Hoofdredactrice Patricia is zo vriendelijk geweest om voor jullie de leukste EK 2012 apps voor de iPhone, Android en iPad uit te zoeken! Geen zin om zelf te juichen of heb je een Poolse vertaler nodig? In het bos der EK 2012 apps hebben we de leukste en handigste eruit gehaald.

iPhone

EK-2012-
EK-2012-

De eerste app is de EK-2012-. Deze app heeft uitgebreide, heldere informatie over de wedstrijden en LIVE de Oranje uitslagen. Met de app kun je in het klassement onder andere filteren op land.

EK 2012
EK 2012

Deze app is wat saaier of misschien maakt dat hem juist overzichtelijker. Hij doet in principe hetzelfde als de EK-2012- app. Met de app blijf je op de hoogte van de scores, deze worden real time ververst.

Remia EK
Remia EK

Ook bedrijven springen in op het EK en het stijgend aantal mensen dat apps gebruikt. Remia komt met de Remia EK app. Deze app vertaalt Nederlandse woorden en zinnen naar het Pools. Het is mij alleen niet duidelijk of alle woorden en zinnen voorgeprogrammeerd staan of dat je ook zelf dingen in kunt voeren. Ook telt de app af naar de volgende wedstrijd.

OnsOranje
OnsOranje

OnsOranje is de officiële iPhone applicatie van de KNVB. De app is de eerste met een duidelijke omschrijving aan features. • Informatie, programma, uitslagen en standen van EURO 2012• Laatste Oranjenieuws• Informatie over alle Oranjespelers en coaches• Samen met je vrienden een poultje spelen• Live OnsOranje Twitterfeed• Twitterfeeds van de Oranje-internationals• Historische statistieken van alle Nederlandse teams• Nieuws over OnsOranje evenementen• Supportersfoto’s en video’s uploaden en bekijkenJe kunt ook reageren op nieuwsartikelen en deze delen met vrienden via sociale kanalen of e-mail en je ‘favoriete’ Oranjeteam in de App personaliseren. Recent Changes: In een fris en nieuw verbeterd design biedt OnsOranje in deze versie naast het dagelijkse Oranjenieuws en andere functies ook:• Programma, uitslagen en standen van EURO 2012• Historische statistieken van alle Nederlandse teams• Informatie van alle Oranjespelers en coaches• Gemakkelijk samen met je vrienden een poultje spelen• Live OnsOranje Twitterfeed• Twitterfeeds van de Oranje-internationals
Wat is nieuw in versie 2.1 De officiële OnsOranje/KNVB app bevat nieuwe ‘goal-alerts’ en unieke historische KNVB statistieken over Oranje teams en spelers, vanaf 1905!
Overzicht nieuwe features:– Volg alle Nederlandse elftal wedstrijden, statistieken real time- Bekijk video’s vanuit een artikel- Historische statistieken van alle Nederlandse teams- Mogelijkheid om een bericht te ontvangen wanneer het Nederlandse elftal scoort- Het poultje is uitgebreid met meer landen

Zozulica
Zozulica

De Zozulica wordt nu al de Vuvuzela van 2012 genoemd. De Zozulica is een traditioneel Oekraïense fluit. Ik heb even een Youtubefilmpje opgezocht over de Zozulica en zodra de eerste toon eruit kwam schoot ik in de lach. Ik denk dat deze app een grote hit kan worden want op een Zozulica blazen ziet er toch heel wat minder tof uit dan een Vuvuzela. Het geluid wat het ding produceert doet ook meer aan een tjirpend musje of vrolijke kabouters denken.


Quiz!
Quiz! – EK 2012 A+

De Quiz! – EK 2012 A+ is niets meer en niets minder dan een quiz… over het EK. Dus vrouwen, laten we de mannen eens uitdagen en ze overdonderen met onze kennis over alle voorgaande EK’s en aankomend EK!

EK Pool 2012
EK Pool 2012

De EK Pool 2012 app is een app waarmee je makkelijk met vrienden de uitslagen van het EK kunt voorspellen. Het spel bestaat uit twee onderdelen: 1 het voorspellen van wedstrijden en 2 het voorspellen van de kampioen, de topscorer, het totaal aantal doelpunten en het topscorer. Je kunt het spel ook in een subleague spelen met je vrienden of collega’s. Vecht onderling uit wie de beste voetbalkenner is!

Official UEFA EURO 2012
Official UEFA EURO 2012

Deze app (die er erg mooi uit ziet) is helaas volledig in het Engels. Voor wie dit geen probleem is; de app houdt je volledig op de hoogte van het “14th UEFA European Football Championship”. Live commentaar bij elke wedstrijd, alle stadionlocaties, line-ups, standen, kalender, fotogalerij, gratis video interviews, en na middernacht kun je (voor een klein bedrag) alle hoogtepunten terugzien.

EK kalender
EK Kalender

De EK Kalender app geeft een duidelijk overzicht van alle wedstrijden die gespeeld worden op het EK 2012. Met de betaalde versie genaamd “EK 2012” kun je nog wedstrijden per poule, alle finales (kwart, halve en finale) overzichtelijk op één pagina en een overzicht van alle wedstrijden per poule met de benodigde info, zoals: datum, tijdstip en in welk stadion er wordt gespeeld krijgen.

