SEGA heeft aangekondigd om Total War naar mobiele platforms te brengen door een speciaal ontworpen versie met een multitouch-interface. Het nieuwste deel uit de Total War-serie krijgt de naam: Total War Battles: Shogun. Het verhaal gaat over een jonge samurai die een geliefde kwijt is geraakt. Hij is nogal gericht op wraak, waardoor je al snel in een oorlog terechtkomt om de heerschappij van het shogunaat.

Mike Simpson, Creative Director, verklaart: “We vinden het fantastisch om de boeiende realtime gevechten van Total War naar mobiele apparatuur te brengen. Via de Unity-engine hebben we speciaal voor mobiele platforms een frisse interface en nieuwe gevechtsmechanismen en graphics gemaakt. Spelers komen voor fascinerende nieuwe uitdagingen te staan in een uitgebreide verhaalgedreven campagne met diverse bonusmissies.”“Dit is geen pc-ervaring van Total War op mobiele apparatuur”, vult Brand Director Rob Bartholomew aan. “Het is een speciale, fascinerende en bovenal hoogwaardige titel die precies past bij het formaat. Total War Battles is een nieuwe franchise voor mobiele games die voldoet aan de hoogwaardige principes voor strategiegames uit onze hoofdserie, maar wel gebruikmaakt van een spelmechanisme dat goed past bij het mobiele formaat.”

De game bevat 10 uur aan speeltijd, waaronder missies met extra uitdagingen en een duelmodes voor meerdere spelers op een gedeeld scherm. De game komt in april 2012 uit voor de iPhone, iPad en Android telefoons.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.