en het andere moment liever een shooter willen.

“Ik ben zelf een ADD-gamer. Het ene moment verzamel en ontdek ik dingen, het andere moment wil ik alles wat voor mij staat verpletteren. Er zijn gewoon meerdere manieren om dit spel te spelen. Als je het slim speelt kun je zelfs het spel uitspelen zonder ooit maar een keer aangevallen te worden.”

Fortnite is een game waarin de speler overdag schuilplaatsen, vallen en wapens bouwt en het ‘s nachts opneemt tegen zombie-achtige wezens. Een officiĆ«le releasedatum is nog niet bekend. Wel laat Bleszinski weten dat een beta in ieder geval nog tot 2013 op zich laat wachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.