AD.nl EK
AD.nl EK

Het AD springt ook handig in op de EK-gekte met een eigen app. Met de app kun je onder andere de meest gelezen EK-artikelen lezen, met Time-out dagelijks leuke, bijzondere en extrasportieve EK-nieuwtjes lezen, Kalender & resultaten, het EK in beeld met fraaie fotoreeksen van alle wedstrijden, de fans en de sfeer bekijken, dag en nacht het laatste nieuws en ook LIVE verslaggeving van ALLE EK-wedstrijden en gratis live alerts tijdens wedstrijden van je favoriete team(s) ontvangen.

Vuvuzela 2010
Vuvuzela 2010

Voor alle mensen die de Zozulica maar niets vinden is er altijd nog de ouwe-vertrouwde-maar-misschien-wat-irritante-Vuvuzela app.

Penalty Schieten
Penalty Schieten

Nu kan ik een gemene opmerking maken over Robben, maar dat doe ik niet als Groninger. Speel aanstormende voetbalwedstrijden direct op je iPhone of iPod touch, win de wedstrijden en deel de uitslagen met je vrienden.

Android

De meeste Android apps zijn uitgebreidere versies van de iPhone apps. Voor volledige omschrijving kun je even bij de omschrijvingen kijken van dezelfde apps bij iPhone of op de link klikken.
OnsOranje
OnsOranje

De officiële OnsOranje / KNVB Android applicatie met alles wat je wilt weten over Oranje.

EK Pool
EK Pool

Een EK Pool is een spel waarbij je uitslagen van het EK moet voorspellen. Je vult de uitslagen in op je voorspellingsformulier. Het spel bestaat uit twee onderdelen: 1 het voorspellen van wedstrijden en 2 het voorspellen van de kampioen, de topscorer, het totaal aantal doelpunten en het topscorer.

EK-2012
EK-2012

De meest populaire en complete EK-app met uitgebreide heldere informatie en live de Oranje uitslagen.

VI Voetbal International
VI Voetbal International

De app van Voetbal International. Functies:Het laatste (EK) nieuws (incl. vele rubrieken). – VI Media: de nieuwste radio- en video-items, zoals: VI Oranje, Radio interviews en Sport1 samenvattingen- VI Radio: luister naar het laatste voetbalnieuws, afgewisseld met muziek en nieuwsbulletins- VI Oranje: clips, stel je vraag en updates via Twitter- VI Social: Share artikelen en check ons op Facebook & Twitter – Mijn Club/Land: check per land/club nieuws, wedstrijden, de selecties, rankings en bookmark je favorieten.- Mijn Competities: check per competitie alle (live) wedstrijden en rankings en bookmark je favorieten.- Uitgebreide wedstrijdinformatie: Head2Head, voorspel, schematische opstellingen, wedstrijdkarakteristieken.- Alerts: configureer je settings en ontvang alerts bij goals, kaarten, opstellingen, nieuws van je favoriete club/land.

Euro 2012 Wedstrijdschema
Euro 2012 Wedstrijdschema

Het complete schema voor het Europees Kampioenschap (EK) voetbal in 2012 in Polen en Oekraïne.

Remia EK Vertaler
Remia EK Vertaler

Zodat je ook in Oekraïne en Polen weet wat je moet zeggen…Oekraïens? Pools? Wij snappen er ook geen bal van! Daarom hebben wij van Remia deze handige EK App 2012 voor je gemaakt, zodat je in Oekraïne en Polen gewoon gezellig mee kan praten.”

EK Voetbal Oranje Soundboard
EK Voetbal Oranje Soundboard

De app brengt je bekende geluidsfragmenten van het Nederlands elftal. Uiteraard ook het bekende Bergkamp commentaar door Jack van Gelder! Tevens bevat de app Spaans commentaar.

Stadion Horn
Stadion Horn

Misschien iets minder irritant dan een Vuvuzela is de luchthoorn. En als je die nou net even niet bij je hebt kun je hem via de app afspelen.

Virtual Vuvuzela Voetbalhoorn
Virtual Vuvuzela Voetbalhoorn

Ook voor de Android is er een Vuvuzela App.

Oranje Toeter
Oranje Toeter

Als één toeter, Vuvuzela, Hoorn, of Zozulica niet genoeg is, is er ook nog een irritante verzameling-aan-toeters-app.

Aanvallûh!
Aanvallûh

Geen zin om je schor te schreeuwen? Ook daarvoor is er een app. Alle geluiden die in deze app zitten kun je ook instellen als ringtone en meldingstoon.

iPad

Plamumeskie
Plamumeskie

Een plamuurmes (zie: Polen, gastarbeiders, et cetera..). Gewoon herrie maken, je (schoon)moeder irriteren en natuurlijk om het Nederlands elftal te supporten! Verbreek de highscore van je vrienden door zo snel mogelijk zoveel mogelijk combinaties te maken.

Supportersclub Oranje
Supportersclub Oranje

‘The ultimate Fan App for the Dutch National Soccerteam and fan community of at least 60,000 members, with up-to-date information, time schedules and tickets for games and tournaments and reviews from the fanparty’s’.” Gewoon de app die je als Nederlands voetbalteam supporter niet mag missen dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.