Vandaag wil ik een van mijn grootste sociale media irritaties met jullie delen. Ik ben regelmatig op mijn Facebook te vinden. Ik zoek er naar werk en reageer op updates van mijn vrienden. Ik vermaak me prima met gekke spelletjes en houd ook onze Female-Gamers Facebook sinds kort met veel plezier bij.Maar dan komt er een status update voorbij waarvan je denkt hoe kun je zo dom zijn. “Lekker mijn tas aan het inpakken voor mijn vakantie” of “heerlijk twee weken naar Tunesië”. Lieve mensen waarom staat er nu op internet dat jouw huis de komende twee weken leeg is en vrij is om ingebroken te worden omdat jij in Tunesië bent? Zo waren daar mijn neefje en twee nichtjes. Alle drie toentertijd een jaar of 11. Breed uit uitgemeten op Hyves dat ze op vakantie gingen. Stuur ik mijn oom een mailtje, niet dat daar een reactie op komt. Intussen staan al hun instellingen op openbaar en weet spontaan de halve wereld dat er helemaal niemand thuis is. Overdrijf ik nu? Of zijn mensen echt zo naïef?

Klik op het icoon en je krijgt bijna de precieze straat

Aan de ene kant kun je denken dat ik overdrijf. Het is zo erg niet, het valt allemaal wel mee. Mensen gaan toch niet op zoek naar mensen die op vakantie zijn. Joh mijn adres staat helemaal niet online ze weten toch niet waar ik ben… (denk je). Alleen mijn vrienden weten het toch nu? Of mensen zijn echt zo naïef. Je bent zelfs bij de AH niet meer veilig voor zakkenrollers, hier hangt sinds een week weer een aanplakbiljet omdat er mensen beroofd zijn. De crisis doet vreemde dingen met mensen. Er zijn meer overvallen en meer inbraken in mijn buurt. Ook denken mensen ten onrechte dat niemand je adres weet. Als jij post met een mobiel met GPS dan kun je bijna tot op de details de straat zien vanaf waar iemand post. Ik wil onze lezeressen nu vooral op het hart drukken op te passen met je vakantie details en iedereen een hele fijne vakantie wensen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.