Zoals je wellicht al hebt gelezen is er naast de grote finale van het Nederlands kampioenschap Gaming ook een hele hoop andere dingen te doen tijdens dit evenement. Meteen een mooie gelegenheid om als gamer eens de progamers in actie te kunnen zien. Wat is er allemaal nog meer te doen?
Het gaat om een voorlopig programma dat bekend is gemaakt. Hier kan nog het een en ander in veranderen, maar in grote lijnen is dit het.

Symposium Make Them MoveIn de projecten PlayFit en SIXPAC wordt onderzocht hoe games en sociale media kunnen worden ingezet om diverse doelgroepen op een speelse manier meer te laten bewegen. In het Make them move! symposium willen we de ervaring en kennis die we hebben opgedaan in de projecten, delen met onderzoekers en professionals op het gebied van beweegstimulering, gezondheidszorg, games en media design. Aanmelden via http://www.playfitproject.nl/symposium Interactief speelpleinPlein waar interactief gespeeld kan worden: nieuw ontwikkelde ‘playful interactions’ van de opleidingen Industrial Design TU/e en Serious Game Design Fontys, interactieve games van Embedded Fitness, en -in Eindhoven ontwikkelde- ‘real world examples’. Publiekslezing Ben SchoutenProfessor Ben Schouten, hoogleraar en lector op het gebied van serious gaming en speelvolle interactie, zal een lezing geven speciaal voor kinderen en jongeren. Hoe worden games gemaakt, hoe hebben games zich ontwikkeld in de afgelopen decennia, en waar kun je games nog meer voor gebruiken. Real life gamejamGedurende de dag wordt door een groep game-designers en developers een game ontwikkeld. Publiek kan zien hoe dit in zijn werk gaat, en welke stappen hiervoor nodig zijn.Bovendien kan het publiek (kinderen & jeugd) zelf deelnemen aan de gamejam: de visuals, characters, en geluiden in het spel worden gecreeërd door de bezoekers, en meteen ingebouwd door de ontwerpers.Ruil- en verkoopmarktTijdens Nederlands Kampioenschap Gaming 2012 zal er een tweedehands gamemarkt plaatsvinden. Hier kun je een kraampje huren om je oude games te ruilen en / of te verkopen. Je kunt een leuk zakcentje verdienen of zorgen dat je aan het einde van de dag een hele nieuwe collectie games bij elkaar geruild hebt! De gamemarkt vindt op zaterdag 9 juni plaats en zal duren van 10.00 – 16.00 uur.Het huren van een kraampje kost €5,- en is inclusief een entreekaartje voor het Nederlands Kampioenschap Gaming 2012. De mogelijkheid bestaat om met meerdere mensen 1 kraampje te huren zodat je samen je oude spullen kan ruilen of verkopen.Heb je interesse stuur dan een mailtje met je naam en leeftijd naar ruilmarkt@e-sportbond.nl. Ook voor vragen zijn we via dit e-mailadres bereikbaar.EK Voetbal: Nederland – DenemarkenZaterdag 9 juni om 18:00 uur speelt het Nederlands elftal tegen Denemarken. Op het Nederlands Kampioenschap Gaming zijn we al in de Oranje sfeer en die lijn trekken we door naar het EK voetbal. Na een dag vol game spektakel, kun je vanaf de tribunes het Nederlands elftal naar de overwinning schreeuwen.

Het programma is ook via deze link te bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.