Onze favoriete games hebben vaak leuke comics. Of deze nu gemaakt worden door fans of door profs. Ze zijn er leuk om te lezen. Ze kunnen iets toevoegen aan het spel of er nauwelijks iets mee te maken hebben.Zelf ben ik wel fan van Dark Legacy Comics. Deze comic wordt online geschreven door een World of Warcraft Fan. Hij gebruikt zijn in-game ervaringen voor vaak humoristische comics. De comic verschijnt één keer per week op de website of op de Facebook fanpage.

Van World of Warcraft is er ook Teh Gladiators. Ook deze comic komt eens per week uit. Deze comic wordt gemaakt door fans. Die soms geen comic uitbrengen als werk in de weg zit. Hier zijn ze eerlijk in en de fans waarderen dat.

Er is ook een World of Warcraft comic die gemaakt word door professionals. Deze wordt mede gemaakt door Blizzard schrijvers en voegt iets toe aan de lore van het spel. Nu zijn er super fans die op Blizzcon medewerkers aanspreken op de fouten in de lore tussen comic en game, wat leidt tot bijzonder grappige situaties. In principe zijn deze niet online te lezen. Deze kun je in bundels in de winkel kopen. Van deze schrijvers zijn er ook Starcraft boeken. Alleen te koop.

Niet alleen World of Warcraft heeft een comic. Ook Mass Effect heeft een comic. Geschreven door de schrijvers van de game. Mass Effect: Redemption speelt zich tijdens Mass Effect 2 af en vult het gat van twee jaar, waar spelers na de introductie mee in aanraking komen, in. Het voegt toe aan de game.

Resident Evil heeft twee verschillende comics. BSAA uitgebracht door Wildstorm en Fire and Ice. De eerste issue (BSAA) behandelt een onderzoek van het internationaal ruimtestation dat drie dagen lang geen contact meer heeft. Agent Gere is SOA van dienst, zij ontdekt dat er geëxperimenteerd wordt met het T-virus en ruimtestraling. In de Fire and Ice comicreeks ontmoeten we een nieuw team: Charlie. Het team wordt geleid door Falcon, een voormalig legerofficier. Naast Falcon zitten Patrick, Jesse, Rosa en een rookie in het team. Het verhaal begint als team-Charlie een circus dat geïnfecteerd is met het virus uitroeit. Als lezer ontdek je dat Patrick een voormalige zoo-verzorger is; toen het Raccoon-incident plaatsvond, was hij aan het werken in de zoo.

Dead Space heeft ook een betaalde comic. Om het verhaal van Dead Space een diepere betekenis te geven, verscheen er een comic serie. Hiervan staat nu de eerste issue online en mocht deze bevallen dan kan je de andere delen in de plaatselijke comic shop vinden. Maar de eerste is gratis te lezen. Klik op launch viewer voor het gratis eerste deel.

Nog een leuke online game is Flo & Andy. Deze comic is zelfs in meerdere talen te lezen. Dit is een Runes of Magic comic. De comic wordt geschreven door een klein team.

Nu lijkt het wel een nieuwe trend te worden, games die een eigen comic book serie krijgen. Zo had way back in de jaren 90 Mortal Kombat al een eigen comic, en ook Halo had in 2007 enkele comics om het verhaal van Halo 3 in te leiden. Begin 2008 ging Prototype de samenwerking aan met DC om een comic te laten maken en een paar maanden later ging ook Gears of War met DC samen werken. De trend is dus al wat jaren oud, maar hij blijft werken. Als een verhaal met alleen het spel niet compleet lijkt is een comic een leuke toevoeging. Wat is jou favoriete comic van een game? Lees je deze online of koop je deze in de winkel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.